23 Ağustos 2012 Perşembe

Yeşil Fasülye ve Mantarlı Kıymalı Krep

 

 

Yeşil Fasülye

 
 
Soğanları ince ince doğrayıp 1 yk kadar sıvı yağ ile kavurun 5 adet domatesi rondodan geçirin soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin..
 
Temizlediğiniz yeşil fasülyeleri ekleyin. Küp küp doğradığınız havuçlarınızı atın biraz tuz ile birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın. Su eklemenize gerek kalmayacaktır.
 

Mantarlı Krep

 
Daha önceden pişmiş olan kıymadan istediğiniz kadar ekleyin kavurduktan sonra yarım çay bardağı kadarı kadar süt ekleyin(krema niyetine:) ince ince doğradığınız mantarlarınızı ekleyin en son krebin içine koymadan az miktarda kaşar rendeleyin..
 

Krebi için;

 
1 yumurta 2 yk yulaf kepeği 2 yk süt tozu ve 1 çay bardağından biraz az süt ve bir tutam tuzu çatalınız yardımı ile çırpın.
Önceden ısıttığınız krep tavanıza dökün ve dağılmasını sağlayın. krebinizin bir yüzeyi piştikten sonra içini koyun ve kaşar ile birlikte yapışmasını sağlayın..
 
böylelikle hem güzel ve pratik bir akşam yemeği korumada yulaf kepeği nasıl yenir (1 yk hala duruyor bugün için) hemde lezzetli nasıl olurun karşılığı olur tavsiye ederim afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...