22 Ocak 2013 Salı

Tavuklu-Mantarlı Pide



O kadar yorgunum ki arkadaşlar kılımı kıpırdatacak dermanım yok ama bir o kadarda açım ne yapsam diye düşünürken elimle hapur hupur yiyebileceğim doyurucu ve pratik bir şey yemeliyim diye düşündüm..

Dün akşam tavuklu mantarlı bir sote yapmıştım onu kullanmam daha da hızlandırdı tarifimi..

Malzemeler

Hamuru için

1,5 yk yulaf kepeği
1 yumurta
2 yk süt tozu
1/2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

tuz
 hepsini güzelce karıştırın ,

büyük bir teflon tencerenin altını yakın tabanına peçete ile birazcık yağ sürün hamurunuzu tencerenin dibine dökün ve kapağını kapatın kısık ateşte kabarıp pişinceye kadar bekleyin..

piştiğini gördüğünüzde kısacık bir süre tersini çevirin üst kısmını da birazcık kızarmasını sağlayın.. tekrar çevirin ve az pişirdiğiniz bölüme iç malzemenizi yayın, istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. kapağı kapatın ve 5 dk daha pişirin, isteğe bağlı çok azıcık uygun yağ oranına sahip kaşarınızı rendeleyebilirsiniz.

İç malzemesi

Tavuk kalçayı minik minik kuşbaşı olacak şekilde doğrayın, ben bugünlerde artık doğrudan doğratıp yağlarını temizletip almaya başladım:( artık ona bile halim kalmadığını hissediyorum:(  ( bugün çok bir umutsuzum siz bana bakmayın, biraz yorgunluktan birazcıkta özlemden, birde şu an izlediğim 20 dk dizisinin etkisi olabilir:))

gril tavanızı iyice kızdırın, yüksek ısıda tavuklarınızı karıştırarak pişirin, yine aynı şekilde doğradığınız mantarları ekleyin
1 yk soya sosuda ekleyip güzelce pişirmeye devam edin..

dediğim gibi içinizden ne geçerse onunla yapabilirsiniz pidenizi

afiyet olsun..

sevgiler..

3 yorum:

  1. Muhteşem oldu muhteşem! Ellerine sağlik:)

    YanıtlaSil
  2. Kaşar olmadan pidenin üstünde tutarmı harcı İlkay hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten tutmasına gerek yok ters çevirip deney yapmayacaksanız:) kopararak veya rulo yaparak yersiniz. Hamurunuzun üstünü biraz çiğ bırakırsanız içini eklemeden hamurda harcı tutar

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...