8 Aralık 2012 Cumartesi

Dukan Sayfasından Sorular Cevaplar 3



Merhaba arkadaşlar dün akşam evde değildim, dolayısı ile bilgisayar başında olmadığım için üşendim dukan chate girmeye ama sonra gene dayanamadım tabi:)

Telefondan bu kadar oldu sizlerle sorduğum soruların cevaplarını paylaşayım:)

Bakalım sizinde merak ettiğiniz sorular varmı içerisinde;

İlkay; herkese merhaba , Vardiyalı çalışmalar kilo verimini etkiler mi? Ben düzensiz uykunun kilo verimini olumsuz etkilediğini biliyorum

Rodrigo; Sohbete hoşgeldin ilkay İşten kaynaklanan stres ve zamanlama kilo verimini kesinlikle etkiler.  çalışma ortamı toksin içeriyorsa kilo vermeni etkilemenin yanı sıra ciğerlerini de olumsuz etkiler bundan bahsetmiyorum bile.

İlkay; Teşekkürler, ben şantiyede çalışıyorum. Ve gün boyunca çok fazla efor harcıyorum. Sizce ayrıca vitamin almama gerek var mı?

Rodrigo; İlkay sana yardımcı olması için kahvaltı yapmaktan ve kahvaltıda yeterince protein tükettiğinden emin olmalısın.  Eğer vitamin almak istiyorsan bu vitaminin  içeriğine bakmalısın, sana yediklerini sindirmekte yardımcı olacak birşey olmalı. Örneğin bizim tavsiye ettiğimiz vitamin demir içermiyor bu yüzden yediklerini daha kolay ve hızlı absorbe etmenize yardımcı oluyor. enerji ihtiyacını karşılamak adına daha fazla protein tüketebilirsin.

İlkay; ben daha önceki diyetimde pharmaton kullanmıştım ve ciddi bir şekilde duraklama yaşadım.

Rodrigo; İlkay eğer bir vitamin kullanmak istiyorsan (illede demiş yani:)) içerisinde karbonhidrat ve şeker içermediğinden emin olmalısın.

Pharmaton dediğin ilacın içeriği böyle olabilir.

ayrıca bulunduğun ortamda yorgun hissediyorsan, bulunduğun ortama bir hava temizleme makinesi alıp kullanabilirsin.

ilkay; çok teşekkürler rodrigo

rodrigo; rica ederim.

ilkay ; Biliyorsunuz  bir önceki diyetimin güçlendirme evresi bitiminden 6 ay sonra, ikinci dukan diyetime 2 gün sp günü yaparak başladım. hayatım boyunca kaç kez dukan diyeti yapabilirim. Her hangi bir limit ya da risk varmı?

Rodrigo; İlkay sen yeni bir diyete veya yeni bir beslenme düzenine (diyete) başlamadan önce , en az 6 ay veya 1 yıl ara vermelisin. bu yöntem senin metabolizmanın olumsuz etkilenmesini önler.

İlkay; Bu arada kapalı alanda değilim açık havada çalışıyorum. biz tren yolu inşaa ediyoruz:)

Rodrigo; Bu gerçekten çok etkileyici ! o zaman çevre koşullarını da dikkate almalısın, bu tür çalışma ortamlarıda kilo vermeyi yavaşlatabilir ama sabırlı olur yavaşta olsa kilo verme devam edecektir.

İLkay; Türkiye'de ,bir firma tarafından yulaf kepeği kapsülleri piyasa sürüldü. Benim bildiğim, Dr. Dukan bu tür suni ürünleri tavsiye etmiyor. Bu firmanın sahtekar olduğunu düşünüyorum.

Tiffany; Yulaf kepeği kapsül formunda olabilir, ama gerçekten  yulaf kepeğini doğal hali ile tüketmek vücudunu çok çok farklı etkileyecektir. (yani kapsül aynı faydayı kesinlikle göstermez) Bilgi için teşekkürler ilkay

İLkay;Benim başka ülkelerde yaşayan bazı arkadaşlar yulaf kepeği bulamıyor.. Yulaf kepeği bu ülkelerde satılmıyormuş. Onlar ne yapabilir veya ne kullanabilirler?

Tiffany; Diğer ülkelerde  yulaf kepeği  bir gıda olarak kabul edilmez ve dolayısı ile marketlerde bulunmayabilir. O ülkelerde yulaf kepeğini  çiftçilerin alışveriş yaptıkalrı (zahire deniyor galiba) marketlerde aramak gerekebilir.  Yulaf kepeğinin faydaları 1980 li yıllarda bulundu ve bizim diyetimizde çok büyük öneme sahip.  Eğer gerçekten bulunamıyorsa, onun yerine shritaki noodles ve agar agar tüketilebilir.

İlkay; yulaf kepeği yerine kaç yk shiritaki noodles (türkiye yok) veya agar agar kullanılıabilir? Örneğin azerbaycan ve suudi arabistanda yulaf kepeği bulunmuyormuş.

Tiffany; Merhaba ilkay, teknik olarak agar agarın bir limiti yok ama 2 yk yulaf kepeğini telafi etmek için 4 yk tüketmenizi öneririz. Aynı şekilde shiratakide limitsiz ama biz ondan da 2 paketten fazla önermeyiz. Çünkü onlar gerçekten çok yüksek oranda protein içeriyorlar.


İlkay;  ben 0  yağlı süt tozu bulamıyorum, %1 yağlı bulabiliyorum. ben limitsiz olarak kullanabilirmiyim. Daha önceki chatte evet demiştiniz ama emin olmak için tekrar sormak istiyorum:)

nelly; evet kesinlikle OK. Sen limitsiz miktarda kullanabilirsin.

İlkay; Ben light içeceklerden tüketebilirmiyim? örneğin light kola, fanta veya ice tea (şekersiz)

Nelly; evet sen günde 1 kutu light kola benzeri ürün tüketebilirsin ama malesef çayını kendin demlemelisin.. ( biz 3 tane biliyorduk arkadaşlar dikkat dikkat)

İlkay; Onlar agar agar bulamazlarsa yerine jelatin kullanabilirler mi. veya shirataki noodles yerine çünkü türkiyede satılmıyor belki oralarda da satılmıyordur.

Rodrigo, jelatin agar agar ile aynı maddeden üretilmeli ( değil tabiki :( ) İçeriğine bakıp kontrol etmeliyiz yani hayır arkadaşlar ikisi dışında birşey olmuyor.

böyle işte arkadaşlar gördüğünüz üzere meydan bana kalmıştı:) heheh

bir önceki chatten yazdıklarımıda buraya koyayımki yazılı olarak kalsınlar değil mi ama..

Evet bu akşamın canlı sohbetten kısa özet;

Sevgicim bu soru sana gelsin, hamilelerin tatlandırıcı kullanmasında sakınca var mı dedim
Biz kesinlikle doğal tatlandırıcıların yani Stevia, Lo-Han or Truvia kullanılmasını öneriyoruz diyorlar. Splendayı sordum ona cevap alamadım
Israrla sorduğunuz protein alımının bir miktarı varmı, önerilen oran nedir diye sordum.
Dukan diyetinde miktarlara takılmayın...

, bu tür şeylere odaklanmanıza gerek yok diyorlar.. Herkesin metabolizma hızına başka birçok farklı kıstasa göre alması gereken miktar farklı olabilir diyor.. ille bir rakam istiyorsanız, her bir öğünde /yemekte 115 gr gibi protein tüketin dediler.
Dukan diyetinde unutkanlık problemi görülürmü diye sordum.
Dukan diyetinde bir yorgunluk ve bıkkınlk hali bazı kişilerde görülebilir ama unutkanlık olmaz, belki yorgunluktan kaynaklanan bir durum olabilir dediler
Güçlendirme de ekmek hakkımız için benim tariflerimden birini vererek sordum. Gerçek şeker ve yağlı süt eklemeyin kesinlikle diye hatırlattılar ve günlük 2 yk tam buğday unu tüketebileceğini onayladılar
Ve son olarak dukana türkiyede birçok dukancı olduğunu ve yakın bir zamanda bir dukan malzemeleri online satışı veya web sitesi açıp açmayacağını sordum, şimdilik programda olmadığını önümüzdeki dönemde belli olacağını söylediler. Bir başka türk arkadaşımız da bunun dikkate alınmasını belirtti. Dikkate alacağız diye yanıtladılar


Ekmek hakkı yerine nişasta konusu biliyorsunuz tartışılmıştı. Onu da Özlem arkadaşımız sormuşlar böyle denmiş kaliteli nişasta olduğu sürece evet .. onuda buradan okuyabilirsiniz.

http://www.facebook.com/DukanDiyetiTarifleri/posts/569564693069459?comment_id=7570178&notif_t=feed_comment

13 yorum:

  1. Merhabalar İlkay Hanım. Teşekkür ederim yine bizleri aydınlatacak sorular ve cevaplar olmuş. Bu arada sayfanın yeni halini de sevdim. Bir soruda ben sormak istiyorum. 3 haftadır (bu üç hafta içinde regl olduğum dönemde var. Regl oldum yani) 74.6 dan bir gram aşağıya inemedim. Önce hemen kendi yediklerimi sorguladım. Her zaman ki yediğim şeylerden farklı olarak, artık işyerine peti beur bisküvi getiriyorum ara öğün olarak. Günde yediğim bisküvi 4-5 i geçmiyor ve bir de 3 neskafe fincanı yarım yağlı süt katkısıyla neskafe içiyorum. Acaba bunlar yavaşlatmış ya da durdurmuş olabilir mi? (Bu arada kahveyi içerken de tabii ki de süt ölçümü aşmamaya çalışıyorum) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilek daha önce görüştüğümüz gibi izinli gıdalar duraklama yapmaz tolere gıda tüketiyormusun onu düşün ayrıca duraklamalar sebebsizte olabilir, son kilolara yaklaştıkça bu duraklama süreleri daha da artabilir

      Sil
  2. Ilkay,ugrasindan dolayi seni tebrik ediyorum vede cok tesekkurler.bir sey sormak istiyorum;cali chat e nasil katiliyorsun ben bulamadim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lisabella, dukandiet.com sayfasından koçluk hizmeti alıyor isen katılabiliyorsun. my lounge içinde live chat sekmesinden belirtilen saatlerde giriyorsun

      Sil
    2. tesekkur ederim bir bakayim.ben paris teyim ve chata fransizca katilayim diye dusunuyorum sormak istedigim bazi sorular var.

      Sil
    3. koçluk hizmeti alıyor isen tabiki katılabilirsin saatlerini sayfadan takip edebilirsin

      Sil
  3. Merhaba, bir tarifte civil peynirinden bahsetmistiniz, bazı kaynaklarda çeçil peynirinin de aynı şey olduğu yazıyordu ama sanki yağlı gibi geldi bana bu konuda bilginiz var mi acaba?? Teşekkürler ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bazı yörelerde civil peynirine çeçilde dendiğini söylüyorlar ama ben henüz piyasada hiç yağsız çeçil peyniri görmedim:) aynı şekilde %30 yağ yazan civil de gördüm dolayısı ile ben üzerinde yağ oranını göremediğimiz her türlü civil ve çeçilin tüketilmemesini öneriyorum

      Sil
  4. Tesekkuler,bende gördüm %30 yazanlarını o yüzden kafam karıştı zaten, kulanmayim en iyisi ;)




    YanıtlaSil
  5. merhaba bir şey sormak istiyorum bugün atak dahil bir ay oldu ve 6 kilo verdim bu normalmi acaba. toplamda zaten 9 kilo fazlam var dukan testine göre. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. ilkay hanım merhaba geçen gün markette stevia zero ürününe rastaladım fakat normal stevia gibi dukana uygun oldugundan emin olamayı kararsız kaldım bu konuda br bilginz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olmadan cevap vermek istemedim. Evet kullanabilirsiniz uygundur.

      Sil
    2. peki normal stevia ile arasında ki fark nedir biliyo musunuz acaba ? stevia gibi sınırsız tüketile bilinir mi ?

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...