7 Eylül 2012 Cuma

DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-2


Merhaba,

Alın bakalım size bir çeviri daha, bu tarz çeviriler işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.
bakalım bu bölümde sizin aklınıza takılan sorularınızın cevapları var mı?

Yazılar  hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtirseniz sevinirim:)


·         mod : Herkese günaydın, 5 Eylül canlı sohbete hoş geldiniz. Jemma ve sevie sizinle olacak sohbetin tadını çıkarın
·         BernadineGail : Merhaba quark bulamadım. Onun yerine veya fromage frais (taze peynir olduğunu söylediler-lor gibi birşey olduğunu düşünüyorum) ne kullanabilirim.
·         sevie : Canlı sohbete hoşgeldiniz, Eğer quark bulamadı iseniz , %2 ‘ye yağ oranı kuralına uyarak süzme peynir/yoğurt veya krema kullanabilirsiniz.
·         tvillumsen : Dukan Takımı merhaba, Ben yeni bir işe başladım.  İlk gün için garip görünebilir. 2 dilim ekmek yedim.
·         jemma : merhaba Tvillumsen! Şimdi siz bir hata yapmışsınız bunu telafi etmek için fiziksel aktivitenizi arttırın ve ilerleyen günlerde tolerated yiyeceklerden uzak durun.
·         Tvillums : Bu benim diyetimi nasıl etkileyecek. Fazladan 1 gün SP günü yapmalı mıyım?
 
·         jemma : tekrar merhaba, Bu kaçamaklar önümüzdeki haftalarda kilo vermeni etkileyebilir. Saf protein günü sadece özel durumda yapılabilir. Bu kaçamak için SP yapmanıza gerek yok.
 
·         Judoref123 : merhaba  ben sadece öğle yemeğinde 1 tabak ve akşam yemeğinde 1 tabak yemek yiyorum. Asla tatlı yemiyorum.Bu diet programımı etkilermi? Ben herzaman çok meşgulüm. Ben günün büyük bir kısmını işyerinde oturararak geçiriyorum.
·         jemma :Merhaba Endişelenmeyin, eğer sadece önerilen gıdalardan 1 tabak yiyorsanız   sorun yok. Düzenli olarak eksersiz yapmaya çalışın.
 
·         Pipsnell : Seyir evresinde 2. PS günündeyim. 300 gr almış görünüyorum. Neler oluyor?
·         sevie :Pipsnell,bu evrede vücudun kaybetmiş olduğunuzu suyu geri aldığı için olmuştur. Bir süre kilo vermeniz yavaşlayabilir sonrasında devam edecektir.
·         Romanan :ben seyir evresindeyim. Ben sadece merak ediyorum. Bu evrede sebzeler eklendi ama niçin meyve yiyemiyorum.Benim evimde meyveler günlük beslenmemizde çok önemli bir yere sahiptir.  Özellikleten yemekten sonra elimde olmadan portakal bulmaya çalışıyorum. Lütfen tavsiyede bulunun.
·         jemma : merhaba  Romanan! Meyveler basit şeker içerdiği için Dukan Diyetinden güçlendirme evresine kadar kesinlikle bulunmaz.Seyir evresinde sebzeleri öğünlerinize eklerken sebzelerde bulunan sudan kaçınmaz için daha az tuzlu ve mümkün olduğu kadar sıcak yemek yememeye çalışın. Günde 1,5 ltden fazla su içmeyin, vücudunuzda su tutabilir.  Eczacı tavsiyesi ile sua tılıma yönelik bir ilaç kullanabilirsiniz. Eğer siz gerçekten meyveyi çok özledi iseniz, günlük raporunuzuda bunu belirtin. Belki bir meyve joker hakkı sağlarsınızJ
 
·         Suze15 : ben %0 yağlı, şeftali ve çarkıfelek meyvalı yoğurt yemek istiyorum. Yiyebilir miyim. Örneğin 450 gr bir kasede yiyebilirmiyim
 
·         sevie : merhaba Suze15! Hepsinden önce, sen in emin olman gereken 3 faktör var. Günlük 1 kg süt ürünü izinli. %2  ye kadar yağ ve %7den fazla şeker içermemeli. ?
 
·         Titchenzo : Diyetin hangi bölümünde alkol alabilirim?
·         jemma : Merhaba, Titchenzo!  Alkol diyette izinli değil. Sadece güçlendirme evresinde ödül öğününde 1 kadeh kırmızı şarap kullanabilirsin
 
·         anjimiqbal : kabızlık için physillium (bir tür hapmış eczanelerde bulunuyormuş) (karnıyarık otu diye geçiyor türkçede) kullanabilirmiyim?
·         sevie : Merhaba Anjimiqbal!  Benim sana öncelikle önerim şunlar, günlük sıvı tüketimini 2 lt çıkarmalısın. Ve bu suyu mümkün olduğunca soğuk hatta buzlu içmelisin. Yulaf kepeğini bu dönemde günlük 3 yk olarak kullanabilirsin. Günlük egzersizlerini arttırmalısın.  Ve 200 gram rhubarb (kuzukulağı benzeri bir bitki) yiyebilirsin. Ayrıca shirataki noodles da işe yaracaktır. (bu ülkemizde yok malesef) . Başka şeyler denemeden önce bunlar ile problemini çözebilirsin.
·         jogjulia : Et ve balık tüketimini azaltmaya ihtiyacım var. Bu aralar fazla onları yemekten kendimi hasta gibi hissediyorum. Bunları yemeden öğünlerime yüksek proteine sahip ne ekleyebilirim? Bir öğüneme tofu eklemeye başladım, başka ne önerirsiniz?
 
·         sevie : hoş geldin jogjulia!  Sen quorn (yapay et, mikoprotein olarak geçiyor google yazarsanız neye benzediğini görebilirsiniz.) tofu,seitan 8bu da vegeterianlar için buğdaydan yapılan ama et görünüşlü bir besin) tüketebilirsin.. Bizde seitan ve quorn yok diye biliyorum
 
·         gofrit : merhaba Fripep yiyecek ne demek söyleyebilir misiniz? Ben hiç bir yerde göremedim.
·         jemma : merhaba Gofrit!  Fripep gıda ile ne demek istediğini anlamıyorum. Eğer hızlı proteinlerden bahsediyorsan bunlar, çabucak pişirmeden hazırlayacağın şeyler örneğin, yoğurt, yağsız jambon, surimi, hidi ve tavuk jambon gibi
·         kkhayat : Günaydın Dukan Takımı, ben hedef kiloma ulaşarak, güçlendirme evresine geçtim. Birkaç sorum olacak. 1. Bu evrede patates izinli mi? 2.  2 dilim ekmeğin ağırlığı ne kadar olacak? 3. Tarifler kitabında koruma evresi için bazı tarifler gördüm bunlar güçlendirmede izinli mi?
·         sevie : merhaba  kkhayat! Öncelikle hedef kilona ulaşmandan dolayı tebrik ederim. Sen kendinle gurur duyuyor olmalısın.
·         Sen her hafta ilk dönem için 200 gr nişasta hakkın var. Bu hakkını patates olarak kullanabilirsin, eğer istersen.  İki dilim ekmeğin ağırlığı 40-60 gr arasında olmalıdır.  Koruma evresi için verilen tarifleri ödül öğününde uygulayabilirsin.
·         nmcampb Ben verdiğim kiloyu geri alıyor gibiyim. Bir kaç kilo aldım. Tekrar başlayayım mı?
·         sevie : Merhaba yeniden başlamadan önce 1-2 gün sp yapın, fiziksel aktivitenizi arttırın. Kilo hala gitmez ise tekrar görüşelim.
·         scarlettso : Sevgili Dr. Dukan. Dukan Diyetinde 3 günümdeyim.  Ben diyet prensibini takip ediyor ve yağsız protein ile besleniyorum.  Geçtiğimiz iki günü biraz tuz ve biber ile tatlandırarak tavuk ve hindi yiyerek geçirdim.  Ben sadece yarım kilo verdim.  Ben diyeti daha etkili hale getirmek için ne yapmalıyım, atak süresini uzatayım mı?
·         sevie : Atak evresinde vereceğiniz kilonun miktarı kişiden kişiye değişir.  Cesaretinizi kaybetmeyin, bol protein tüketerek programınıza uygun şekilde diyetinize devam edin.
 
·         margsweight :15 günlük seyir evresinden sonra 3 haftalığına ispanyaya gidiyorum.  Benim için önerileriniz nelerdir? Egzersize devam etmeye dikkat edeceğim.
 
·         jemma :merhaba Margsweight! Sen bu süreyi bir koruma evresi gibi düşün, yiyeceklerden yiyebilirsin ama dikkatli olmak kaydı ile. Alkolden uzak dur, kızarmış yiyecekler yeme, nişasta v.b. tüketme, ızgara et ve balığı tercih et. Egsersize devam etmeyi iyi düşünmüşsün.
 
·         sandeephallur : merhaba ben güçlendirme evresindeyim, sınırlı miktarda da olsa ceviz ve badem yiyebilir miyim?
·         jemma : merhaba malesef bu evrede hala kuruyemişe izin yok. Sen yemek istiyorsan, ödül öğünün sırasında birkaç tane ağzına atabilirsin.
 
·         xotiko30 :  merhaba regilait marka süt tozunu kullanabilir miyim? Besin değerleri şöyle 100 gr için;
 
·         356 kcal, 35,5 gr protein, 51,7 gr karbonhidrat, 0,8 gr yağ, 1285 mg kalsiyum,. Bu üründen 3 yk her gün kullanabilirmiyim?
 
·         Ayrıca ben bir peynir buldum %1 yağ oranı var.  Ambalajında içerisinde Keçi sütü ve tuz olduğu belirtilmiş. 100 gr için 1236 kcal, 30 gr protein, 0 g karbonhidrat, 0 şeker, 1 gr yağ var. Bunun 0,6 gr trans yağ. Lif 0 g
·         Tuz 2 gr
·         Bu üründen günde ne kadar yemeliyim.
 
·         sevie : Hoşgeldin xotiko30! Günlük 3 yk süt tozu kullanabilirsiniz.
 
·         Peynirin çok az yağ oranına sahip dolayısı ile bir miktar sunuru olmadan tüketebilirsin.
 
·         kkhayat : teşekkür ederim. Sevie.  Ben çok mutluyum aldığım sonuçlardan, benbu diyeti seviyorum. Yardımınız ve emekleriniz için minnetarım.  Sizin desteğiniz ve rehberliğiniz olmasa yapamazdım.

 Sevgiler,
 
İlkayın Dukan Lezzetleri

 

 

8 yorum:

  1. physillium dedikleri kabizlk icin kapsul halinde bir ilac.benimde sorunum gecmezse basliycamda!ot seklinde anlasilipda,aktarlarda aranmasin diye yaziyorum.
    *kimsenin yorum birakmama sebebi bu karakter dogrulama olabilirmi?

    YanıtlaSil
  2. Sezen hanim teşekkürler yarın duzelteyim yazıyı pek bilmiyorum boyle ilaçları yorum icin kaldirabiliyormuyum o doğrulamayi acaba bulamadım ama

    YanıtlaSil
  3. evet,comment ayarlar kisminda ayarliyorsun.
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. sezen hanım yaptım:) yorumlar gelmeye başladı .. acemiyim blog işinde teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Thanks for a wonderful share. Your article has proved your hard work and experience you have got in this field. Brilliant .i love it reading.

    YanıtlaSil
  6. I was reading your blog, This is really informative, Please keep me more update from your blog, because I really liked it.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...