10 Ekim 2012 Çarşamba

Kakaolu Süt Reçeli




Daha önceki süt reçeli maceramı biliyorsunuz,  Simla yaptıktan sonra bende denemiştim.

Dün akşam bir de kakaolusunu denedim. Aşama aşama detayları görmek isteyenler için bir önceki çalışma burada TIKLA

malzemeler

4 su bardağı %1,5 yağlı pastörize süt

4 yk süt tozu

4 yk splenda

1 çyk karbonat

1 tk kakao

bütün aşamalar süt reçeli ile aynı süt tozu ve sütü karıştırıyoruz ve tenceremizde ısıtmaya başlıyoruz..

kaynadıktan sonra splendayı ekliyoruz.. ve ilk 30 dk dan sonra karbonatı ekliyoruz.. bu aşamada çok fazla köpürüyor, taşabilir aman dikkat..

süt reçeliniz bu kıvama geldikten sonra kakaoyu ekleyin..

çokokrem lezzetinde kakaolu süt reçeliniz hazır afiyet olsun..


4 yorum:

  1. bu süt reçelini acayip merak ediyorum aslında ama 100küsür dakika uğraşmaya da üşeniyorum ne yalan söyleyeyim :)))
    bu arada profiline baktım da okuldaşmışız :) ben de İStanbul Üni. Kimya müh 2007 mezunuyum. Bu kiloları da üniversitede almaya başladım zaten. Ayışığı cafe sağolsun. Ben anladım, bizim okul şişmanlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) elcin hanım memnun oldum bende 2006 mezunuyum pek takılmadım ayışığı kafeye ben gerçi .. üniversitede de almadım mezun olduğumda inceciktim:) iş hayatının ilk yıllarında ve evlendikten sonra ne oldu olduysa.. gerçekten insanı bezdiren bir şey sürekli karıştırmak ve başında beklemek helede benim gibi /sizin gibi eve kendini akşama zor atan insanlar için hsonu vaktiniz oluyorsa öyle bir deneyin bakalım miktarı azaltırsanız süre kısalır ama sonuçta oluşan miktarda azalır:)

      sevgiler

      Sil
  2. İlkaycım şu sınırlı izinliler özellikle seyir evresinde olanlar için sorucam. Listeden biri hergün sınırlı ölçüde olacak şekilde tüketiliyor. Yani hepsini tüketebilirmiyim. Mesala süz tozunu ve diğerlerini. Diğer liste ise hergün olmamk kaydı ile yalnızca şeçilen ikisi mi. Ya okudum ama kafam karıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/search/label/Tolere%20G%C4%B1dalar%20Listesi bu yazıyı okudunuz mu .. süt tozu tolere gıda değil, tolere gıdalar bu lsitede verilenler her gün kullanılması tavsiye edilmiyor ama her gün kullanıcam diyorsan maks. bu miktarlarda günde 2 tanesini seçerek kullanabilrisin

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...