15 Ocak 2013 Salı

Mevcut Sağlık Problemleri ve Dukan Diyeti

Dukan Diyeti'ne başlamak istiyorsunuz ama aklınızda sahip olduğunuz rahatsızlıklar veya alerjiler ile ilgili sorular var. Bu yazıda belki sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.


Laktoz alerjisi (intoleransı) dukan diyetini etkiler mi?

Süt ürünleri yerine soya bazlı alternatifleri kullanabilirsiniz. Şeker ve karbonhidrat içeriğine dikkat ettiğiniz sürece soya sütü veya soya yoğurdu tüketebilirsiniz. Soya sütünü günde 2 bardak ile sınırlamayı unutmayınız.

Glutensiz gıda tüketmeniz gerekiyor, çölyak hastalığına sahipsiniz, dukan diyetini etkiler mi?

Gluten genel olarak ekmek, hamurişi, kek  ve çörek gibi işlenmiş gıdalarda bulunmaktadır.Dolayısı ile ilk iki evrede bunları tüketmeyeceğiniz için bir sorun teşkil etmek. Siz glutensiz yulaf kepeği bulabiliyorsanız ilk iki evredede onu tercih etmelisiniz.

Belirli gıdalara alerjiniz var, hala dukan diyeti yapabilir misiniz?

Dukan diyetinde size 100 izinli gıdanın bulunduğu bir liste veriliyor.bu liste üzerinden sizin alerjiniz olan ürünleri eleyip, alternatifi var ise değiştirebilir yok ise olanları tüketebilirsiniz.

Dukan Diyeti Kolesterolü nasıl etkiler?

Sağlıklı diyetler yapmak kolesterol problemini her zaman olumlu yönde etkiler. Dukan Diyeti de düşük yağ oranlı gıdaları tüketeceğiniz bir diyet olduğu için LDL(kötü kolesterol) üzerinde olumlu bir etkisi olur. Ayrıca Yulaf kepeği tüketmenizde bu etkiyi arttıracaktır. Eğer diyet öncesinde yüksek kolesterole sahipseniz bu diyete veya herhangi bir diyete başlamadan önce doktorunuzun tavsiyesini dikkate alınız.

Önemli bir hastalığı olanlar Dukan Diyeti yapabilir mi?

Diyet her zaman vücut için normalden farklı bir düzen ortaya koyar dolayısı ile eğer cidd bir sağlık probleminiz var ise muhakkak doktor kontrolünde ilerleyiniz.

Tiroid problemi Dukan Diyetini etkiler mi?

Tiroid probleminin en belirgin özelliği bu kişilerin kolay kilo almalarıdır. Birçok kişi tiroid problemi olduğunun farkında değildir. Tiroid problemi kompleks bir rahatsızlık olduğu için muhakkak doktor tarafından bir tedavi gerektirir. Eğer tiroid probleminiz var ise diğer diyeti uygulayanlara nazaran biraz daha yavaş kilo verebilirsiniz. Bu sebeple diyete başlamadan önce bir endokronoloji uzmanına danışmakta fayda var.

Tip 1 Diyabetik hastaları Dukan Diyeti’ni uygulayabilir mi?

Öncelikle dukan diyeti boyunca nasıl besleneceğinizi anlatarak doktorunuzun görüşünü alınız.

Tip 2 Diyabetik hastaları Dukan Diyeti’ni uygulayabilir mi?

Evet Dukan Diyeti kan şekerinin seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Lütfen başlamadan önce doktorunuza danışın, kan seviyesini dengelemek adına bir ilaç önerebilir.

Gastrik bypassı geçirdim diyet benim için uygun mu?

Evet Dukan Diyeti güvenlidir, sizin kilo kaybetmenize yardımcı olacaktır.

 

 

1 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler, faydalı bilgiler var.
    sağlıklı günler dilerim herkese.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...