3 Şubat 2013 Pazar

"Can"Beyaz Ekmek


Bu ekmekle yarın sabah güzel bir sandwich yiyeceğim... yarısı eşime yarısı bana ama bitirebilecekmiyim:) bu kocaman ekmeğin yarısını..

Malzemeler

6 yk yulaf kepeği galeta karışımı
6 yk süt tozu
1 bardak süt
kabartma tozu
2 yumurta


tüm toz karışımı karıştırın, yumurta sarılarını ve sütü ilave edin..
yumurta aklarını her zamanki gibi ayrıca sertleşene kadar çırpın ve ekleyin

170 derecede 25 dk ekmeğiniz hazır pofur pofur kocaman bir ekmek, içinin gözüktüğü resim biraz lezzetini anlatıyor sanırım..

afiyetler olsun


sevgiler

45 yorum:

  1. Ama ama ama bu haksızlık ;( ben riyadda yulaf kepegini zorrrr bulmuşken karışım kepekli nasıl bulayimda yapayım ........ ne yapicam şimdi bende bu ekmekten istiyorum ;))

    YanıtlaSil
  2. mmmmm....çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. sabah hemen bunu denemem lazım ;)

    YanıtlaSil
  3. Benim yaptiklarim neden boyle kabarmiyor ??? Hep islak kaliyor ici? Nedir bu isin sirri Ilkay?

    YanıtlaSil
  4. ismim özlem... diyete başladığımdan beri yediğim en güzel ekmekti.. ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık ekmek çok güzel görünüyor bende bu günlerde evde çeşit çeşit ekmek deniyorum...Takipteyim mutlu hafta bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
  6. pişirdim nefis oldu ama ben hala içinde tatlı tadı gelmeyecek tuzlu bır ekmek arıyorum. süttozu yerıne ne kulanabılırız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süt tozunun yerine hiç birşey kullanamıyorsunuz, kıvamı sulandırmadan süt ekliyorsunuz süt tozu ile zararsız un gibi düşünün. biraz tuz atarsan tuzlu olur

      Sil
  7. bu ekmeğe hiç yumurta koymasak yine bu kadar kabarır mı acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabarır kabartma tozundan dolayı ama bu kadar olmaz

      Sil
    2. ''can'' beyaz ekmeğini yerim ki ben :)) yine yaptım.. yine çok güzel oldu.. EMEĞİNE SAĞLIK İLKAYCIM :))
      BEN: Meral Kökdemir:)

      Sil
  8. bardak su bardagimi cay bardagimi acaba.cok civik oldu hamuru;hatta hamur degil sivi birsey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su bardağı yumurta akını iyice çırpıp eklediğinde kek hamuru gibi olacak

      Sil
  9. Bu ekmegi şu fotograftaki gibi kabartabildigim gün,iste o gün oldum demektir :))

    YanıtlaSil
  10. dün yaptım bunu. muhteşem oldu. sandviç yaptım bi güzel. ama günlük hakkımı bitirmek baya zor oldu :) süpersiniz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. levent aykut4 Nisan 2013 01:34

    bu ekmekte yulaf kepeği ölçülerini nasıl ayarlarız galete karışımıda var ya oyüzden sordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yk yulaf kepeği koyacaksın, tarifi değiştiremezsin ama böyle koyduğun için 2 güne değil 3 güne bölmen gerekecek.

      Sil
    2. yulaf kepeği galeta karışımı olursa 2 günlük bir ekmek mi olacak birde saf protein günlerinde yiyebilirmiyiz.

      Sil
    3. evet aynen öyle 2 günlük olacak, sp günlerinde de tüketebilirsin

      Sil
  12. Sade yulaf kepeği olsa olmazmı diğer karışık olandan bulamadım ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi birebir yapar isen aynı sonucu alırsın, tabiki yulaf kepeği ile de olur

      Sil
  13. Kabartma tozu yerine maya ile yapsak ekmeği nasıl olur sence ?

    YanıtlaSil
  14. ben sütü ayarlamadan bir bardak koyunca biraz sulu kaldığı için 2 yemek kaşıgı buğday kepeği ekledim.size sorum şu seyir evresinde 2 yemek kaşıgı yulaf kepeği hakkımız olduğundan burada 6yk yulaf kep.+6yk süttozu+2yk buğday kepeği koyduğum için bunu 6 günde mi tüketeceğim.3yemek kaşığı süttozu 1 kaşık yulaf keğeine eşit olduğu için kafam karıştı biraz.yokssa süt tozu hesaba katılmıycak mı?:)))

    bu arada ekmek o kadar lezzetliki gerçekten bir sonraki gün tost yapmak için sabırsızlanıyorum:))

    YanıtlaSil
  15. 3 yk süt tozu 1 yk yulaf kepeğine eşit değil ikisi çok farklı şeyler, süttozunu günlük hesaba katmana gerek yok ama 2 yk daha buğday kepeği eklediğin için 4 günlük ekmeğin olmuş günde 2 yk yulaf kepeği hakkın var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa oyle mi çoooook teşekkür ederiim. internette okumuştum demek yanlışmış iyiki sormuşum.offff cok sevindim buna.tariflerinizin çoğunu uygulamaya çalışıyorum hepsi harika.elinize emeğinize sağlık:))

      Sil
  16. Yulaf kepeği ve buğday kepeği aynı değil mi ruşeym yazınca ikiside çıkıyor ben kitap almadım henüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ruşeym bir marka , yulaf kepeği yulaf kepeğinin kabuğu buğday kepeği ise buğday kabuğunun , dukanda tüketmen gereken yulaf kepeği.. ruşeymin kelime anlamına bakarsan ise tahıl tanesinin iç uç kısmı yani en faydalı kısmıdır, dolayısı ile dukanda ruşeym kullanmıyoruz(marka olan değil bakın) fırınlarda ruşeym ekmeği göreceksiniz bu ayrımı anlamanız için açıklamak istedim

      Sil
  17. İlkay Hanım; tarifleri yazıcı dostu bir formatta alabilmemiz için sayfayı ayarlayabilir misiniz? Reklamlar, yorumlar vs. hepsi geliyor tarifle beraber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vadi merhaba, çıktı almadan önce tarifin bulunduğu alanı tarayıp yazıcı seçeneklerinden seçilmiş alan diye işaretler isen dediğin bölümlerin hiçbiri yazdırılan bölümde görülmez, aksi takdirde tüm bloglar ve web sayfaları , programlar doğrudan yazıcıyı tıkladığında görünen ekranın tamamını kapsayacak şekilde çıktı sağlar.

      Sil
    2. böylelikle hem yazıcı hemde çevre dostu çıktı alabilirsin:)

      Sil
  18. merhaba ilkay hanım, ekmeğinizi bu sabah denedim muhteşem oldu. ben içine nane kekik vb baharat ekledim daha hoş bir aroma olsun diye. sanırım bundan böyle ekmeğim bu olacak. hiç bu kadar büyük bir ekmek porsiyonum olmamıştı yaptığım tariflerde. tıka basa bir kahvaltı taptım sayenizde. 5 aylık dukanda yaptığım en güzel ekmek oldu sayenizde. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Ilkay. Tarifi yaptim, ne guzel kabardi kizardi vs..ama firindan cikarinca baktim ici islak kalmis...Neden ki? Kabarmisti oysa..Firinla alakali olabilir mi? Firinda alt ust pisirme ayarinda yaptim...Acaba fanli pisirmeyi mi secmeliydim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fanlı pişirme ısıyı eşit dağıtır, alt üst ise ızgara gibi alttan ve üssten ısı verir.. yeteri kadar kabaramadan üstü kızarmaya başlarsa içi pişmez yulaf kepeği ağır bir hamur biraz daha ağır pişer beyaz una göre

      Sil
  20. Çok güzel oldu. :) Dukan yapmayan eşim ve iş arkadaşlarım bile bayıldı. :) Teşekkür ederim. :) Yarın "dost ekmekçiler"i deneyeceğim. Umarım aynı sonucu elde ederim. :)

    YanıtlaSil
  21. ilkay hnm bugun deneyecegım ıns bu ekmegı cunku dıger tost ekmeklerı falan gun ıcın az gelıyor :) bu yulaf kepegı galeta karısımı yulaf kepegı yemıs yerıne gecıomu? cunku 2 kasık yulaf kepegı az gelıyor en azından bunu 3 kasık kullanabılııyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 2 yk yulaf kepeği yerine 3 yk yulaf kepeği karışımı kullanabilirsin

      Sil
  22. merhaba ben sıtenızden haberdar oldum en zoru ekmek benım ıcın ıcı ıslak kaldıgı ıcın mıdem bulanıyodu ekmek tarıfını mutlaka denıycem. Yulaf kepegı galeta karısımı bulamadıgını soylen arkadaskar var bız 3 arkadas basladık dukana marketlerde pahalı oldugu dırek dogalsanın ınternet sıtesınden ırtıbata gecıp 12lı kolı aldım 3 e bolduk marketlerden daha uyguna gelıyor bılgınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hoşgeldiniz facebook sayfama da beklerim:) araştırmacı takipçileri seviyorum:) evet doğalsandan uygun edinebilirsiniz gurmenetten de temin edebilirsiniz

      Sil
  23. Ilkaycigim, öncelikle cok tesekkür ederim emeklerin icin. Ben daha cooook tazeyim, bugün atakda ilk günüm. Senin bu ekmegini cok tavisye eden oldu, ondan denedim. Ben ekmek kalibinda yaptim (maalesef metal, silikon asagidaydi) biraz zor cikardim formdan. sen sanirim formu yaglamiyorsun degilmi?
    birde bu kadar kabarmadi maalesef. Nerde yanlis yapabildigimi tahmin edebiliyormusun?
    yardimlarin icin cok tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  24. Elinize emeginize yureginize saglik oncelikle..
    ilkay hanim bu ekmekte y.k galeta karisimi vernissiniz. Y.k karisimi.ayni formu verir mi? Bu karisimlari.al al bitmez oldu.:) karsimi aldim simdi galeta karisimi cikti karsima hemde harika bir ekmekle :) eger sadece karisimlada olursa sabah esime supriz yapayim. Günlerdir ekmek.yemedik :))
    sinem

    YanıtlaSil
  25. elif ikiside aynı ürün firma ilk önce galeta karışımı olarak çıkardı akıl karışıklığına yol açıp içinde galeta unu var sanan insanlar olunca yulaf kepeği karışımı yaptı ürünün ismini. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  26. Artik ikinci defadir yapiyorum ici islak kaluyor:( neden acaba?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırının derecesini ve kalıbı kontrol etmelisin bu konuyu anlatan detaylı bir yazı var benim keklerim neden kabarmıyor onu oku lütfen

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...