9 Eylül 2012 Pazar

Fırında Tavuk But ve Kabak Sote






Bu akşam lezzetli bir yemek yemek istedik..

Şöyle birşey denedim.. Protein ve sebze günlerinizde yiyebilirsiniz..

Malzemeler

1 baş soğan
1 adet büyük boy kabak
1 tabak tavuk but
kaşar peyniri 4 dilim ince ince dilimlenmiş
tuz
baharat istiyorsanız çeşitli baharaltar

Öncelikle tavuk butlarınızın derilerini güzelce temizleyin.

teflon bir tencere yada tavanız bu arada ısınsın..

Sonrasında derilerini aldığınız tavukları her bir köşesi kızarıncaya kadar tencerenizde mühürleyin..

Mühürlediğiniz tavukları 180 derecede ısınmış fırınınıza yağlı kağıt serdiğiniz tepsiniz ile birlikte atınız..

İnce ince doğradığınız soğanlarınızı tavuklarınızı mühürlediğiniz tencerenizde kavurmaya başlayın.. Böylelikle tavuğunuzun lezzetli soğanlarınıza geçecektir. Ayrıca tavuğun bıraktığı yağdan da faydalanmış olacaksınız..

1 adet büyük boy kabağı küp küp doğrayın. Soğanınızın iyice karamalize aşamasına geldiğinde kabaklarınızı ekleyin.. Tuz attığınızda kabaklarınız biraz su bırakacak ayrıca su eklemeyin. kavurmaya devam edin..

Tavuklarınız kızardığında üzerine zar gibi ince kestiğiniz birer parça kaşar peyniri koyun... Çok ince önemli olan üzerini biraz parlatıp kızartmasını sağlamak..

Sonrasında servis yapabilirsiniz.. Çok lezzetli bir akşam yemeğiniz hazır..
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. sen de olmasan napardım ben ilkay abla :) resmen idolumsun yani hem gün boyu aktif çalışıyorsun hem de aksam eve gelince bunlara vakit yaratıyorsun süpersin :) 20 yaşındayım ve yemek yapmayı resmen seninle öğrendim yani ciddi söylüyorum çok tesekkürler :)(insan hem güzelce okuyup hem iyi bir ev kadını olamaz diyip diş hekimliği okumamın arkasına sığınırdım ta ki seni takip etmeye başlayana kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçecim teşekkür ederim.. malesef ne kadar yoğun çalışırsın çalış sürekli hazır yemek yiyince kilo alıyorsun lezzetli ve sıcak yemeğe hasret kalıyorsun.. Oyüzden vakit yaratıp yemeği kendim yapmayı seviyorum.. tabiki bir ev hanımına nazaran biraz daha hızlı hazırlanan ve daha az emek gerektiren tarifleri tercih ediyorum. Okumak güzel şey özellikle kız çocukların eğitimini en iyi şekilde alması taraftayım. Eminim sende çok iyi bir diş hekimi olacaksın.. sevgiler

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...