14 Eylül 2012 Cuma

Soya soslu tavuk ızgara (her evre) / Bulgur pilavı (bulgur pilavı güçlendirme nişasta öğünü için)


(Bir sürü fotoğraf çektim, telefonum nedense kaydetmemiş, bu yazıyı fotoğrafsız paylaşmak zorunda kaldım, en kısa zamanda güncelleyeceğim:((   )


Bugün doğru düzgün hiç yemek yiyemedim. İlk defa bu kadar hazırlıksız yakalandım ve eve geldiğimdede çok yorgundum..

Biraz karbonhidrat keyfimi yerine getirir diye düşündüm:) ama henüz güçlendirmeye geçmeyenler için öncelikle tavuğu anlatayım..

Bonfileleri ince ince kesin, bir göğüs parçasını enine 3 e bölmeniz iyi olacaktır.. her iki tarafınıda kızarttıktan sonra 2 yk soya sosu ekleyin..

pişene kadar gril tavanızda çevirmeye devam edin bu kadar basit sonrasında mis gibi nar gibi kızarmış lezzetli tavuklarınız olacaktır..



buradan sonrası tabaktaki bulgur pilavı için:) güçlendirme de iseniz okumaya devam ediniz.. yoksa hiç kendinize eziyet etmeyin:(


Bir bulgur pilavı yapmaya başladım.. Öncelikle daha önce yapmadığım için kaç grm pişmişi kaç grm olur bilemediğim için 1 bardak bulgur kullanarak yaptım.

1 bardak pişmemiş bulgur 200 gr denk geldi..

Pişirdikten sonra ise  3 katı oldu, yani bir koca tencere dolusu bulgur pilavı..  pişirdiğim bulgur pilavını 3 e bölünce tam 200 gr pişmiş bulgur pilavım oldu geçelim bu kadar hesabı kitabı gelelim tarife..


1 yk sıvı yağ ile 1 bardak iri taneli bulguru kavurun 1 tk domates salçası 1 çyk kadar biber salçası koyun kavurmaya devam edin,tavuk suyu ve su ilave edin.. 3 bardak su pişmesi için yeterli olacaktır.

biraz tuz ve biraz karabiber güzel bir lezzet verecektir.

arada sırada tadına bakın pişmedi ise su ilave edin..

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...