1 Ekim 2012 Pazartesi

DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-8


bölüm resmi azmi anlatsın istedim, böyle bir resim buldum gayet manadar, hedefe ulaşmak için emek harcamak gerek..


merhaba arkadaşlar bir süredir chatleri çevirmeyi ihmal ediyorum. acayip yoğun bir dönemdeyim.. akşamları pert olduğum için bakamıyorum..
bir sohbet daha çevirdim sizlere dün buyrun bakalım, sorularınızın cevapları varmı..
 
 
mod : Herkese iyi akşamlar. Bugün 27 Eylül. Sonja 1 saat boyunca sizlerle olacak.

camilla61 : Ben 2 haftadır seyir evresindeyim.  Ben bu sürece hiç zayıflamadım. ( 2kadeh beyaz şarap ve bir çatal kurabiyeyedim. ) Ben sadece 1 ons kadar verdim.  Bu çok sinir bozucu ve  hayal kırıklığı yaratıyor.  Ben ne yapabilirim.

sonja : Merhaba camilla, chate hoşgeldin. Aslında ben senin diyetinin başından beri yapmış olduğunuz kaçamaklarınızın kilo verememe sebebiniz olduğunu görebiliyorum.  Diyetin çok başındasınız, hedefinize ulaşabilmek için diyetinize sadık kalmak zorundasınız. Yarından itibaren fiziksel aktivitenizi arttırmaya ve , 4 gün boyunca tolere gıda tüketmemeye başlayın. Ben eminim sizden güzel haberler gelecek.


Timetoexplore :  sadece kontrol edin; Ben seyir evresindeyim. 5 haftalık bir tatilden sonra aldığım 2,5 kilo üzerine ne yapayım, atağa geri dönsem eski kiloma dönebilirmiyim

sonja : merhaba Timetoe , çok uzun süre ara vermişsin. 3 gün Sp yapmalısın. Bu sürede fiziksel aktiviteni arttırmalı ve tolere gıda 4 gün boyunca tüketmemelisin. Sen tekrar döndün, beslenme programına odaklanmalısın, ve bir daha kaçamak yapmamalısın. Unutma 3 gün sp gününü enin özel durumun için verdik. Bu demek değilki, kaçamak yaptıkça bu şekilde yapabilirsin. Bu özel bir izin senin için.  İyi akşamlar

 

jaynemrice :  merhaba PS günlerinde bal kabağı yiyebilir miyim?

sonja : Evet jane, problem yok yiyebilirsin.

 

nancho2 : Merhaba efendim, ben günlük beslenmemden gayet memnun olsamda benim şartlarımla alakalı biraz endişeliyim. Benim hipertansiyon problemim var.  Ben gün sonunda kendimi biraz hasta gibi hissediyorum. Bununla ilgili günde 2 doz(bir ilaç ismi vermiş) kullanıyorum. Bu ilaçla birlikte su almam gerekiyor. Çok fazla su tüketiyorum sanırım.

sonja : Merhaba nancho, tansiyonun ile alakalı olarak lütfen doktorunun önerilerini takip et.  Mümkün olduğunda tuzlu yemek yeme. Eğer kusma hissi var ise bu çok su içtiğn için olabilir. Günde 1,5-2 lt geçmemeye çalış. Problem devam ederse doktorunuza danışın. Bizede lütfen bilgi verin.

 

lwolynic : ben stresli olduğum zaman, kötü alışkanlarım geri geliyor.  3 torunum olduğu için şekerlere çok rahat ulaşabiliyorum.ben gerçekten kaçamamak yapmamak için çalışıyorum.

sonja : merhaba Iwolynic!  Bne gerçekten sizin için kolay olmadığını anlıyorum. Siz kaçamak yapmamak için dukana uygun tatlılar yapmayı deyin, kek, muffin, kurabiye gibi. Günde 5 tane şekersiz şekerlerden tüketebilirsiniz.

 

Shell4799 : ben yiyeceklerin üzerindeki yağ içeriklerini okurken gerçekten kafam karışıyor. Örneğin, ambalajın üzerinde 100 gr da 22 gr yağ içerir diyor ama peşinden burger başına 5 gram yağ ieçrdiği belirtiliyor. Veya bir diğer örnek et ürünlerinde %10dan daha az yağlı öneriliyor ama piftek posiyonu başına 16 grm yağ var. Ben hangi rakamı baz alacağımı nasıl bileceğim. Tamamen kafam karıştı.

 

sonja : merhaba Shell! Burgerler için, burger başına %5 yağ oranı olmalı, fazlasını kullanamazsın. Aynı şekilde her bir parça biftek %5 yağlı olabilir. %10dan daha az ise uygundur deniyor. İdeali 100 gramında 5gr olmalıdır.

 

HOFB2010 : Merhaba ben AP boyunca kola içebilirmiyim, evet ise ne kadar? (AP ne demek anlayamadım Sp yi kastediyor galiba)

sonja Merhaba, siz diyet boyunca günde 3 kutu içebilirsiniz.

 

HOFB2010 : AP boyunca, ben limitsiz protein tüketebilir miyim, limiti var mı? Karnım tamamen dolu bu gerçek ağırlığım olmamalı değil mi?

 

sonja : tekrar merhaba Hof! Sen SP mi demek istiyorsun? (onlarda anlamamış AP’yiJ)  evet sen kendini kötü hissetmeyecek kadar protein tüketebilirsin.  PS günlerinde ise en iyi oran 1/3 sevze 2/3 protein şeklinde olmalıdır. (işte bizim oranı burada vermiş.)

 

Shell4799 :Dukan kitabı %10 izin veriyor siz niye burgerde %5 dediniz.

 

sonja : merhaba shell, kitabın hangi versiyon lütfen bildirirmisin. Eğer %5 bulman zor ise %10 dan az olacak şekilde kullan.  


sunnydee: merhaba ben 1 hafta boyunca birkaç kilo kaybettim ama sonra durdu. Benim trioid ve menapoz durumumdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Kilo verme hızımı arttırmak için ne yapmalıyım.


sonja : merhaba sunny, haklısın bu bahsettiğin iki etken kilo kaybetmemenin önemli sebebi gibi görünüyor. Doğrusunu söylemek gerekirse benim annemde aynı durumdaydı. Diyete başlayalı bir yıl oldu. Onun kilo verimi çok yavaş O endokrinoloji doktoruna gidiyor. Menapoz için doğal bir tedavi yöntemi olarak soya kullanmasını öneriyor. Mümkün olduğunda az tuzlu tüketiyor ve su atılımına yardımcı idrar söktürücü kullanıyor.  Tiroidin de var ise biraz daha sabırlı olmalısın. Biraz zor olacak ama hedef kilonuza ulaşacaksınız.

 

Shell4799 : 2010 ingilitere baskısı

 

sonja : teşekkürler shell, bir fark yok gibi görünüyor, endişelenme, tavsiyelerimi dikkate al.

carolina_bresil : Seyir aşamasındayım , bıldırcın yumurtası yiyebilirmiyim?

 

sonja : merhaba Carolina!  Evet bir problem yok yiyebilirsin.

 

carolina_bresil : bir günde kaç tane yiyebilirim.

sonja : tekrar merhaba  Carolina! Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından çok daha küçüktür. Günde 4 bıldırcın yumurtası yiyebilirsin. Hatırlarsan tavuk yumrutasında 1 den fazla tüketmek istersen kolestreolden dolayı diğerlerini beyaz olarak tüketmeni önermiştik. (Bıldırcındada 4 ten sonrasını sadece beyaz olarak tüketilmeli diye yorumluyorum.)

 

helenwhiteP : Merhaba, güçlendirme evresinde muz yiyebilirmiyim?

sonja : merhaba helen, güçlendirme evresinde muza izin verilmiyor.

 

kainarestram : Ben günlük ne kadar aroma kullanabilirim?

sonja : merhaba Kania!  Sen istediğin kadar kullanbilirsin, ama dürüst olmak gerekirse 2-3 damla aynı tadı verecektir, çok fazla kullanmana gerek yok, zorlama

 

mod : sohbet bitti teşekkürler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...