1 Aralık 2012 Cumartesi

Dukan Sayfasından Sorular Cevaplar 2


30 kasım 2012 canlı sohbetindede bunları konuştuk arkdaşlar buyrunuz bakalım..
bazı konularda ikna olmadık, onları bir sonraki chatte tekrar sorarız..


Rodrigo - moderator

Hoşgeldiniz bugün, Michelle, Nelly, Tiffany, Grace, and Rodrigo sizlerle olacak. Chat 1 saat sürecek. İyi sohbetler

 


merhaba  yağsız beyaz peynir izinli mi?

Michelle - moderator

Merhaba gül, sohbete hoş geldin, Yağsız beyaz beynir seyir evresinde tolere gıda olarak izinli. Her gün 56 grm kadar eğer sen kilo vermeye devam ediyorsan nefisini köreltmesi için izinli.


Herkese merhaba

Bugün nasılsınız, ben seyir evresindeyim.

Biliyorumki, PS günlerinde protein miktarı sebzenin iki katı olmalı, örneğin 1 /3 sebze yiyorsam 2/3 protein yemeliyim. Bu doğrumu? Ben sebzenin yanında protein olarak yogurt yiyebilirmiyim? Yada etmi yemeliyim yoğurdun yerine

 

Michelle - moderator

Merhaba İlkay, Sohbete hoşgeldin, Seyir evresinde tüketeceğiniz protein ve sebze olarak tam bir limit yok yani. Eğer siz  eksik besin aldığınızı ve yorgun hissediyorsanız, biz size tam tersini öneririz. Yani temel vitamin ve mineralleri almak adına daha fazla sebze daha az protein. Sebze ile biirlikte protein olarak yogurt tüketebilirsiniz ama duraklama yaşarsanız süt ürünleri yerine digger hayvansal ve bitkilsel proteinleri öneririz.


Tüm moderatörler merhabaJ

Benim ilk sorum;

Biz tam buğday unu kullanabilirmiyiz, güçlendirmedeki 2 dilim ekmek hakkımız yerine, Evet evet ise kaç gr olmalı?

Tiffany - moderator

Sohbete hoş geldin simla,

Buğday unu çok çok rafine ve işlenmiş. Biz aslında çok tahıllı ekmeği tam buğdaydan daha çok öneriyoruz. Ayrıca iki dilim ekmek hakkınız yerine 225 gram nişastalı gıdada tüketebilirsiniz.

 


Dr. Praegers clifornia sebze burgerleri izinli mi?  eğer öyleyse onlar büyük kolaylık olurdu

Rodrigo - moderator

Gul, biz önermiyoruz, sebze burger tüketmenizi, eğer siz vejeteryan değilseniz. Eğer siz öyleyseniz bizim tavsiyemiz quorn burger olurdu


dün gece ben aynı soruyu sordum ama ben tekrar sorma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü  bir çok defa ben sütün 225 ml ile sınırlı olduğunu biliyordum. Geçen gece söylenen bu rakam doğrumuydu acaba? Süt ürünlerinde 1 lt geçmememiz gerekmiyormuydu

 

Tiffany - moderator

merhaba Gul,

Süt ürünleri sınırsız olabilir. Ancak bu verilen limitler en iyi sonucu alabilmeniz için. Eğer siz duraklama yaşarsanız bunlardan biri sebeb olmuş olabilir. Biz genel olarak süt için günde en gezla 600 ml öneriyoruz.

 

 


Benim doktorum Dukan Diyetini destekliyor. Ama doktorum dukan diyeti ile ilgili olarak kalsiyum eksikliğinden endişe ediyor. O kanda proteinlerin calsiumu bloke edebileceğini düşünüyor. Bu doğru mu? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben ne yapabilirim, bir risk var mı?

 

Tiffany - moderator

Merhaba Ilkay,

 Eğer sizing protein alımınız çok yüksek ise kalsiyum kaybedersiniz, ama bu sadece protein ile birlikte kalsiyumda almazsanız olur. Eğer kalsiyum sindirimi gibi bir probleminiz yoksa bu konuda herhangi bir problem yaşamazsınız.

 


Merhaba

Atak evresinde  zeytin yağı kullanabilirmiyim

Michelle - moderator

Merhaba Bernke, sohbete hoşgeldin, Dr. Dukan diyette, yağ, şeker ve tuzdan uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Zeytin yağı izinli değil taki seyir evresinde tavanızı yağlamanız ve salata soslarınız için 3 damla ekleyene kadar

 


Teşekkürler Rodrigo, Ben şöyle düşünüyorum,içerisindeki herşey birkaç parça mısır haricinde dukanda izinli, onun haricinde herşey yulaf kepeği bile var.

www.drpraegers.com/California-Veggie-Burgers-P127.aspx

Rodrigo - moderator

Gul,  Mısır çok yüksek şeker içeriyor ve 250den biraz fazla da sodium içeriyor.sen seviyorsan deneyebilirsin ama duraklama yaşabilirsin.

 

 


teşekkürler Tiffany.öyleyse ben evde pişirmek istersem, kaç gram tam tahıl unu kullanabilirim

 

Rodrigo - moderator

Simla, sen tam tahıl unun senin nişasta öğününe veya ödül öğününe kadar kullanamazsın

 

 


çok teşekkürler michelle:)  benim kalsiyum sindirimi ile ilgili bir problemim yok. Ben merak ediyorum, dukanın daha once ki hastaları ile ilgili bir çalışması varmı? Kan değerlerindeki değişiklikler, kilo kaybının fiyopatolojisi ve metabolic değişiklikler ile ilgili. Eğer varsa okumak isterim.

 

Tiffany - moderator

Merhaba ilkay

Dr. Dukan  erişmek için geç oldu. Ben bilmiyorum, onun çalışmalarını. Her ne kadar biz lisanslı beslenme uzmanları olsakta bu konular bizim bilgimiz dışında. Sen bir email gönderir isen biz ihtiyacın olan şeyleri gönderebiliriz

 

Tiffany


Öyleyse ben doğrumu anladım. Atak evresindeproteini yağsız yapmalıyım. Ben tavada yumurtayı nasıl bişirebilieceğim. Ben ne kullanabilirim. Yağ olmadan et veya balığı nasıl pişireceğim.

 

Michelle - moderator

Bernke, Dr. dukan yapışmaz tava kullanmanı öneriyor, sen nemlendirmek için tavana birkaç damla su ekleyebilirsin. Eğer dışarıda bir yemek yiyeceksen , ızgarada pişirilmiş veya buharda pişirilmiş protein tercih etmelisin. Extra yağdan kaçınmalısın


 Ok ben farklı bir şekilde tekrar sormak istiyorum. Ben güçlendirme evresinde evde ekmek pişirmek istiyorum.Ne  Unu kullanabilirim?

 

Rodrigo - moderator

Simla, Sen yulaf kepeği ekmeği yapabilirsin tariff burada.. http://www.dukandiet.com/My-slimming-apartment/My-kitchen/My-cupboard/Cupboard-items/Dukan-bread. (siz bu linki açamazsınız, bu arada hala anlamadılar gördüğünüz gibiJ)


 Dukanın hangi evresinde zeytin serbest? Yağ hakim yerine birkaç tane belki

Rodrigo - moderator

Gul, zeytinin kendisi  biraz farklı bir içeriğe sahip, dolayısı ile biz kaçınmanı tarcih ederiz.

 


 Ben ekmeği güçlendirme evresinde evde yapmak istiyorum. Ben biliyorum ki 2 dilim tam tahıl ekmeği izinli, ekmeğimi nasıl yapacağım. Tam tahıl unu kullanamazmıyım?

Rodrigo - moderator

Ilkay, sen dukan yulaf kepeği ekmeği yapabilirsin simlaya gönderdiğim linkten:-)

Az kaldı bizi kovacaklar ama hala anlamadılarJJ


tamam tiffany , teşekkürler

Rodrigo - moderator

:)


herkese merhaba

gece yemenin herhangi bir limiti varmı? Örneğin akşam yemeğinden sonrası için

Rodrigo - moderator

Suzan! Sen yatağa gitmeden 2 saat once yemeği bırakmalısın diger taraftan bir limit yok


:))
Ben 2 dilim tam tahıl ekmeği için konuşuyorum. Niçin  evde pişiremiyorum?

 

Rodrigo - moderator

Simla, öyleyse yapabilirsin ama çok dikkatli olmalısın. Tarifini gönderirsen ne kadar tüketebileceğini söyleyebiliriz.

 


herkese merhaba

ben niçin beyaz peynirin tolere gıda olduğunu anlamadım. Yağsız süt ürünleri izinli değilmi

Rodrigo - moderator

Sohbete hoşgeldin, biz bu konuyu açığa kavuşturmak için çalışmalara devam ediyoruz. Biz açıklama yapana kadar kaçınmanızı öneririz.

 


Eğer ben gün içerisinde yulaf kepeği hakkımı tüketemediysem, ben açıkmasam bile günün sonunda yemelimiyim?

 

Rodrigo - moderator

Gul, Eğer sen acıkmadıysan sen kendini zorlama. Ama yulaf kepeğinin sana çok fazla yardımı var. sen gn içeriğisinde yapacağın atıştırmalıklarla yemeğe çalışmalısın

 


Dukan diyetindeki bazı kadınlar diyete başladıktan sonra aylık periyotları hakkında bir problem yaşıyorlar.  Bunun sebebi nedir, bu problem nasıl çözülebilir

 

Rodrigo - moderator

Ozlem, aylık periyottaki problemin ile özellikle anlamı nedir? Bazı kadınlar daha yavaş kilo verebilirler aylık döngü dönemlerinde. Bu çok normal, dönem sona erdiğinde normal düzene döneceklerdir

 

 


ben birşey daha sormak istiyorum. Ben tatlandırıcı olarak splenda kullanıyorum. Ben bir problem yaşamadım. Ama duyuyorumki, bir diger tatlandırıcı markasını kullananlar menstrusyon döngülerinde düzensizlik yaşıyorlar, tatlandırıcı ile veya protein tüketimi ile ilgisi olabilir mi?

Rodrigo - moderator

Ilkay,  Sen stevia gibi bir tatlandırıcı kullanırsan bu problemlerden kaçınmış olursun. Yapay tatlandırıcılar konusunda çalışmalar devam ediyor.

 


yağsız beyaz peynirden kaçınayımmı, tolere gıda olarak tüketeyim mi rodrigo

Rodrigo - moderator

Gul,  eğer sen kullanmak istiyorsan, tolere gıda olarak tüketebilirsin. Ama biz resmi olaak şu miktar kullanın diyemeyiz. Bu noktada sizin kaçınmanızı öneririz

 


ben forumlarda yağsız beyaz peynirin izinli olmadığını çünkü onların daha fazla işlem gördüğünü ama süzme peynirin izinli olduğunu okudum. Ne fark var?

 

Rodrigo - moderator

Ozlem, süzme peynirler doğal proseslerle elde edilir digger peynirler ise yapay yoldan dolgu malzemesi eklenerek üreilir bunlarda kilo vermenizi engelleyebilir. Biz bu yüzden onlardan kaçınmanızı öneriyoruz.

 


havyar kullanabilirmiyim. Bir balık protein

 

Rodrigo - moderator

Suzan, havyar için tama mama sodium içeriğine dikkat etmelisin bir çeşit tatlandırıcı olarak Kabul etmelisin


ben stevyayı kendine has aromasından dolayı sevemedim. L teşekkür ederim Rodrigo

 

Rodrigo - moderator

Ilkay, sen sen bizim dukan diyetinin organic stevyası gibi bir stevia kullanırsan, sen belki aromasını beğenebilirsin.  


teşekkürler Rodrigo

Rodrigo - moderator

:-)


dukandiyetitariflerim

bu muhteşemJ) peki kaç gram kullanabilirim 2 dilim ekmek için?

Eğer ben kesin miktarı öğrenirsem, kendi tarifimi değerlendirebilirim

Michelle - moderator

Simla, her bir dilim için. : )

-1 dilim ekmek kaç gram olmalı.ona göre kendi tarifimi ölçebilirim.
-Her bir dilim 34 gr.olmalı.


bazı kadınlar düzensiz aylık periyotlar yaşadığını söylüyorlar.  Ama her ay değil. Bazı kadınlar 2 ay bekliyorlar. Ama diyetten once böyle bir düzensizlik problemleri yok

 

Rodrigo - moderator

Ozlem, bazı kadınlar bu tecrübeyi yaşıyor çünkü, yağ hücreleri kesinle hormonları depoluyor. Ne zaman senin vücudun yağ hücrelerini yakıyor, toksinler ve hormonlarda kan hücrelerinde açıpa çıkıyor . bu da menstrual döngüyü etkiliyor. Ama kısa bir sonra normale dönecektir.


teşekkürler Rodrigo, ben Istanbul, türkiyede yaşıyorum. Oyüzden siz buraya gönderim yapamıyorsunuz. Yanılıyormuyum? Eğer gönderebilirseniz, birçok şey alabilirim sizing onlinemağazanızdanJ

 

Michelle - moderator

Ilkay, üzgünüm biz US dışına gönderim yapamıyoruz. Ama bizim işbirliği yaptığımız bir firma US dışına gönderim yapabiliyor.

Buradan onların web sitesine ulaşabilirsiniz, (bir bakmak lazım bakamadım henüz)

: http://www.shipito.com/?id_affiliate=2341


ne kadar tatlandırıcı kullanımını öneriyorsunuz. Sağlıklı koşullar altında. Bir limit varmı?

 

Tiffany - moderator

Hello Suzan,

Eğer stevia veya lohan gibi doğal bir tatlandırıcı ise llimit yok. Ama yapay bir tatlandırıcı ise siz 8 tk geçmeyin.

 


 bence bir yanlış var. eğer ben her 25 grm gelen bir dilim ekmek için, pişirdiğimde nasıl 34 gr un kullanırım

 

 

Rodrigo - moderator

Ozlem, bir dilim ekmek 34 grm olmalı ama  24 grm da olabilir. Kullanılan un daha az olmalı

 


eğer güçlendirme 1. Evrede kilo vermem devam ediyorsa, ben 2. Evreye geçebilirmiyim doğrudan yada ne yapabilirim. Bu şekilde durumlar biliyorum çünkü

 

Michelle - moderator

Ilkay, eğer siz hedef kilonun altına inmeye devam ediyorsanız, siz yeni gıdalar eklemeye devam edebilirsiniz, meyve, peynir, nişasta ve ödül yemeği gibi veya, doğrudan 2. Yarıya geçebilirsiniz.

. = - ]


Güçlendirme evresinde leblebi veya kestane yiyebilirmiyim?

Tiffany - moderator

Hello Simla,

Bu tür gıdaları nişastalı gıda olarak kullanabilirsin.


Herkese teşekkürler, chat şimdilik bitti.

 


teşekkürler, harikasınız, peki fındık veya ceviz yiyebilirmiyiz güçlendirme evresinde

 

Tiffany - moderator

Merhaba  Ilkay,

Ysiz güçlendirmedeki peynir hakkınız yerine (40 gr normalde varya arkadaşlar ondan bahsettiğini anlıyorum. ) onun yerine 40 gr kadar kavrulmamış fındık tüketebilirsiniz.


çok teşekkürler,

Tiffany - moderator

Yardım ettiğimiz için memnunuz :)


teşekkürler

Rodrigo - moderator

:-)

 

32 yorum:

  1. seyir dönemimde fındık yiyebilirmiyim:)

    YanıtlaSil
  2. Çok çabalamışsınız gerçekten... sabrınıza teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  3. peki diyet dondurma ve diyet muhallebi yenebiliyor mu seyir evresinde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır tülin hazır ürünleri unutabilirsin, çünkü içerisinde bizim izinli listemiz haricinde ürünler var ama her ikisinide kolaylıkla yapabilirsin, örneğin süt dilimin içi zaten muhallebi.. dondurma tarifleride mevcut

      Sil
  4. 2 dilim tam tahıllı ekmek yerine 225 gr nişastalı kullanılabilir demişler. Buğdayın %70 i nişasta bu 225 gr nişasta edecek şekilde ekmek yiyebiliriz demek olmuyor mu?

    Madem pilav fasulye vs ile değiştirebiliyoruz. Neden başka bir şeyle de değiştiremeyelim merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız arkadaş, isminizide belirtirseniz hitap ederken daha güzel olur..
      açıkçası dukan chatte nişastanın kalitesinden bahsediyor bu soru karşılığında yani pilav, simit,kuru pasta gibi değil, bakliyat v.b. gibi kaliteli nişasta alınmasını öneriyor. işlenmiş buğday ununu önermiyorlar

      Sil
  5. Ayşe Yıldırım10 Mart 2013 15:38

    Merhaba ben ılk kez toz tatlandırıcı aldım bunu aldım bu uygunmu : http://www.takitaonline.com/toztatlandirici/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uygun değil, uygun olanlar malzemeler kısmında var zaten açmadı ise değiştirmeni öneririm.

      Sil
  6. Merhaba özel soru sorma şansımı yok sanırım.Facebook tan da ekledim ama soru sorma kısmını göremedim.
    Ben bu diyetle 20 kilo verdim.Tariflerinizi de sürekli kullandım teşekkür ederim bunun için.İyi ki varsınız!
    Son evresine kadar gittim.Yaklaşık 2 aydır da düzenli besleniyorum.118 kilodan 98 e kadar inebilmiştim.Sitenin önerisi 92 ydi ama kan değerlerime baktırdığımda diyeti bırakmam gerektiği söylendi doktorum tarafından. :/
    Bu arada önemli olacak ise 27 yaşındayım,187 boyundayım,erkeğim.
    Hâla 8-10 kilo fazlalığım olduğu için tekrar başlayacağım.Tek sıkıntım tariflerde sürekli süt tozu kullanmak.Bende ciddi anlamda gaz yapıyor.Bu da günlük yaşantımda beni sıkıntıya sokacağından lezzetli tarifler (Özellikle ekmek) tüketemiyorum.
    Süt tozu gaz yapıyor mu? Yoksa bu bana özel bir problem mi? Buna göre doktora danışmayı düşünüyorum tekrardan.

    Not:Ölçüt olarak günde bir kaşık yk şeklinde kullanıyordum süt tozunu.(Pınar marka-yağı azaltılmış.)

    Şimdiden teşekkürler.. (Deniz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Deniz bey,

      Açıkçası özelden sorular o kadar yığılıyorki cevaplamam imkansız oluyor.Buradaki yorumlara ve İLkay'in Dukan Lezzetleri facebook sayfasındaki sorulara ancak yetişiyorum. Ayrıca özelden yanıtladığım cevapların başkalarına bir faydası olmuyor.
      Öncelikle çok iyi kilo vermişsin tebrik ederim. Bırakmaktan kastın umarım güçlendirmeye geçmektir. tamamen bıraktı isen biliyorsun kilolar geri gelecektir. Güçlendirme zaten kan değerlerini dengelemen için yeterli bir evre.

      bildiğin gibi süt fazla tüketildiğinde gaz problemi yapabilir. süt tozu da yoğun bir süt olduğu için yapabilir ama 1 yk ile olmaması lazım yine de bir danış doktoruna belki bir önerisi olacaktır.
      yulaf kepeği galeta karışımı ile süt tozu eklemesi yapmadan da güzel sonuçlar elde edebilirsin

      Sil
    2. Teşekkür ederim cevabınız için.Şuan itibari ile tekrar başlamış bulunmaktayım atağa.Kahvaltımda güzel bir krep ve çayla yapacağım.
      Evet bırakmaktan kastım güçlendirmeydi.Fakat vitamin takviyesi aldım sürekli yanı sıra.Biraz da aşırıya kaçtığım zamanlar olmadı değil. :)
      Doktorum ani kilo kaybımdan dolayı vücudun tepki verdiğini söyledi.Aşırı hâlsizlik ve baş dönmesi sorunum vardı son zamanlarımda.Kan değerlerimde sınırlar aşılmıştı.Aşırı et tüketip tüketmediğimi sormuştu doktor ben diyet yapıyorum demeden önce siz düşünün.Ben 3P-1PS yaptım hızlı kilo vermek istiyordum.En başta bunu yanlış yaptım.Bir de farkında olmadan su tüketimim az oluyordu.Kurallara uymak gerekiyor.Ben uymadım.
      Şuan 99 kiloyum hedefim 90 umarım bir an önce düşebilirim.Sanırım ilk diyete başladığımdaki gibi atakta hemen kilo kaybı(ödem atması) yaşamayacağım ama buna da şükür.Bazen inanamıyorum bir süre önce neredeyse 120 kilo olduğuma.
      Süt tozu bana iyi gelmiyor olabilir.Ciddi sıkıntı yaşıyorum bu konuda.Doktora ne denir bilmiyorum ama danışacağım.
      Yulaf kepeği-Galeta karışımını ben İzmir'de bulamadım (Çok da aradığım söylenemez ama hiç bir yerde dikkatimi çekmedi.)Biraz marketleri dolaşacağım bugün bunun için.Bulursam deneyeceğim.Genelde yulaf kepeğini ekmek yaparak kullanıyorum.Benim için çok önemli.

      Mesajımı okuyan olursa eğer herkese tavsiye etmek istediğim iki şey var.Eğer çok kilo verecekseniz 15-20 günde bir kan testi yaptırın.İkincisi üşenmeden bu sitedeki tarifleri uygulayın.Ben tam diyeti bırakacakken bu siteyle tanışmıştım.Sanki hiç diyet yapmıyormuş gibi hayatımı değişti.Aç kalmadan kilo vermek sadece bu diyetle mümkün.Tarifler ise çok kolay ve pratik.

      Sil
    3. Deniz bey merhaba tekrar,

      Siz de farketmişsiniz ama çok büyük bir hata yapmışsınız bence bu sağlık sorununu yaşamanızın sebebide bu kesinlikle saf protein ve protein sebze günleri bir ay içerisinde eşit sayıda olmalı, su tüketiminide dikkat etmeyip 3 sp ile , kitapta anlatılan bir örneği gerçekleştirmiş vücut, yağı kalmayan bir arabanın motorunun yanmasına benzetiyor dukan fazla protein tüketimi ve az su tüketimini..

      ikinci başlangıçta tekrar ataktan başlamamalısın sanırım çok zaman olmadı güçlendirmeye geçeli..

      şöyle yapmalısın benim sana önerim

      öncelikle bir önceki verdiğin kilolara ait güçlendirme evresini tam anlamı ile bitirmelisin, tamamladın mı? tahmini söylediğin rakamlara göre 200 gün olmalı

      tekrar başladı isen güçlendirmeyi tamamlamadan 2 gün sp ile başlayıp seyirden 1 sp 1 ps olarak devam etmelisin fazla sp yapmak süreci hızlandırmaz sadece sana zarar verir.

      daha sonra istediğin kiloya geldiğinde 120 den itibaren verdiğin kiloların her biri için güçlendirme evresi yapmalısın. ( ilk güçlendirme deneyiminde 200 günü tamamlamadı isen)

      blog hakkındaki güzel görüşlerin için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    4. Teşekkür ederim ablacım yorumunu yeni gördüm.Öyle yeni tarifler var mı diye bakmaya girmiştim.
      Açıkçası bende dediğini destekliyorum ama artık normal kiloda olma isteyim ağır basıyor.Bu nedenle artık dayanamayıp dikkatli şekilde devam edeceğim.200 gün değil 60 gün kadar yaptım.Fakat değerlerim normal ve ben diyet yapma ihtiyacı hissediyorum.Şuan eski halimden eser yok ama çok biçimsiz bir vücudum oldu.Uzun boylu olduğumdam dolayı şişmanken giyinmek daha kolaydı açıkçası.Şimdi son formumu yakaladıktan sonra hayatım boyunca güçlendirme - koruma yapabilirim.Yeterki normal-atletik bir görünüme kavuşayım.Hata yapıyorum belki ama kendime engel olmam çok zor bu konuda.
      Dediğim gün başlayamadım.Araya iş seyehati girdi ama miladım mayıs 8. Başladığımda 99,4 kg dım.Şuan 97,1 im.1 gün atak yaptım.Hemen seyire geçtim.
      Blog için hiç abartma yapmıyorum.İyiki varsın.Sayende aç kalmadan kilo veriyorum.Ben teşekkür ederim sana.

      Ayrıca tariflerde çok dikkatimi çekmedi belki vardır ama benden de ufak bir tavsiye.
      Robottan geçirdiğim tavuk göğsü parçaları(Kıyma gibi oluyor zaten fakat kasapla uğraşmaya gerek kalmıyor böylelikle) - bol baharat - katkısız salça - soğan - biber ile suda yağsız kavurarak güzel bir şey ortaya çıkıyor.Daha önce görmedim ama sen keşfetmiş te olabilirsin.Üzeri yoğurt ile servisin yanı sıra elimde az kaldığında yoğurdun içine koyarak da servis yapıyorum.Lezzetli oluyor.

      Sil
  7. ilkay abla meraba..benim süt ürünleri konusunda sorum olacaktı..mesela ben evde kendim peynir yapıyorum 1 litre sütten az bi peynir çıkıyor yada süt reçeli mesela çok seviyorum ama içinde hem süt hem süttozu var e sütte gün içinde limitli sonuçta yadaa dondurma 1 litre sütten yine çok da dondurma çıkmıyor. yani demek isteddiği o dondurmayı yada süt reçelini yediğimizde süt sınırını zaten aşmıyormuyuz nasıl ayarlıyorsunuz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sümeyyecim, aynen düşündüğün gibi tüm süt ürünleri toplam 1 lt olarak hesaplanıyor. laktozdan dolayı bu sınırın aşılmaması öneriliyor ama süt ürünlerine gelene kadar sakınman gereken çok şey var sütteki bu limit aşımı çokda zarar vermez kilo verimin düzenli gidiyorsa duraklamalarda dikkat etmen yeterli

      Sil
    2. duraklamadayım 1 aydan uzun süredir zaten yumruk falanda yaptım ama hedefe 4 kilo kaldı diye belkii..o zaman bu dondurma falan süt ürünlerini kullanmamalı mıyım yani :(

      Sil
    3. ve bide yaptığım peynirden çok mu az yemeliyim

      Sil
    4. eğer duraklamadaysanız kırana kadar süt ürünlerini ve tolere gıdaları azaltmanız iyi olacaktır.

      Sil
  8. ilkay hanım koçlarla olan soruları okurkan şunu yazdıklarını gördüm ' Atak evresinden itibaren aromalı yoğurtta tüketebilirsin önemli olan %7 den fazla şeker %2 den fazla yağ içermemesidir. ' bir kaç başka dukan sitesinde de dr.oetker light pudinglerini kullandıklarını serbest olduğunu içinde az miktarda şeker var diye biliyorum ama koçlarda % den fazla şeker olmasn demişler..şimdi bu light pudingleri arada kullanabiliyormuyuz son güncellemelere göre yoksa yasak mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seda merhaba,

      başka dukan sayfalarında akla hayale gelmedik ürünlerin kullanılabilir olduğunu söyleyen insanlar mevcut.. bu dukana uygun ürünler oldukları anlamına gelmiyor. bahsettiğin pudingin içeriğinde kıvam arttırıcılar ve nişastada var bunlar uygun değil hiç uygunda olmadı . kendin kolaylıkla puding yapabilirsin.

      Sil
    2. evet bende içeriğinde onları gördüğüm için sormak istediğim sen baya bilgilisin diye :) tşk ederim aynen devam ben o zamn :)

      Sil
    3. gördüğün ürünlerin muhakkak içeriğini incele yaptığın diyetin prensiplerini biliyorsun, biz diabetik değiliz rejim yapıyoruz dolayısı ile diabetikler için çıkarılan bu ürünler uygun değil. içindekiler ve besin değerleri tablosu ilk bakacağın yer olsun

      Sil
  9. merhaba ben seyirin 37.günündeyim diyete başlaya 1 ay 12 gün oldu ve bugün feci halde her önüme geleni yedim ne yapmalıyım çok kötü durumdayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle zamanı geri çevirmek gibi bir sansımız olmadığına göre önümüzdeki zamanı planlamalısınız. tolere gıdaları bir süre unutun, normal seyir programınıza devam edin. yürüyüşü/sporu arttırın ve bol su için yapablcekleriniz bunlar

      Sil
    2. 2 gün atak yapsam daha çabuk toparlar mıyım ? 1 ay 12 günde 8 kg verdim bu arada

      Sil
    3. atak sadece diyete başlarken yapılır, kaçamak yapılınca değil. bir faydası olmaz

      Sil
  10. Merhaba ben 3 buçuk haftadır dukan diyeti yapıyorum ve 6 buçuk kiloverdim gayet güzel giderken bir anda vücudumda kırmızı kabarcıklar çıktı doktorum protein alerji si olduğunu söyledi ve diyeti bırakmam gerektiğini söyledi sizin bu konuda bir öneriniz varmı ? 8 kilo daha vermem gerekiyor farklı bir diyetle mi devam etmeliyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorun sanıyorum gerekli testlerini yapmıştır. Bu testler sonucunda bir alerji teşhis etti ise doktorunu dinlemelisin. Yoksa başka bir doktora gidip testlerini yaptırmalısın. Nasıl beslendiğini gözden geçir. Su ve sebzeni de yeterli derecede tüketiyorsan vücudun bu tür tepkiler vermemeli. Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla kilo verdiğine göre sebzeni ihmal ediyor olabilir misin?

      Sil
  11. Merhaba ilkay hanim ben seyir evresinde 15 Kilo vermem gerekiyordu ama 11 Kilo verdim bugün guclendirme evresine girdim ve bu evrede de Kilo vermek istiyorum neyapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ilkay hanim ben seyir evresinde 15 Kilo vermem gerekiyordu ama 11 Kilo verdim bugün guclendirme evresine girdim ve bu evrede de Kilo vermek istiyorum neyapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  13. alev bu aşamaya kadar geldi isen güçlendirme evresinin kilo verdirmeyeceğini bilmen gerekir. bu evrede kilo vermeyeceksin hatta birazcık alabilirsin vücudun dengelenene kadar. metabolizmana bağlı olarak maksimum %10 daha yani 1 kiloya yakın doğru uygularsan verebilirsin. ama kilo vermek istiyorsan kalman gereken evre seyir evresidir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...