21 Eylül 2012 Cuma

DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-7,

 
 
Eylül ayının son günlerini yaşadığımız, yağmurlu ve soğuk bir  cuma gününden merhaba,

sizlere bir canlı sohbet metni daha hazırladım. Dün hazırlamıştım ama elektrik aniden kesilip döküman kaydedilmediği için bugün tekrar çevirdim:)


mod : Herkese günaydın. Bugün 19 eylül, Jemma bir saat boyunca canlı sohbete ev sahipliği yapacak.
Aljawahiry : merhaba , ben sağlıklı beslenmenin, Yani karbonhidrat, protein, yağ, meyve ve sebze bir arada tüketilerek  dengeli beslenmek demek olduğunu biliyorum.  Dolayısı ile dietin sağlığımı olumsuz etkilemesinden korkuyorum.
jemma : Merhaba Aljawahiry sohbete hoşgeldin, dengeli beslenme sağlıklı beslenmektir ama kilo vermek istiyorsan bu dengeleri biraz değiştirmek gerekir. Sebze yemediğiniz sürece çok az olduğu için sağlığınızı etkilemez.
 
Greatlypredestined : herkese merhaba, ben 1 aylığına tatile gitmiştim. Ve bu sürede kendi yemeğimi pişiremediğim için güçlendirme evresini takip edemedim.  Hergün diyetimi bozmuş oldum. Neticede 3 kilo aldım. Bu ekstra kiloları vermek için ne yapmak gerektiğini bilmiyorum atak mı yapayım seyire geri mi döneyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
jemma : merhaba Greatlypredestined  atak evresini tekrar yapmayın. Atak evresi sadece diyeti başlatırken yapılmalı. Benim size önerim. 2 hafta boyunca ödül ve nişasta öğünlerinizi yapmayın , fiziksel aktivitenizi arttırarak güçlendirmeye devam edin.
Jmaccy : merhaba ben buğday çimi suyu içebilirmiyim? Bu suyu bir toz ile suyu karıştırarark hazırlıyorum.
jemma : merhaba Çimen suyunun besin değerlerini söylebilirmisin_ ona göre cevap verebilirim.
 
Jmaccy : merhaba  ben bu diyeti çok sıkı bulmadım, ben çok enerjiğim ve kendimi mükemmel hissediyorum. Ama ben atak evresinden beri hiç kilo vermedim. Bir şey mi var, ben ne yapabilirim,
jemma : tekrar merhaba  Jmaccy!  Herşeyden önce ben senin bir kaç kaçamak yaptığını biliyorum, biliyorsunki kaçamalar haftalarca sonra bile etki edebilir. Kabızlık gibi bir durumun varmı , bana son 3 günde yediklerinin detayını mail ile gönderebilirmisin.
Suze15 : Bresaola  nereden alabilirim, nereye gitti isem, hiçkimse daha önce duymamış. Teşekkürler
jemma : Merhaba  Suze15, tescoya baktın mı? Bresaola yerine hindi bifteğide yiyebilirsiniz, değerleri aynıdır.
 
 
elebea61 : Son birkaç günde biraz kilo aldım. Çok değil ama neden, ben hüsrana uğramış hissediyorum, sadece paylaşmak istedim.
jemma : merhaba  elebea61 , bilmelisinizki kilo kybetmek lineer olmaz. (yani sürekli tek yönlü ilerlemez demek istiyor)  Diyet süresinde kiloda iniş çıkışlar olabilir. Siz periyodik dönemindeyseniz, öncesinde ve sonrasında birkaç gün boyunca vücudunuz su tuttuğu için biraz daha ağır çıkabilirsiniz. Tuzlu ve dumanı üzerinde çok sıcak yemek yemekten uzak durun, günde 1,5 lt sıvı tüketin (tercihen yeşil çay ve soğuk su) bir eczacı tavsiyesi ile idrar söktürücü kullanabilirsiniz.
 
hector52 : Ben atak evresindeyim, yoğurdum ile birlikte ayçekirdeği yiyebilir miyim? Şekersiz jöle izinli mi?  
jemma : merhaba hector52 . çekirdek diyet boyunca izinli değil. Atak evresini bitirdikten sonra günde 300 gr şekersiz jöle tüketebilirsin.
 
jackie434 : Merhaba ben her gün takip ediyorum. 78 kilo ile başladığım diyette bugün 61,4 olmama gerekirken hala 71 kg dayım. Ben 5 mn (5 ay olamaz herhalde) gibi bir sürede 7 kg verdim. Tüm ağırlık kalçalarım ve bacaklarımda kalmış gibi  bir ağrı oluyor. Ne yapmalıyım;?
jemma : merhaba jackie434 . benim sana tavsiyem doktorunuza danışın, herşeyin yolunda gittiğini kontrol etmek için bir kan testi yapılsın. Hormonal bir probleminiz var mı? Durumunu detaylı incelemek adına son 3 günde neyediğini ayrıntılı olarak bana göndermeni isteyeceğim.
 
!
stephaniehall : Alışveriş listeme diet cola da ekledim. Ben aksam yemeğinde geçen akşsam yarım bardak içtim. Uygun mu? Bu içecek sınırsız içecekler arasında mı?
jemma : merhaba  stephaniehall , Diet cola izinli problem yok. Ama limitsiz değil günde 3 kutu içebilirsin.
 
lanaelzein : merhaba ben seyir evresindeyim. Hedef kiloma 2 kg kaldı. Ancak programa göre 3 gün önce güçlendirme evresine geçmem gerekiyordu.  Yarın benim reglim başlayacak diye düşünüyorum. Bu dönemim süresinde kilo kaybedemem sanırım. Bu gerçekten sinir bozucu.
 
 
jemma : merhaba lanaelzein , sen 2 haftada 2 kilo verebilirsin. Biliyorsunki ortalama olarak haftada 1 kilo verilmesi en harika olanı. Ben umut ediyorum, senin periyodun bittikten sonra istediğin kiloya ineceksin. Periyodun sırasında vücudun su tutuyor. Yine aynı tavsiyede bulunmuş, az tuzlu ve çoksıcak olmayan yemek günde 1.5 lt sıvı tüketimine dikkat et...
nellierekk :ben yulaf kepeği kurabiyeleri sipariş vermek istiyorum. Ama sabahları yulaf kepeğinden yaptığım porridge (sütle pişirlen lapa) seviyorum. Aynı gün içerisinde hem kurabiyelerdenhemde lapadan yiyebilir miyim? Seyir evresindeyim.
jemma : merhaba nellierekk Eğer sen senin günlük yulaf ekepği hakkını sabah kahvaltıda tüketiyor isen. Sonraki yediğin yulaf kepeği bisküvilerini tolere yiyecek olduğunu düşünerek tüketebilirsin.
stephaniehall : ben vanilya aromalı yoğurt yiyorum. %0,8 gr yağ bulunuyor. Atak evresindeyim 2 tane yedim uygunmu?
 
jemma : merhaba stephaniehall!Eğer yoğurtlar şekersiz ise izinlidir. Kullanabilirsiniz. İyi günler.
 
 If these yogurts are sugare free they are allowed. Have a nice day!
mod : Sohbetimiz tamamlandı. Perşembe günü 8 de görüşmek üzereJ

 
Sevgiler, İlkayın Dukan lezzetleri

2 yorum:

  1. İlkay hanim.bulgur kilo yaparmi

    YanıtlaSil
  2. dukan yapıyorsanız zaten ilk iki evrede bulgur yasak
    genel olarak soruyorsunuz, dukanın mantığından sonra düzensiz ve fazla tükettiğiniz karbonhidrat herzaman kilo yapar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...