22 Ağustos 2012 Çarşamba

Dr. Pierre Dukan Kimdir?

 
Pierre Dukan’nın Dukan Diyeti kitabında da anlattığı üzere obezite ile savaşı 1975 yılında başladı. O yılalrda kendisine güvenen obez bir hastası kendisine onu zayıflatması için başvurduğunda öncelikle ona yardım etmek üzere çalışmalara başladı.
Öncelikle bu hastanın yıllar süren düşük kalorili yiyecekler ile devam ettiği sayısız diyetler sonucunda aldığı başarısızlıklar sonucunda umutsuzluğu üzerinde düşündü, bu hastaya aynı şekilde az kalorili küçük porsiyonlar ile başarı sağlayamayacağını anladı.
Öncelikle ilk hafta hastasına önerdiği bir hafta sadece et, tavuk, balık gibi protein ağırlıklı beslenmesini önerdi. Bir hafta sonucunda hastasında yeterli derecede kilo vermenin başladığını ancak kabızlık problemleri ile karşılaştığını tespit etti. Bunun üzerine sebzeleri de diyetine dahil etti, daha sonra ise karbon hidrat eksiğini de gidermek üzere yulaf kepeği’ni keşfetti. (Yulaf kepeğinin mucizesini diğer bir yazıda okuyabilirsiniz.)
2 yıl sonucunda hastası istediği kiloya kavuşmuş, ve kilosunu korumaya devam ediyordu. Bu yaşadıklarını ve keşiflerini anlatmak üzere bir kitap hazırladı. “Je ne sais pas maigrir” Kilomu nasıl vereceğim bilmiyorum? (fransızca Dukan Diyeti Kitabı)(yanlış çeviriyor olabilirim) İsimli kitabı Fransa’da çok satanlar listesine yerleşti. Bu kitabı ile yakaladığı ün Dr. Dukanı dünyanın en saygın beslenme uzmanları arasında yer almasına yardımcı oldu.
Dr. Dukan’ın diğer diyetisyenlerden en büyük farkı insanlara sadece ne yemeleri gerektiğini söylemiyor. Bu sürecin nasıl bir süreç olduğunu kilo verinceye ve kilosunu koruması için hayat boyunca neler yapması gerektiğini de anlatmasıdır. Ayrıca Dukan beslenme sorunu yaşayan insanların bu sürede bir koçluğa ihtiyaç duyduklarını da keşfederek dünyanın dört bir yanında insanlara hizmet verebilmesi için online bir koçluk sistemi oluşturuyor.
Dukan bilgilerini birleştirerek önerdiği bu beslenme tarzı ile özellikle batı dünyasının en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezitenin çözümünde başarıya ulaşılacağını, obezite kaynaklı, kalp krizi, felç, dolaşım bozukluğu v.b. hastalıkların tedavisine de kolaylık sağlayacağını belirtiyor.
Dukan keşfettiği bu yöntemi kitabında tüm ayrıntıları ile anlatıyor size diyet boyunca yaşayacağınız vücudunuzdaki değişiklikleri gözler önüne seriyor. Hedef kilonuzu verirken yine psikolojinizi anlayarak size bir yol gösteriyor. 1.60 boyunda ama yıllarca 80 kilonun altına inenemiş bir kişi 50 kilo olmalısın diyen bir diyetisyen değil o www.dukandiet.co.uk sayfasında yer alan test ile verdiğiniz soruları kullanarak size hedef kilonuzu ve ona ulaşmak için kullanacağınız takvimi sunuyor.
Takvim üzerinden kendinizi takip ediyor ve söylediği tarihlerde kilonuzu bu kadar iyi nasıl tahmin ettiğine bir kez daha şaşırıyorsunuz.
Sonradan anlıyorsunuzki, aslında tahmin etmiyor. Hazırladığı bu sistematik beslenme programı sayesinde matematiksel bir formül gibi sonucu zaten baştan hesaplayabiliyor.
Şimdi diyorsunuzki peki basında sürekli neden Dukan hakkında olumsuz haberler çıkıyor.
Bu öncelikle Dukan Diyeti’nin ve Dr. Pierre Dukan’ın başarısını gösteriyor.
Öncelikle Dukan’ı doğru şekilde uygulayıp bir sağlık sorunu yaşayan hiç bir kişiyi henüz ben sahsen görmedim. Zaten diyet süresince yaptırdığınız tahliller hiç olmadığınız kadar sağlıklı beslendiğinizi size kanıtlıyor. Saçlarınız canlanıyor, tırnaklarınız sağlamlaşıyor, cildiniz pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşuyor. Kaybettiğiniz kilolar vücunuzda sarkmalara yol açmıyor. Oyüzden kim ne derse desin; Eğer dukan’ı merak ediyorsanız, kendiniz araştırın olumsuz haberleri okurken daha objektif okuyun, karalama yapılan noktların doğruluğunu araştırın.
Dukan’ın doktorluğunun elinden alındığına dair çıkan araştırmaların aslı ise şu şekildedir; Dukan bir tıp doktoru zaten değildir, ancak beslenme uzmanı olarak doktora sahibidir. Fransada obez çğrencilerin beden eğitimi derslerinde zorluk çektiklerini ve hareketlerde başarısızlık oldukları için düşük not aldıklarını bu öğrencilere bir beslenme programı uygulanarak kilo verdikçe daha notlarının değerlendirilirse, bu obez öğrencileri zayıflatabileceklerini belirtmiştir. Bunu üzere ilgili bakanlık savunmasını istemiş. Kendisi de savunma yapılacak bir durum olmadığını , buna savunma olarak da diplomasını iade etmiştir.
Tekrar söylemek gerekirse en önemli şey Dukan Diyetini kuralına uygun olarak yapmak, dukan kendinize göre dönemleri değiştirebileceğiniz veyayasaklı yiyeceklerden az az yiyebileceğiniz bir diyet değil.

Ayrıca hiç bir diyetisyenin yapamadığı bir şekilde; Dukan; diyetini başarı ile bitirenlere hayat boyu kilo almamalarını sağlayacak bir yöntemi de beraberinde sunuyor.
Dukan Diyeti’nin detaylarını yine devam eden yazıda okuyabileceksiniz.
Pierre dukan bugün dünya üzerinde en çok okunan beslenme uzmanı olarak tüm dünyayı zayıflatmaya devam ediyor.
Kitabı şu an 10 dile çevirilmiş 20 ülkede satılmaya devam ediyor. Ve neredeyse satıldığı her ülkede Çok satanlar listelerinde yer almaya devam ediyor.
Dukan’ın son kitabı, Dukan sizin kıvrımlarınızı sever. Dukan Diyeti’nin vücut görünümüne zarar vermediği, sağlıklı bir kilo kaybını hedeflediği v.b. tüm detayların bir özeti gibi.
Son kitabı

 

Pierre Dukan’ın diğer kitapları;
 

8 yorum:

  1. Your style is very unique in comparison to other people
    I have read stuff from. Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

    My webpage; Natural Cleanse Diets

    YanıtlaSil
  2. Your style is very unique in comparison to other people I have read
    stuff from. Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

    Here is my homepage: Natural Cleanse Diets

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...