8 Ekim 2012 Pazartesi

Sık Sorulan Sorular -1 (yeni başlayanlar için)





1.                   Dukan Diyeti diye bir şey duydum. O nedir bana da liste verir misiniz? Bende hemen başlayacağım acil?

Böyle bir şey yok arkadaşlar, Dukan Diyeti’nin nasıl yapılacağını anlatan bir kitap mevcut. Bu kitabı okumadan ve malzemelerinizi tamamlamadan başlarsanız. Öncelikle emeklerinize ve kendinize zarar verirsiniz.

Bu konuda hazırlanan şu yazıyı okumanızı önereceğim.. TIKLA

 

2.                   Test yapamıyorum, İngilizce bilmiyorum ne yapmalıyım?

Test çok kolaylıkla cevap vereceğiniz kısa sorulardan oluşuyor. Aşağıda yine sizin için hazırlanan yazıda tüm bu soruların anlamlarımevcut. Adım adım takip edin ve testinizin sonucuna ulaşın.. TEST için TIKLA

 

3.                   Kitabı okudum anlamadım?  Veya kitap çok sıkıcı okumasam olmaz mı? Kitap pahalı alamam? Kitabı okudum bir kere ama laf kalabalığından başka birşey değil?

 

Bu kitabı bir kılavuz kitap gibi görmelisiniz, yani kitabınız tam olarak siz diyetin işleyişini anlayana kadar her daim sizinle olmalı, her detayı aklınızda tutmanız o kadar kolay olsaydı zaten bir kitap olmazdı.. Hepimiz aynı zamanlardan geçtik. Bu izinli mi bu serbestmi her şey kitapta ayrıntısı ile mevcut. Sıkıcı da gelse bu kitabı adım adım döne döne okumalısın..

Kitabı şu an piyasaya da 13 liraya bile bulabilirsiniz.. Size kazandıracağı şeyleri düşünürseniz bu rakamın ne kadar değersiz olduğunu anlarsınız. Eğer bu yazıyı okuyacak bir internetin ve bilg. Var ise bir kitaba 13 tl verebilecek bir durumdasınız.

Kitap eğer size laf kalabalığı geldi ise bu kitabı okurken başka şeyler düşünüp cümleleri anlamadığınızı gösterir, lütfen sakinleşip tekrar okuyunuz, okumadan heleki anlamadan bu diyeti yanlış yaparsınız.

 

4.                   Evreleri anlamadım bir özet geçse birisi

 

Atak Evresi için TIKLA

Seyir Evresi için TIKLA

Güçlendirme Evresi için TIKLA

Koruma Evresi için TIKLA

 

5.                   Yulaf Kepeği yemesem olur mu tadını sevemedim.

 

Olmaz, yulaf kepeği bu diyetin olmazsa olmazı nedeni için bu yazıyı okuyabilirsiniz. TIKLA

 

6.                   Bugün yulaf kepeği yemedim, yarın 2 katını mı yiyeceğim?

 

Böyle bir seçeneğiniz maalesef yok günlük size verilen miktarı o gün içerisinde tüketmek zorundasınız.

 

7.                   Yulaf kepeğini fazla yedim. Daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Hem izinli bir gıda ne de olsa masum bir kaçamak değil mi?

 

Değil. Yulaf kepeği vücudunuzun direncini sağlaması için ve bir sürü daha ek faydasından dolayı sizlere veriliyor. Her evrede kaç yk yiyeceğiniz belirtiliyor ne eksik ne fazla..

 

Fazla yedi iseniz kendinizi kaçamak yapmış gibi kabul edip takip eden günlerde fiziksel aktivitenizi arttırarak devam edin. Kendinize göre program yapıp önümüzdeki günlerde yulaf kepeği yemeyeyim gibi bir düşünce içine girmeyin.

 

8.                   Meyve ne zamana kadar yok?

Güçlendirme evresine kadar goji harici hiçbir meyve yok. Ama bu faydalı ama bu şöyle gibi kendimizi kandırmayalım.

 

9.                   Yulaf kepeği yerine yulaf ezmesi yiyorum? İkisini robottan çektim öyle kullanıyorum? Yulaf ezmesini robottan çekiyor aktarım öyle kullanıyorum?

 

Yulaf kepeğinin alternatifi yok, yulaf kepeği yemek zorundasınız. Yulaf kepeğinin neden gerekli olduğu yukarıdaki yazıdan zaten biliyorsunuz.

 

10.                Bugün markete gittim ne gördüm inanamazsınız diyabetik reyonunda her şey var? Siz niye burada yokluk çekiyorsunuz anlamadım, ben neler neler aldım?

 

Sarelle… içerisinde sadece şeker yerine tatlandırıcı var peki, yağ ve fındık ne olacak ve diğerleri diyabetik reyonunda gördüğünüz her şey sizin için uygun değil.

 

Diyet Reçel ; hadi şeker yerine tatlandırıcı koymuşlar peki içindeki meyveler

 

Light meyve suyu ; cevap reçel cevabında gizliJ

 

Eti form ; yulaf kepeği hariç tüm tahıllar yasak..

 

Light sucuk; Light sucuğun yağ oranı %30dan başlıyor et ürünlerinde oranımız ne %7

 Böyle sıralanabilir…

 

11.                Haşlanmış mısır serbestmi?

 

Haşladığınız için mısırı karbonhidrat sınıfından çıkaramazsınız, yasak (bu soruya kestane, patlamış mısır v.b. gibilerini de ekleyebiliriz.)

 

 

 

Bu akşamlık bu kadar bu yazının devamı gelecekJ

 

 

 

 

 

 

15 yorum:

  1. iklay hanım ben devamlı tariflerinize bakıyorum henüz atak dönemindeyim ancak atak dönemindekileri seçemiyorum çok yeni olduğum için kafam karışıyor dün mesela tatlı canım çok cekti diye muhallebi gibi bir şey hazırladım malum sütlü tatlı bulamadım atak dönemine pek fazla süttozu ve mısır nişastası kullandım ama sonrada başka sitelerde sütttozu bu döenm yasak olduğu yazıyordu çok üzüldüm :( zahmet olmassa ayrımlarını yapabilirmsiniz üstlerine yazsanız çok nadir su dönemde yeyin yazıyor teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süt tozundan önce üzülmen gereken nişasta , nişasta tolere gıdadır ve atakta tolere gıda tüketemezsin. tolere gıdalar sınırı dahilinde seyirden itibaren her gün olmamak kaydı ile izinli.. tüm tariflerin altında etiketler yazan bir bölüm vardır bu bölümde her tarifin hangi evreye uygun olduğu yazar. ayrıca kenardaki çubukta evrelere göre tarifler bölümünde atak evresini tıklarsan sadece atak evresi tariflerine ulaşırsın

      Sil
  2. ET YEMİYORUM ET YEMEDEN DUKAN DİYETİ YAPILIR MI

    YanıtlaSil
  3. Ilkay hanim yulaf kepegini fazla kacirdim atak 3. Gundeyim 5 kilo vermem lazim yeni basladim dukana bugun yarimsaat yiruyis yapsam etkisi olurmu telafi edermi yani :(

    YanıtlaSil
  4. Ilkay hanim yulaf kepegini fazla kacirdim atak 3. Gundeyim 5 kilo vermem lazim yeni basladim dukana bugun yarimsaat yiruyis yapsam etkisi olurmu telafi edermi yani :(

    YanıtlaSil
  5. Ilkay hanim yulaf kepegini fazla kacirdim atak 3. Gundeyim 5 kilo vermem lazim yeni basladim dukana bugun yarimsaat yiruyis yapsam etkisi olurmu telafi edermi yani :(

    YanıtlaSil
  6. Kolay gelsin ben atak evresinde yulaf krpegibyerine yulaf exmesi yemisim diyete tekrarmi baslamam lazim yoksa degistirip devam mi etmem gerek

    YanıtlaSil
  7. Yulaf kepegi yerine yulaf ezmesi olurmu

    YanıtlaSil
  8. Bnde dukana başlayalı 13 gün oldu 5kilo gitti

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...