25 Ağustos 2012 Cumartesi

Güçlendirme Evresi; Kilolarınızı verdiniz ve artık güçlenme zamanıdır


Güçlendirme Evresi; Kilolarınızı verdiniz ve artık güçlenme zamanıdır




Bu yazıyı gördüğünüz gibi 25.08.2012 tarihinde hazırlamışım. Güncellemeler sık sorulan sorular bölümünde mevcut ama yazıların içine işleme fırsatı henüz bulamamışım. Sağolsun bir arkadaşın uyarısı ile bu düzeltme işi bu öğle tatilinde halletmek istedim. 08.02.2013. Dukan Diyeti yaşayan bir diyet olduğu için sürekli eklemeler ve çıkarmalar olabiliyor. Düzelttiğim bölümleri kırmızı ile yazıyorum ki değişiklikleri rahat görün.

Bu evre testte Atak ve Seyir evresinde verdiğiniz her bir kilo için 10 gün olarak hesaplanır. Güçlendirme evresinde vereceğiniz ve alacağınız kilolar bu evrenin süresini değiştirmez. Bu sebeple hedef kilonuza ulaştığınız gün güçlendirme evrenizin bitiş süresini takviminize işleyin ve her zaman göreceğiniz bir yere yerleştirin.

Bu evreye geçişte tereddüt yaşamanız çok normal paniğe kapılmayın bu evre bu kadar uğraşıp verdiğiniz kilolarınızı korumak adına bir geçiş evresi olarak düşünün. Bu evrede kilo vermeyi hedeflemeyin. Hedefiniz kilonuzu sabitlemek olsun.

Dukan güçlendirme evresi için ne diyorsa harfiyen yerine getirin.

Benim tecrübelerimden ve bu evrede kendi yaşadıklarımdan yola çıkarsak, kendiniz içinde fikir oluşturabilirsiniz. Öncelikle biliyorsunuz bu evrede günde iki dilim tam buğday ekmeğiniz , nişasta, meyve ve en güzel ödül öğününüz var. Seyirden sonra bu kadar bolluğun içerisinde ya kilo alırsam diye düşünerek bu öğünlerden her hangi birini atlamayın veya kendinizi strese sokmayın. Ödül öğünü sonrasında kendinizi kötü hissetmeyin ve mümkünse bu öğünden sonra tartıldığınız rakamı ciddiye almayın. Güçlendirme evresinde sizin baz alacağınız tartıdaki rakam saf protein günü ertesinde sabah gördüğünüz rakam olmalıdır.

En önemli bir diğer ayrıntı saf protein günleriniz muhakkak aynı gün olmalıdır. Ödül öğününüzü ise ertesi sabah geç kalkacağınız yani bir öğünü atlayacağınız bir güne getirirseniz daha iyi olacaktır diye öneriyor dukan örneğin bir ctesi gecesi ödül öğünü yaparsanız Pazar kahvaltısını geç yapabileceğiniz için vücudunuza çok yüklenmemiş olacaksınız.

 

Diyelim ki toplamda 10 kilo verdiniz. Bu durumda güçlendirme evreniz 100 gün olarak hesap ediliyor Bu evrenin ilk 50 günü yani yarısı 1. Güçlendirme dönemi ikinci 50 gün ise 2. Güçlendirme evresi olarak tanımlanıyor.

1.       Güçlendirme Evresinde

·         Atak ve Seyir evresinde öğrendiğiniz ve tükettiğiniz sebze ve protein bazlı yiyecekleri yemeye devam ediyorsunuz.

·         Günde iki dilim tam tahıllı/tam buğday ekmeği tüketebiliyorsunuz. Bu iki dilim hazır ekmeklerde hep değiştiği için toplamda 50 gr olarak düşünebilirsiniz. ( bu rakam örnek olarak verilmiştir. yaklaşıktır. Tam tamına tüm ekmek markalarında 2 dilimde 50 gr yakalamanız zaten mümkün değil.)

·         Eğer ekmek tüketmek istemiyorum diyenlerdenseniz bu ekmek hakkınızı 2 yk tam buğday unu ile değiştirebilirsiniz. Ve yeni güncelleme ile dukan chatte 2 dilim ekmek hakkınızın yerine 220 gr kadar nişastalı gıda tüketebilirsiniz. nişastalı gıda denince aklınıza hemen hamur işleri, makarnalar gelmesin.Dukan öncelikle nişasta gıda tüketimi olarak bakliyatları öneriyor, sonrasında esmer bulgur ve tam buğday makarna v.b. gibi düşünebilirsiniz. Nişasta öğünü önerisinde başka detaylarda mevcut.

·         Günde 1 porsiyon meyve hakkınız var. Bir porsiyon meyve 4-5 erik, 1 orta boy elma v.b. gibi boyut olarak hesap edebilirsiniz. Muz, üzüm, kiraz ve incir gibi şeker oranı yüksek meyveleri dukan bu evrede ve işin kötüsü artık bundan sonraki hayatınız için önermiyor.
1 porsiyon meyve hakkı sürekli soruluyor bu 1 porsiyon meyve yaklaşık 100 grama denk geliyor.

·         Günde 40 gr çok yağlı olmayan dilediğiniz bir peynir türünü tüketebiliyorsunuz. Peynir hakkımı yemek istemez isem yerine ne yiyebilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Güncellemelerde bunun içinde şöyle bir değişiklik mevcut.Peynir hakkınız yerine ceviz, fındık, badem, antep fıstığı , kabak çekirdeği gibi kuruyemişleri (ancak burası çok önemli kesinlikle kavrulmamış halde) tüketebilirsiniz. Bu hakkınız yine 40 gr la sınırlı isterseniz . 40 grmın bir kısmı ile peynir, diğer kısmı ile kuruyemişte tüketebilirsiniz.

·         Haftada bir gün bir öğününüzde nişasta öğünü hakkınız bulunuyor. Bu evrede pişmiş miktarı 220 gr olan hamur işi, pirinç, bezelye, baklagil, patates, makarna v.b. tüketebilirsiniz. Yağsız olarak pişirmeniz yine önemli bir ayrıntı.. Örneğin patates kızartması yerine, fırında pişireceğiniz yağsız bir kumpiri tercih edebilirsiniz.

·         Yulaf kepeği hakkınız 2 yk bu evrede

·         Vee en önemlisi bir öğün ödül öğününüz var. Ödül öğününüzü bir Ana yemek, tatlı ve içecekten oluşmaktadır. İstediğiniz bir şeyi yiyebilirsiniz. Önemli olan birer porsiyon ile bu öğününüzü tamamlamanızdır.

 

Nişasta ve ödül öğününüzü peş peşe getirmemeye dikkat edin.

 

2.       Güçlendirme evresi

·         Bu evrenin ilk yarıdan en önemli farkı yukarıda verilen tüm yapmanız gerekenlerin yanı sıra haftada iki ögün nişasta ve iki öğün ödül öğünü hakkınız bulunuyor.

 

Güçlendirme evresi aslında en önemli evreniz çünkü bu evrede artık karbonhidratları da sınırlıda olsa istediğiniz gibi tüketiyorsunuz. Bu evrede kendi sınırlarınızı koymanız. Kurallara harfiyen uymanız çok önemli..

Eğer güçlendirmeye geçtiğinizde hemen kilo almaya başladığını düşünüyorsanız. bu öğünleri sırasıyla eklemeniz öneriliyor. örneğin ilk hafta peynir hakkınızı ilave edin, sonrasında nişastayı, sonrasında ödülü gibi.

Bu evreye geçtiğiniz ilk 1-2 haftada kilo alabilirsiniz. Bu kiloları güçlendirmeye evresine alışan vücudunuz 3 ve 4. Haftalarda geri verecektir. Hatta 1. Güçlendirme evresinin sonuna doğru daha da fazla kilo verebilirsiniz. Bu durumda sakın paniğe kapılıp daha bol bol yiyeyim daha fazla kilo vermeyeyim diye diyetinizi bozmayınız.. Çünkü ikinci evrenin sonlarına doğr kilonuz dengeye oturacaktır. Ve o fazlaca verilen kiloları alacaksınız. Eğer fazlaca bir tüketim yapar ve izin verilenin dışında çıkarsanız 2. Evrede üzülebilirsiniz.

Her zamanki ana kural dukana harfiyen uymak. Benim tecrübeme göre güçlendirme evresinde maksimum kaybedeğiniz kilo toplam verdiğiniz kilonun %10 civarında oluyor. Güçlendirmeye 56 kg ile geçtiğimi var sayar isek 51 kiloları rahat rahat gördüm. 55 kilo ile de güçlendirme evresini tamamladım.

Güçlendirme evresinin ilk dönemindeki bu kilo verişini ben vücudun karbonhidratları unutmasına bağlıyorum. İlk zamanlar ne yaparsanız yapın kilo vermeye devam ettiğinizi görüyorsunuz ama sonrasında alıştıkça artık eskisi gibi işlem görmeden atmıyor vücudunuz onları..

Bu evre vücudunuzun tüm bu unuttuğu besinlerle yeniden tanışıp kaynaşması için çok önemli, güçlendirme evresini hakkı ile tamamlamazsanız korumada sıkıntı yaşarsınız.

Dukan kitabında yağ deposu boşalan vücudun birden bire eski düzene dönmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu ayrıntıları ile bahsediyor. Yiyeceğiniz 100 kalorilik bir gıdanın bu aşamada 150 kalori gibi depolanacağını belirtiyor. Siz siz olur güçlendirme evrenizi hakkı ile tamamlamadan diyetten kopmayın..
 



Size son bir şey daha söylemek isterim, bu evrede dediğim gibi hedefiniz kilo vermek olmasa da size söyleceğim son güzel şey. Bu evrede verdiğiniz kilo iyice oturacak ve vücudunuzda gözle görülür bir sıkılaşma oluşacaktır.



Şimdi güçlendirme evresi tarifleri ile bir ziyafet zamanı..



Sevgiler

İlkay’ın Dukan Lezzetleri

 

 

92 yorum:

  1. Güçlendirmede gün içinde sebze ve proteinleri nasıl tüketeceğiz her öğünde beraber mi olmalı seyirdeki ps gibi,yoksa örneğin öğleyin sadece sebze akşamda protin+sebze gibi olabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı güçlendirmede ps günleri gibi, toplamda protein ve sebze oranlarına uyguğun sürece öğünlerde tek başına da tüketebilirsiz

      Sil
  2. güçlendirmede hangi peynirleri yiyebiliyoruz, mayalanmamış peynriler olarak belirtilmiş ama bunun içine hangileri giriyor, bir de bu peynriler de yine light mı olmak zorunda? ben bu kısmı tam olarak anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kübra istediğin orta yağlı bir peynir olabilir 40 gr

      Sil
  3. merhaba ilkay hanim benim de guclendirmeye gecmem cok yakin. Simdi tekrarokuyorum kitabin ilgili yerlerini. benim kitapta guclendirmede kepek 2 YK diyor. Sizinki ile basim farkliligimi varyoksa hata mi var. 2 mi 2.5 mu emin olamadim bir turlu. Belki guncelleme olmustur da haberim yoktur diye sormak istedim. tesekkurler simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canan bu konu biraz ilginç amerika 2 yk diyor ingiltere dukan sitesi 2,5 diyor ben daha önce ,ingiltereyi takip ettiğim için 2,5 yk kullandım ama amerikaya ısrarla soruyorum 2 yk diyor :( istersen kitaptaki gibi devam et

      Sil
  4. Ellerin dert görmesin, çok güzel olmuş. Ben de artık güçlendirmedeyim bakalım nasıl geçecek. Toplam 200 gün :) Herşey için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. slm ilkay hanım ben 20 kilo verdim 200 güün yapacağım akşam mesailerinde kuruyemişimi ve meyvemi yiyorum gece 2 3 gibi birşey olurmu tabi proteine devan ediyorum biraz zorlanıyorum ama hayırlısı 103 idim şuanda 83 kiloyum buarada vücüt yapmak için spora yazıldım kilo vermek cok güzel tahlillerimi yaptırdım cok iyi cıktı maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fethullah bey, kuruyemişten kastınız kavrulmamış fındık ceviz v.b. ise peynir hakkınız yerine 40 gr yiyebilirsiniz onun dışında biliyorsunuz izinli değil, meyve hakkınızda günde 100 gr bu şekilde ayarlayabilirsiniz, güçl. tamamlamadan bırakırsanız verdiğiniz kilolar geri gelir unutmayın.. tebrikler

      Sil
  6. mbrlar ilkay hnm.acaba güçlendirmede ödül ve nişasta öğünü hep aynı gün mü olmak zorunda?saf perşembe gibi
    diyelim cumartesi mdül yaptık pazarteside nişasta her cumartesi ve pazartesimi olmak zorunda tşkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı günlerde yapmak sorunda değilsin hatta sp gününüde perş. yapmak zorunda değilsin istediğin başka bir güne sabitleyebilirsin

      Sil
  7. merhaba ilkay hanım,
    ben dukan diyetine 62 ile başladım ve 55 kiloda güçlendirmeye geçtim.şu an güçlendirme 2. evredeyim ama bu sabah 52.5 çıktım giderek kilom düşüyor.artık vermek istemiyorum,zaten hedefim 55 ti. sanırım sizde de aynı şey olmuş. kaçamaklar yaptığım halde 1 haftada yarım kilo daha vermişim. normal mi ? siz güçlendirmede 51 i gördüm ama 55 te güçlendirmeyi bitirdim demişsiniz. güçlendirmenin tüm kurallarını uyguluyorken nasıl oldu bu? ne yapmalıyım şaşırdım.güçlendirmeyi bitirene kadar aynı kurallarla devam etmeli miyim yoksa kaçamaklarla durumu dengelemeye mi çalışmalıyım? Tecrübelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay merhaba, yukarıda yazıdada belirttiğim gibi benim tavsiyem kaçamak yapmadan güçlendirmeye kuralları ile devam etmen, güçlendirme ilk yarıda sanırım vücut bazı gıdaları unuttuğu için mi bilemiyorum bir süre kaçamak bile yapsan seyirdeki gibi vermeye devam ediyorsun, ama bunu önlemeyip bu şekilde bozarsan güçlendirme 2de pişman olursun çünkü 2. evrede bu verdiğin fazla kiloların bir kısmı geri gelecek, endişe etmeni gerektirecek birşey yok olduğu gibi devame tmelisin, güçlendirme en önemli kısım kaçamak dengeyi bozar, sakın kaçamaklara aldanma, sonrasında kilolar hılza dönmeye başlarsa önünü alamazsın

      Sil
  8. İlkay Hanım merhaba ;

    Öncelikle böyle bir site bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.Benim bu evre ile ilgili 2 sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim..

    1- Bu evrede haftalık nişaşta öğünü yerine tam tahıllı buğday ekmeği tüketilebilinir mi ? 2 dilim ihtiyacı karşılarmı sizce ?
    2- Bir de ödül öğünün de yenebilecek olan tatlı ve başlangıç yemeğinin yerine alkol miktarı 2 kadehe yükseltilebilinir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba irfan bey,

      teşekkür ederim.

      1. sorunuza cevap olarak nişasta öğününüzde bakliyat tercih edilmesi öneriliyor.pişmiş hali 220 gr olmalı
      2 dilim tam buğday veya tamt ahılı ekmek zaten size günlük yemeniz için izinli veriyor, nişasta öğününde buna ek olarak ayrıcamı ekmek yemek istiyorsunuz. hatta günlük 2 dilim ekmeğiniz yerine nişastada tüketebilirsiniz 220 gr, aynı şekilde günde 4 dilim ekmekte yiyebiliyorsunuz bu durumda nişasta öğünü yerine ama dediğim gibi bakliyat ilk tercihiniz olsun.

      2. olabilir ,ekmek hakkı yerine bile tüketilebileceğini belirtiyor dukan ama her zaman yapmamamkta fayda var.

      Sil
    2. irfan yalınay2 Nisan 2013 13:20

      İlkay Hanım ;

      Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ben ekmek sevdiğimden değil de makarnay dı bulgur du uğraşmamak için ekmekle idare etmeyi düşündüm.Ama siz böyle diyorsanız artık o makarna haşlanacak :)

      Sil
    3. İrfan Bey,

      aslında makarna haşlamaktan ziyade, kurufasülye, mercimek, nohut v.b gibi bakliyat tercih etmeniz daha faydalı ve nişasta öğünü muhakkak yağsız pişmeli, makarnada ise tercihiniz tam buğday veya kepekli makarnadan yana olsun

      Sil
  9. dukan diyetinde 28 günüm doldu 5 kilo verdim. 4 kilo daha vermek istiyorum. Ancak çok sıkıldım diyetime 1 dilim ekmek ve 1 meyve sokmak istiyorum. Yani tam olarak güçlendirme değilde seyir dönemine ilave gibi. Yine sebze protein yemeye devam ederek ve yağsız beslenmeye devam ederek. Böyle düşünüyorum. Kilo vermem dururmu acaba. Lütfen bana yardım edermisiniz. ayrıca şunuda öğrenmek istiyorum. Güçlendirme döneminde kilo veriliyormu, yosa kilo sabitmi kalır.

    YanıtlaSil
  10. dukan diyetinde 28 günüm doldu 5 kilo verdim. 4 kilo daha vermek istiyorum. Ancak çok sıkıldım diyetime 1 dilim ekmek ve 1 meyve sokmak istiyorum. Yani tam olarak güçlendirme değilde seyir dönemine ilave gibi. Yine sebze protein yemeye devam ederek ve yağsız beslenmeye devam ederek. Böyle düşünüyorum. Kilo vermem dururmu acaba. Lütfen bana yardım edermisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bilmen gereken şu; seyir evresi kilo vermek için güçlendirme evresi ise uzun süredir tüketilmeyen gıdaların vücuda tanıtılması ve kiloyu sabitleme evresidir. Güçlendirme evresinin amacı kesinlikle kilo vermek değildir belki, toplamda verdiğin kilonun %10 u kadarını bu evrede verebilirsin. hedef kilona geçmeden bahsettiğin ekmek ve meyveyi seyir programına dahil edersen kilo vermen duracaktır ve istediğin kiloya inmen sıkıntı olacaktır. meyve ve ekmek seyir evresi için kaçamak anlamına gelir yarı seyir yarı güçl. diye bir metot dukanda yok malesef

      Sil
  11. ilkay hanım mrb ben şenay benım dukana göre ideal kılom 61 çıktı şuanda 62.8 kılodayım ama benim hedefim 60tı yanlız hem çok sıkıldım hemde malüm oruç gelıyor mecburi güçlendirme evresini uyglayacagım ben oruç gelmeden şuan güçlendirmeye geçsem nasıl olur sizce bir öneriniz var mı ama aynı zamanda 60 kılo olma fikri dahada cazip gelıyor çok yavaş kılo verdiğimden dolayı seyirdende sıkılmaya başladım tam 2 ay oldu dukana başlayalı ben sadece 4.8 kılo verdim ne yapmam gerektiğine bir türlü karar veremedm yardımcı olur musunuz lütfen:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay, daha ramazana süre var. verilecek de az kilon kalmış, eğer seyire devam ediyorum kaçamaksız diyorsan devam et ramazana kadar, güçlendirmede kilo verme mümkün olmayabilir.. en fazla onda 1 gibi verebilirsin

      Sil
    2. çok teşekkür ederim evt az kılom kaldı ama ramazana kadar bu kılodan hiç vermeyecegimden adım gibi eminim çünkü duraklamadayım gitmiyor yanı +500 -500 şeklindeyim 20 gündür sürekli ondan dolayı kaçamak yapmayada meil başladı bende sankı bozmaktansa geçeyim güçlendirmeye dedim en azından.

      Sil
  12. BİRDE İLKAY HANIM BİR ŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM BU GÜÇLENDİRMEDEKİ 2DİLİM TAM TAHIL YADA TAM BUĞDAY EKMEĞİNİ FIRINDAKI TAM TAHILLI EKMEKLERDEN ALSAK SORUN OLUR MU YADA HALK EKMEKTEN FELAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam tahıllı veya tam buğday aldığın sürece istediğin yerden alabilirsin sadece dilimleri kendin dilimlediğinde boyutlarına dikkat etmelisin 68 gr civarında olmalı toplam 2 si

      Sil
  13. Güçlendirmedeyim ramazanda ne yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde güçlendirmeye devam edebilirsin, bir sıkıntı yok, güçlendirmeyi ramazan dolayısı ile bırakmayı aklından geçirmemeni öneririm, güçlendirmeyi tamamlamadan bırakırsan kilolar geri gelecektir

      Sil
  14. merhabalar çok acil yardımınıza ihtiyacım var ben güçlendirmeye 47.0-47.4 ile geçtim ama sizin dediğiniz gibi güçlendirme evresinde kilo verimi görmedim.. hatta alımını gördüm... özellikle ödül öğününde 50 leri gördüm protein sonrası tartıda sabah normale dönüyordu fakat güçlendirmenin 2.evresinde durumlar kötüleşti gibi ve çok sinirlenmiş panik olmuş durumdayım... stabil kilom 48 lerde gibi hatta bazen gün içinde 49 lara çıkıyor fakat ben böyle olsun istemiyorum o kadar ay bekledim 47ye ulaşmak için bu mu benim ödülüm..? ne yapmalıyım 47 ye dönmek için bazen 2 gün protein yapmama rağmen böyle 47 de stabil kalmadım gibi güçlendirmede...lütfen bana acil dönüş yapın ilkay hanım deliriyorum...

    YanıtlaSil
  15. buse merhaba, yaş ve boyun nedir? 47 gayet az bir kilo çünkü. testte bu kiloya düşeceğin belirtilmişmiydi. yani bu sence vücudunun ideal kilosu mu?

    ilk önce bence bunları konuşalım eğer burada bir sorun yoksa diğer sorularını şöyle yanıtlamak isterim. ödül öğününden sonra kilo alımı çok doğal senin baz alacağın kilo sp yaptığın günün sonraki sabahında tartıldığında gördüğün kilo her hafta sp sonrası tartıldığında bir kilo alımı görüyormusun, evre geçişlerinde ilk 2-3 hafta kilodaki dengesizlikler normal, ancak güçlendirme 2nin sonlarında oturan kilonu görebilirsin. güçlendirme evresinde kilo verilecek diye bir şart yok. dukanda bunu söylüyor, güçlendirme evresinde böyle bir beklenti olmamalı.. bazı kişiler güç. evresinde kilo veriyor bu eksilme 1/10 oranında olabiliyor maksimum yani 10 kilo verdi isen eğer verirsen 1 kiloda bu evrede verirsin.. 47.4 ile geçip 48lerde isen güçlendirme 2. de panik olunacak bir durum yok bu 600 gr kilo aldığın anlamına gelmez, vücudundaki su olabilir, vücudunda bekleyen atılmamış atık olabilir vs. yani 600 gr için bu krizini anlayamadım bence biraz sakinleşmelisin gayet iyi bir kilodasın.. unutma bu yaşadığın stres bile nedeni olabilir o gramların

    YanıtlaSil
  16. İlkay hanım çok teşekkürler içime su serptiniz ... 19 yaşındayım 1.58 boyum testte 50 diyordu fakat benim isteğim 46ydı 47 de bıraaktım çünkü sıkıldım... seyir evremde baya uzun sürdü..güçlendirmenin 1.evresinde her sp sonrası kilo artımı görmüyordum evet hatta her şey güzeldi nişasta öğünümüde yiyordum ama ne zaman ki 2.evresine geçtim sorunlar oldu işte biraz. ben zaten sadece iki öğün ödül yapıyorum nişasta öğünümü falan da yapmıyorum... İlkay hanım ben biraz takıntılıyımda ... en ufak şeyde panik oluyorum.. bir de bazen ödül öğünlerimi abartabiliyorum yani abartma dediğim başlangıçta çikolota tatlı waffle ana yemek yer kalırsa pizza falan zaten ödül öğünlerinden sonra çok kötü oluyordum ama şu sıralar şöyle yapıyorum mesela öğle yemeğini seçmişssem onun başlangıcını kahvaltımdan sonra yiyorum araya biraz saat girsin istiyorum öyle hem kilom 50lere çıkmıyor 47lerde 48lerde oluyor ama tabi yanlış bir şey de yapıyor olabilirim...Zaten çok stresli bir hayatım var bu aralar.. bir de şu an ben özel dönemimdeyim yani bitişleri ...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ilkay hanim 27mayista basladim dukana 69ile suan 63.6yim dukan sryir evresi sonunda 64olman laxm diyodu seyir evresinin bitmesine birhafta kaldi ama ramazanda basliyo ne yapiyim guclendirmeye geciyimmi ramazanin basladigi gun yoksa seyire bir hafta daha devam ediyimmi?birde guclendirmede saf prot

    YanıtlaSil
  18. Saf protein ve protein sebze yapiyoYa seyirde guclendirmededemi boyle devam edices odul nisasta ogunu filan ekleyip?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güçlendirme aşamasını tekrar okumalısın 6 gün ps 1 gün sp var güçlendirmede yukarıda yazıda diğer detaylar mevcut

      Sil
  19. merhaba bir sorum olacaktı, seyir evresini 2/0 yapan güçlendirme evresini nasıl yapmalı?
    kitabı da okudum ama bu konuyla ilgili birşey göremedim, yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  20. merhaba ilkay hanım.ben bu dietle 9 kilo verdim.aslında vermek istediğim 3 kilom daha var ama seyirden çok sıkıldım.güçlendirmeye geçtim.merak ettiğim ise : güçlendirmede eklenen yiyecekleri kısarak ve saf protein günlerimi haftada 2 veya 3 gun yaparak.90 gun güçlendirme süresince vermek istediğim o 3 kilomuda verebilirmiyim acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir dene istersen:) denenmemiş ve dukanın önermediği bir yöntem için sana verebilirmisin diyemem. güçlendirme kilo verme amaçlı değildir. güçlendirme nasılsa o şekilde yapmalısın güçlendirmede yaptığın bu kısıtlamalar kilo vermeni sağlağasa güçlendirmeyi doğru yapmadığın için korumada kilo almana neden olur

      Sil
  21. ilkay hanım merhaba;güçlendirmede hiç zeytin yokmu?ekmek hakkı yerıne bazen tam buğday unlu simit yiyebılırmıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeytini ödül öğününde yiyebilirsin, ekmek hakkın yerine gramajını hesap ederek yiyebilirsin

      Sil
  22. kahvaltıda diyabetlıler ıçın olan reçelden ya da çikolatadan kullanılabılır mı?kullanılırsa ne kadar?ikinci sorum da şu çalışırken bazen diyet buskuvı urunlerını ekmek hakkı yerıne gün içinde kullanabılır mıyız?son sorum da ekmek kullanmasak hergun nışastalı ürün kullanılabılr mı?cevaplarınız için tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reçel ve çikolatalar uygun değil. reçeli tatlandırıcı ile kendin yaparak meyve hakkın yerine 1 tk kadar yiyebilrsin. diğer şeyler için ödül öğününü beklemelisin. diyet bisküviler uygun değil.. atak ve seyirdede olmadığı gibi. nişasta öğünü yağsız olmak koşulu ile evet ama nişasta öğünü deyince aklına hamurişleri makarnalar gelmesin

      Sil
  23. ilkay hanım merhaba.ben güçlendirme 1 e geçecegim. anlamadıgım şey şu: Şimdi güçlendirme ödülde haftanın bi günü bi ögünü istedigimizi yiyoruz tamamda nişaşta ögununde haftanın 1 günü 1 ögünde sadece nişastalı urunlerimi yiycez bakliyat makarna gibi yoksa bu nişaştalı ürünlerin yanında sebze proteın de alacak mıyız ? cevap için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebze ve protein sp günü dışında her gün her öğün tüketebileceğin şeyler. ödül öğünü bir porsiyon aperatif, ana yemek ve tatlı gibi düşünebilirsin bir öğün. nişasta ise bir öğünde menüne nişastalı birşey ekleyebilirsin mesela bezelyeli tavuk, mercimek çorbası, bakliyat ve en son makarna gibi düşünebilirsin tabiki gramajı önemli

      Sil
  24. ilkay hanım seyir dönemindeyim.kaçamak yaptım.proteın gunumde 3 tane küçük havuç ve 2 tane tofıta yedim özel günümdeyim durduramadım kendimi çok pişmanım :( napmam laazzzımmmm :( :( :(

    YanıtlaSil
  25. ilkay hanım sebze proteın gunlerinde proteın olarak illa et olmak zorunda degil demi ? yani mesela bı ıspanak yemegının yanına yogurt yesek olur mu ?

    YanıtlaSil
  26. Merhaba İlkay Hanım:)Ben bişi danışmak istiyorum çok önemli şu an benim için :) ben şubat ayında başladım dukana teste göre 3 evreninde tamamlandığı tarih 2014nisandı ancak ben ramazan sebebiyle birazda sıkıldığım için seyiri daha erken bıraktım ve verdiğim kilolar için güclendirmeye başladım ocak ayında tamamlanacak güçlendirme... Ancak yeniden başlayıp kalan kilolarımı vermek için atak seyir güçlendirme yapsam yeniden bir sakıncası var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gün atak ile başlayıp seyirden devam edebilirsin

      Sil
  27. Merhaba kafamı çok karıştıran bi soru var yardımcı olursanız çok memnun olurum.1 dilim ekmek 34 grama-mı denk gelıyo ortalama olarak ? 34 gramda 2 yemek kaşıgı una mı denk gelıyo? eger öyleyse 2 dilim ekmek hakkımız yerıne 68 gram tam bugday unuyla( yani 4 kaşık tam bugday unu mu ? ) yaptgmz bişeyı tuketebılır mıyız ? (tarçınlı rulo gıbı )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ekmek tüketmek istemiyorum diyenlerdenseniz bu ekmek hakkınızı 2 yk tam buğday unu ile değiştirebilirsiniz 4 yk değil.
      gramajlar tahmini verilmiştir, iki dilim derken kocaman dilimler kullanılmasın diye. ekmek yapılırken un hariç başka şeylerde konduğu için un hali az geliyor olabilir. 2 yk tam buğday tüketebilirsin

      Sil
    2. Simlanın tarçınlı rulo tarıfınde gunluk ekmek hakkınız yerine 68 gr yiyebılırsınız dedigi dogru yani demi ??

      Sil
    3. tarifi ezbere bilmiyorum ama simla dedi ise sorun yok. aynı şey 4 yk yemiş olmuyorsunuz yine.

      Sil
  28. ilkay hanım 68.5 kıloyla başladım dukana 61 de güçlendirmeye geçtım.45 gundur guçlendırmedeyım.bu sırada 59.2 ye dustum.sorum şu guçlendırmede verdıgım kıloyu da guçlendırme yapacağım güne ekleyecek mıyım?dıger haftalar ufak ufak kılo versemde bu hafta 100 gr (yılbaşı etkısı)aldım.kılo alma fıkrı benı korkutuyor ne yapmalıyım.bir taraftan da guçlendırmdenın kılo verme zamanı olmadığını bılıyorum ama:)

    YanıtlaSil
  29. harıka anlatmışsın ilkay :) kıtapta cok karmaşık anlayamamıştım.hangi gün ne yemelıyım falan.Anladımki haftada 1 kez yicez serbestleşen şeyleri.bugün 3.günüm güçte.nohut yemegı yıcem suyundan yemıcem :))

    YanıtlaSil
  30. ben teşekkür ederım.yeniden okudum çünki 2-3 kg artış oldu.Ben ekmegi ödül günlerini ve nişasta günlerımı bir süre iptal etsem diye düşündüm.korkuyorum bianda 5 kılo alabılen biriyim.(ödemle birlıkte) pztesi perşembe sp yapsam diger günler ps yapsam olur dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncacım kilo aldı isen verene kadar güçlendirmede eklenenleri iptal edebilirsin

      Sil
  31. Merhaba ben dukan testinin seyir evresi bitiş tarihine gelmeden istenilen kiloya düştüm seyir bitiş tarihini beklicem ? yoksa güçlendirmeye mi gecicem hemen ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istediğin kiloya düştü isen gü.lendirmeye geçebilirsin tabiki.

      Sil
  32. Merhaba, ben güçlendirmeye geçtim fakat daha 24 gün oldu 3 kilo verdim güçlendirme aşamasında. Güçlendirmenin 2. evresine mi geçeyim bu şekilde devam mı edeyim sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim tavsiyem devam etmen güçlendirme 1 de olur öyle şeyler güçlendirme 2 de dengelenecektir, eksik brşey yemediğinden emin ol

      Sil
    2. Merhaba ben yakinda gulendirme evresine gececegim. Benim icin bu süre 150 gün sürecek. Bu evrede 1 gün saf protein 6 gün her gün sebze ve protein mi yiyecegiz. Normal yemeklerin suyunu yemeden yesek olur mu?

      Sil
  33. Selamİlkay Hanım ben güçlendirmeye geçtim.Güçlendirmede perşembe saf protein gününde 2dilim ekmek hakkını kullanabiliyormuyuz? Lütfen yardım kitapta yazmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hyır kullanma aynı seyir spsi gibi düşün hatta yapabiliyorsan beyaz gün yap beyaz et balık yumurta beyazı ve süt ürünleri gibi

      Sil
  34. İlkay hanım öncelikle emeğinize sağlık.ben 1 hafta sonra güçlendirmeye geçeceğim.bir şeyi merak ediyorum.yağlı peynir hakkım yerine 6 gün kavrulmamış çerezimi, 2 dilim ekmek yerine
    de yine 6 gün 220 gramlık nişastamı yesem olur mu.çünkü çerezi ve nişastalı gıdaları seviyorum. Bu arada 7 ayda -38,5.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynep merhaba, öncelikle tebrik ederim, önce sonra fotoğrafını yayınlamak istersen her zaman fotoğrafını beklerim. bu değişiklikleri evet yapabilirsin ancak tercihlerin çok önemli örneğin 6 gün makarna yememelisin, bezelye bakliyat gibi kaliteli nişasta tüketirsen sorun yaşamazsın.

      Sil
  35. Buna çok sevindim.Devlet memuru olduğum için fotoğraf yayınlamak istemiyorum ama simla hanımla size sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.sizlerin vesilesi, tarifleri ve bilgilendirmeleriyle hiç zorlanmadan nerdeyse 40 kilo verdim.bir konu daha vardı.prof dukan'ın hazır bisküvilerini gördüm 16 mayıstaki toplantınızda.bu ürünler türkiyeye ne zaman gelir aceba

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar ilkay hanım..
    Dukandan önce 26 kilo kendim verdim ve 68 ile dukana başladım. şuan 64 kiloyum boyum 170 yaklaşık 2 aydır aynı kilodayım sadece ramazan sonrası bir ara 62.600 gördüm sonra bi kaç gün içinde yine 64 e sabitlenmiş durumdayım ne yaptıysam veremedm yumruk yaptım olmadı sporu arttırdım olmadı bir ara egzersizi fazlalaştırdım hergün jilian yürüyüş yaptım yinee yok..ben 62 ile güce geçecektim ama seyirde bile iki aydır aynı kilodayım veremezken güçte kesin alırım düşüncesi var haklı olarak çok dirençli ve çabuk alan bi bünyem var maalesef..sizce ne yapmalıyım yine seyirden devam mı etmeliyim yoksa güce geçip alırsam seyire geri mi dönmeliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sümeyye merhaba çok kilo verdiğin için çok uzun süre duraklamalar normal birde geçmiş senelerde örneğin 64 kiloda bir kaç yıl durdu ise bu bile byolojik hafızanda duraklamana sebep olur. eğer ille 62 olmak istiyorsan seyirden devam etmelisin güçlendirmede kilo almaz sabitlersin eğer kilo alırsan seyire dönebilirsin.

      ancak bu verdiğin kiloyu çok yakında verdi isen güçlendirmenide 6 kilo için değil 32 kilo için yapmalısın bence

      Sil
    2. evet güçlendirmeyi tüm verdiğim kilo için yapacaktım zaten ama herkes yeter artık 64 durmuyosn demeye başladı bende sıkılmaya başladm bir senedir diyetteyim toplamda ama madem öyle seyirden devam edeyim ben..peki mesela güçlendirmeye geçtim kilo alıp seyire döndüm o yaptığım güçlendirmeleri güçlendirme gün sayımdan düşmüyorm değil mi

      Sil
  37. ilkay hanım meraba..başkasına sordum ama sizinde bilginizi almak istedim..protein tozu aldım içinde az da olsa fruktoz var kullansam çok bi zararı olur mu iade edemiyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yada mesela güçlendirmede ödülde yada meyve hakkımı yemeden birşeyler yapsam bununla

      Sil
    2. merhaba sümeyye ben şahsen protein tozu kullanmanı önermem, daha önce kullanan arkadaşlardan duraklama/kilo alma problemleri oldu. Dukan da proteini doğal alma taraftarı, protein bulamayacağın bir durumda olsan belki ihityacın olabilir ama gereksiz. tabiki tercih meselesi .. onun yerine oturup bir porsiyon et/balık ye

      Sil
    3. evet zaten sadece bazı tarflerde vardı onlarda kullanıyordum sık değil yani ama bu yazdığımı hiç kullanamam sanırım içecek için protein tozuymuş ve az fruktoz içeriyor..

      Sil
  38. Sevgili İlkay hanim, artik sitenize bakmadan veya size sormadan birşey yapamaz oldum :))) çok teşekkürler. Sorum su; güçlendirmeye geçtim. Uno markasinin premium bol tahilli diye ekmeğini gördüm markette. Dukana uygun mu sizce, yiyebilir miyim? Gramaj olarak iki dilime uygun mu ? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba ben yeni doğum yaptım 4ay oldu diyeti yapmak istiyorum güçlendirmeyi kaç günü yapacam yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  40. merhaba.dukana 67 kilo ile başladım.56 kilo ile güçlendirmeye başladım. fakat güçlendirmede ekmek ve ödül bile yapmadığım halde 58.5 e çıktım.Çok sinirim bozuldu sanki almaya da devam ediyorum.Vücudumda da çok fazla ödem var.Eski kiloma geri döneceğim diye psikolojim bozuldu.Sizce 3-4 gün sürekli sp yapmalı mıyım? ya da ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda merhaba, öncelikle sürekli seyir veya saf protein günü çözüm değil. güçlendirmeden korkma . Eğer yeni başladı isen ilk 1-2 hafta kiloda yükseliş normal. Belki ödemde tutmuş olabilir vücudun birkaç haftaya normale döner. kilo almaktan korkuyorsan adım adım ekle eklemen gereken besinleri her hafta 1-2 gibi ama mutlaka ekle. ekleki güçlendirme yapmış ol yoksa seyirden bir farkı olmaz. güçlendirmeden amacı vücudunun kaybettiği yag hücrelerini doldurmadan kilonu korumaya alıştırmak. yediklerini gramajlarını (eklediğin şeyler için gözden geçir) ve biraz süre tanı inişler çıkışlar çok normal önemli olan sp gününden sonra başladığın kiloya inebilmen

      Sil
  41. İlkay hanım yine ben.G mailim eşimin adı ile kayıtlı ben funda

    YanıtlaSil
  42. Selam ilkay hnm lutfen yardim edin :( ben syir evresinde kilo verdim fakat olmm gereken kiloya 4 kilo kaldi ve ben 2 aydir hic kilo veremiyorum seyir evresinde teste çıkan bitis tarihi yaklasti hala 4 kilo duruyor beslenme sekli ise harfiyen uyguladim 1/1 olarak son 1 ay sadece form biskuvelerden yedim seker katkisiz olanlardan napmam lazim yanlisim nerde yardimci olurmusunuz lutfen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dukanın kurallarına tam olarak uyarsan dukanın sana verdiği tarihte ideal kilona yaklaşabilirsin. Form bisküviler dukan diyetinde izinli mi?

      Sil
  43. Napicam peki biskuviyi yemiyorum artık duzelirmi peki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedacım, dukanın kurallarına uyarsan tabiki düzelir, son kilolara doğru duraklamalar çok normal ancak durakladığın için kaçamak yaparsan duraklama süresini uzatmış olursun. Yürüyüşünü arttır, tolere gıdalardan uzak dur kilo vermen tekrar başkayana kadar

      Sil
  44. Yanıtlar icin cok tsk ederim ilkay hnm dukan diyetini annemle yapiyoruz simdi kendjm icin bi sorum olacaktı guclendirme evresinin 2 . Yarisina gectim bunla beraber ödül ve nisasta ogunu 2 ye cikti fakat ben bu diyelimki odul ogununu 2 gunde tek ogun olarakmi yoksa tek gunde 2 ogun olarakmi yapicam. Simdiden tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 farklı günde birer öğün olarak yapmalısın

      Sil
  45. merhaba ilkay hanım lütfen acıl yardım 1 hafta sonra güçlendirmeye geçeceğim kafamı karıştıran bi durum var güçlendirmede nişastalı gıdalar giriyor 220 gr bulgur mercimek nohut gibi bu besinlerden günlük tüketebiiyomuyuz yoksa haftada 1mi tüketmeliyiz birde güçlendirmenin ilk günü ödül öğünü ile başlayabilirmiyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yazıda bu detaylar mevcut okudunuz mu?

      Nişsata öğünü haftada bir gün.. yani normalde bir öğün tüketebiliyorsun ama yazıda görebileceğin gibi bazı besinler örneğin ekmek yerine de nişasta öğünü yapabilirsin. lütfen yazıya bak. ödül öğününü istediğin güne koyabilirsin

      Sil
    2. benim anlamadığım,güçlendirme de yeni ekleyeceğimiz besinleri her gün birer birer eklemiyor muyduk.Yani,1.gün ekmek,2.gün ekmek ve meyve,3.gün ekmek,meyve,peynir,4.gün ekmek,meyve,peynir,nişasta,5.gün ekmek,meyve,peynir,nişasta,ödül gibi değil miydi

      Sil
  46. Mrb ilkay hanim lutfen yardim edin esim dukan diyetiyle14 kilo verdi suan guclendirmede guclendirmesi haziranin sonunda biticek fakat hamile oldugunu ogrendik gucnendirmeye devam etmelimi biraktiginda cok kilo almaktan korkuyo ne yapmali sizce simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umut bey öncelikle tebrikler, sağlıkla kavuşun bebeğinize, güçlendirme 2ye geçip o şekilde devam edebilir ama tabiki kadın doğum doktoruna danışsın.. bende 1 ay önce doğum yaptım benim doktorumun önerdiği beslenme birebir uyuyordu güçlendirme 2 ye sadece günde 500 gr yoğurt, haftada enaz 2 balık günde 1 yumurta gibi vazgeçilmez öğünler eklemişti

      Sil
  47. Meraba ilkay hanım ben 8 kilo verdim 80 gun guclendirme yapmam gerekiyor ancak ben 50 gun yapmak zorundayim kendi evimde olmayacagim icin 80 gun yapmam cok zor ancak korumaya gectigimde de cok salmamayi dusunuyorum ekmeği falan kesmeyi dusunuyorum sizce kilo alir miyim

    YanıtlaSil
  48. Merhaba ben 8 aydır dukan yapıyorum 76dan 66ya indim ama son 4 aydır gram veremiyorum butun duraklama kırıcıları denedım.dukan 61 kılo olmalısın dıyor.sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani 8 ayda 10 kilo mu verdiniz, çok az değil mi?

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...