6 Kasım 2012 Salı

Mantarlı Tavuk kavurma


Mantar ve tavuğu birbirlerine çok yakıştırıyor ve çok seviyorum.
Bu yemeğe benzer birçok tarif bulabilirsiniz sayfamda..

bugün kaç km yol gittik bilemiyorum:) bacaklarım tutmaz oldu gaz, fren debrijaj üçlüsünden:)

ama eve gelince sıcak bir yemeğin keyfi yorgunluğun büyük bir kısmını alıyor birde paylaşacak sevdiğim olsaydı yanımda..

malzemeler

3 parça kemiksiz but
mantar
soya sosu
mısır nişastası
varsa civil peyniri

gril tavanızı güzelce ısıtın, kuş başı doğradığınız but parçalarını, hiç bir ekleme yapmadan kavurun, kendi saldığı yağ ile kızartın..

ince ince doğradığınızmantarları başka bir tavaya alın, tavuğun yağından biraz ekleyerek kavurun, 1 tk soya sosu ekleyin biraz daha kavurun, yarım çay bardağı sıcak suda 1 çyk mısır nişastasnı eritip mantarlara ekleyin, civil peyniriniz var ise bir kaç dilim doğrayıp ekleyebilirsiniz...

tavuklarınızı tabağınıza alın ve sosu da üzerine dökün, afiyet olsun..

3 yorum:

  1. özellikle pizza için civil peyniri arıyorum sınırlı light kaşar peyniri kullanmak içime sinmiyor... civil peynirini nereden bulabilirim öneriniz var mı? yeri gelmişken emeğiniz ve dukanımızı şenlendirdiğiniz için teşekürü bir borç bilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, öncelikle bende güzel sözleriniz için teşekkür ederim. leben marka vakumlanmış civil peyniri kullanabilirsin, her civil peynirinin yağ oranı uygun değil ne yazıkki.. http://www.leben.com.tr/1000-grLeben-Vakumlu-Civil-CECIL-Peynir,PR-15.html
      bu linkten bahsettiğim peynire ulaşabilirsin.

      Sil
  2. çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...