3 Nisan 2014 Perşembe

Kremalı mantarlı antrikot ve domates çorbası



Diyet yapıyorsamız lezzetsiz şeyler yemeniz veya sofradan aç kalkmamız gerekmiyor. Güzel bir akşam yemeğinden tarifleri ile bir örnek vermek istedim.

Kremalı mantarlı antrikot

Malzemeler

Kişi sayısına göre antrikot yaglı olabilir bonfile de kullanabilirsiniz
Bir paket mantar
Süt veya yagsız peynir
Tuz karabiber

Öncikle ısınmış grill tavanız etlerinizi yerleştirin iki tarafı da kızaracak tavanın izi çıkana kadar altı açık pişirin sonra altını kısın ve çevirerek pişirmeye devam edin.

Bu arada boş durmaayın mantarlarınızı dograyın ;) etlerinizi tavanızdan alın tavanız hafif etten dolayı kararmış olabilir önemli değil bu sosunuza tat ve renk verecek. Mantarlarınızı tavada kavurmaya başlayın mantarların piştrikten snra 1/2 bardak sütü ve yagsız peyniri ekleyin veya karıstırın biraz tuz ve karabiber de ilave edin sos piştikten sonra etlerinizi de sosun üzerine alıp kapagjnı kapatıp altını kısın sosunuz koyulaastıgında yemegınız pişmiş olacak afiyet olsun ;)

Domates çorbası

Su tüketimi dukanda çok önemli . Öğünlerinize mutlaka çorbayı ekleyin.

Malzemeler

2 paket tamek domates püresi
Kaynamış su
1 bardak süt

Domates pürelerinizi tencerenize alın ve pofur pofur pişene kadar pişirin. Suyu ve sütü ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Su ekleme aşamasında ,Suyun miktarı çorbanızın kıvamında etkili istediğiniz kıvama göre su ekleyiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...