2 Ekim 2012 Salı

DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-9

 
 
merhaba sorularınıza cevaplar geldi.. keten tohumu, alkol, kaçamak, duraklama v.b. herşey burada gel gel:)
 
 
mod : Herkese iyi akşamlar,  Biz 1 Ekim 2012’deyiz. Online sohbete hoşgeldiniz. Sonja size eşlik edecek. (Sonjada kankam oldu artıkJJ )
 
carrima : Merhaba,  Ben hedef kiloma ulaştım ama biraz daha kilo kaybetmek için seyir aşamasında kalmak istiyorum.
sonja : Merhaba carrima, sohbete hoş geldin, Öncelikle verdiğin kilolar için tebrik ederim. Bunu pekiştirmek için güçlendirme evresine geçmelisin. Senin için doğru kilonun altına düşmen iyi değil. Konsalidasyon aşamasındada bir iki kilo verme ihtimalin var.  Devam edin güçlendirmeden lütfen, iyi akşamlar
gran1christine : Ben seyir aşamasındayım ve başarılı bir şekilde kilo vermeye devam ediyorum.  Ben yulaf kepeği hakkımı sabahları püre gibi tüketiyorum. Benim menümde yulaf kepeği eklenmiş köfte var. Günlük miktarın üzerinde tüketebilirmiyim
sonja : merhaba  Gran!  Yulaf kepeğini fazla tüketmeniz iyi olmayacaktır. Köfteyi yulaf kepeği eklemeden de yapabilirsiniz.
 
Eleramona :  merhaba cocuklar herhangi bir sorum yok sadece sizlere teşekkür etmek istiyorum ben 20 Ağustos tarihinde 72,8 kg ile diyete başladım.  Sadece 1 hafta tatilde olduğum için kaçamak yaptım. Ama sonrasında 3 gün sıkı şekilde diyetime dönerek takip ettim.  Ben sadece 5 hafta sonra bugün 66,7 kg koca bir kaya üzerimden eksilmiş gibi. . dukan diyetine teşekkürler,
sonja : merhaba ,öncelikle güzel mesajın için teşekkürler. Burası tüm dukaners(dukancanJ gibi)  için destek vermeyi amaçlıyor. İyi günler.
 
gran1christine : merhaba ben seyir evresindeyim, PS günlerinde ne kadar sebze tüketebilirim.
sonja : merhaba  Gran!  Doğru oran 1/3 sebze 2/3 protein olacak şekilde olmalıdır.
kathleengrehan : Benim durkan diyetim (durkan diyetiJ)  çok zor geçiyor, ben uzun süre devam etmek istiyorum ama yaptığım birkaç kaçamak beni çok kötü etkiledi. Ben eski motivasyonuma nasıl döneceğim.
sonja : Merhaba Kathleen! Ben biliyorum bazen zor olabilir ancak, aklınızdaki hedefinize ulaşmak için yapmalısın, bazen derin bir nefes alıp, zayıfladığınızda yapacağınız şeyleri düşünmeniz belki size yardımcı olur. İnancını kaybetme, ihtiyacın olduğunda biz buradayız.
r_reeves : Selam sevgili personel (selamlamaya bakın) teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler, ben çok mutluyum ve kendime güvenimi kazandım. 2 hazirandan beri 18 kilo kaybettim. Benim birkaç sorum var. Ben 2 haftadır tatildeydim. Diyete uyamadığımı söylemeliyim.  19 eylül, yani tatilden dönene kadar hiç kilo almadım.  Büyük tuvaletimi çok sıvı yapıyorum bu bir problemmi bilemedim, sormak istedim. Ben bu konuda biraz endişeliyim sevgiler rose
 
 
sonja : Merhaba Reeves!  Bugün nasılsın, biz gerçekten seninle gurur duyuyoruz. Dışkının kıvamı birkaç  haftadır yaptığım kaçamaklardan dolayı olabilir.  Bir kaç gün takip edin, düzelmez ise doktorunuza danışın.
 
sdrum12 :  Keten tohumu tüketebilir miyim.?
sonja : merhaba  Sdrum! evet sen hergün 1 çay kaşığı tüketebilirsin, ancak bunun tolere gıda olduğunu ve duraklama yapabileceğini unutma
 
 
r_reeves : Aa evet, bir sorum daha olacak. Markette iki tip yulaf kepeği var. İnce ve normal kalınlıkta  hangisini tercih edeyim.
sonja : Merhaba  Reeves!  En iyi olanı kalın olanıdır diyebilirim.
Aljawahiry : merhaba ben müslümanım, 10 gün boyunca sabah 6 akşam 6 arası oruçlu olacağım. 12 Ekimde başlayacağım. Ben bu sürede diyetimi nasıl ayarlayabilirim.
.
sonja : merhaba Alja!  Oruç hakkında haberler bölümünde yararlı bilgiler paylaşmışın. Sabah ve akşamları izinli gıdalardan bol bol tüketin. Vücudunuzun nemini kaybetmemesi için su tüketimini de bu saatlerde tüketmeye özen gösterin.
sunflower200 : yardım,  ben iki gündür rezil ettim. Ben çok gerginim, ben bol kalorili ve yağlı şeyler yedim. Oldukça moralim bozuk.
sonja : merhaba Sunflower! Endişelenme bu tarz şeyler olabilir, önemli olan senin hatanı farketmen. 3 boyunca herhangi bir tolere gıda tüketme ve fiziksel aktiviteni  arttır. Dukana uygun yuiyecekler pişir, bu senin kaçamak yapmanı engelleyecek.
Dijana1000 :  ben sadece %1 yağlı yoğurt bulabiliyorum. Uygun mu?
sonja merhaba  Djana yoğurdunun içerisinde glükoz, fruktoz, mısır nişastası, mısır şurubu v.b. ve meyve parçaları  olmadığı üsrece %1 uygun. . ancak süt ürünlerinde 1 kg geçmemeye özen gösterin.
gran1christine : merhaba  Sonja, Fırında pişirebileceğim bir ekmek tarigi verebilirmisiniz?
 
 
sonja : merhaba  Gran!  Sana verilen ekmek tarifini 200 derecede 30 dk fırında pişirebilirsin. Chef drew ackyordun güzel bri ekmek tarifi var. http://www.youtube.com/watch?v=7XJPT9VyvOk videonun sonunda içindekileri tekrar veriyor.
  bu videodan bahsediyor sanırım. Afiyet olsun.
 
 
dianadd : merhaba, Ben benim protein tüketimimi toz protein ile karşıyabilirmiyim.  Ben yarın seyir evresine başlıyorum.
sonja : merhaba diana, üzgünüm ama izin verilmiyor. Bu diyette daha çok gerçek ve doğal gıdalardan alacağın protein önemli.  
r_reeves : iyi akşamlar sonja,   bana benim hedef kilomu hatırlatırmısın, benim için en iyi zaman ne zaman güçlendirmeye geçmek için.
sonja : iyi akşamlar Reeve! Senin doğru kilon 68 kg. Ben 19 ekimde güçlendirmeye geçmeni önerebilirim

xotiko30 : merhaba ve krem karamele bakıyorum. Bize uygun mu acaba..
Tatlandırıcı ile üretilmiş 100 grmda yağ 1,6, trans yağ 1,4, şeker /sukroloz/ 0,4 gr, karbonhidrat 11,1 sodyum 0,3 gr. Başka bir şeye ihtiyacınız var mı?
sonja : Merhaba Xotiko!  Ben gerçekten üzgünüm ama izinli değil. Lütfen dukana uygun krem karamel yapınız.  Tarifler kitabından ulaşabilirsiniz.
 
kaleidescope : bir haftalık evli portekizden bildiriyor.  Ben dönenen kadar internet erişimim olmadığı için rapor veremeyeceğim. Döndüğümde verebilirmiyim.
sonja : Merhaba Kaleidoscope,  önemli şeyleri not et, döndüğünde rapor verebilirsin.
 
 
 
Steffymarie : 5 gündür atak dönemindeyim, ve hiç kilo kaybetmedim. Şimdi seyire geçiyorum. Atağa devam etmem gerekmezmiydi.. ben bu diyetinde diğer moda diyetler gibi olduğunu düşünmeye başladım.
sonja : merhaab Steffy , ben endişeni anlıyorum. Ama bir nedeni olması lazım, herhangi bir tedavi görüyormusun, tiroid, hormonal v.b.  kabızlık veya su tutma gibi bir problem yasıyormusun, bol protein tüketin ve bize sık sık bilgi verin.
dianadd : merhaba  şaşırıyorum, özel törenler için 1 bardak şampanyayaya veya votka/cin izin veriyorsunuz. Ama seyirde izin vermiyormusunuz
sonja : merhaba  Diana! Bu özel tören çok çok özel bir tören ise  kesinlikle her hafta olmamalı,  ve kilo kaybetmen düzenli olarak devam ediyorsa 1 bardak kırmızı şarap ve bir bardak şampanya içebilirsiniz. Ama sonraki günler fiziksel aktivitenizi arttırmalı ve bir süre tolere gıda tüketmemelisiniz. Duraklama yapabilir.
holl1e : ne sıklıkta tartılmalıyım?
sonja :  merhaba  Holl, ideal olarak hergün tartılmalısın, eğer yapamıyorsan 3 günde bir olabilir.
Jessiekho : ben bu haftasonu bir partide olacağım ve biraz votka tüketeceğim. Uygun mu?
sonja : merhaba  Jessie , alkol izinli değil.. bir kaç soru önce başka biri daha benzer bir soru sordu. Lütfen diet içeceklerle geçirmeye çalış.
Aljawahiry :  ben her sabah 2 yk içeren pan kek yiyorum. Daha fazla kullanabilirmiyim.
sonja : üzgünüm fazla yulaf kepeği tüketmeye izin verilmiyor.
tobymildon : merhaba
sonja : merhaba toby,
tobymildon :  ben yarın atak evresinden başlıyorum.  Bulisteye uymaz sorundamıyım yani protein yiyeceğim hiç sebze olmayacak. Peki kahvaltıda ton balığı.. ben siyah çay ve yarım yağlı süt içebilirmiyim. Tarifleri aldım ama buzdolabımda stoğım yok.
 
sonja : merhaba  Toby! Atak süresince proteinlere odaklanmalısın. Kahvaltıda eğer isiyorsan ton balığı tüketbilirsin. Bu iyi olur. Yağsız süt içmelisin.  Günlük 1 lt süt ürünü tüketmelisin.  Talimatlara uyun, bol bol izinli gıdalardan tüketebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...