14 Nisan 2014 Pazartesi

Dukan Express- Yeni Metot Beslenme Merdiveni

Dr. Pierre Dukan bu ay Fransa'da yeni kitabını çıkardı. Fransızca olan bu kitaptan şu ana kadar edindiğimiz bilgileri sizlere derlemek istedim. Mayıs ayında umarız İngilizce'si veya Türkçesi (bu biraz zor sanıyorum) ama yayınlanır ise daha detaylı bilgi paylaşabilirim.

Bu metot Dukan Diyetinin 4 fazlık (atak, seyir, güçlendirme ve koruma) programını başaramayan ve vermek istediği kilo 3-5 kg( 4-9 lb) arasında olanlar için önerilen bir metot. Eğer programa devam ederseniz kilo vermeye devam edersiniz, ancak 4 fazlık metoda göre hedefe ulaşmanız daha uzun sürecektir.




Öncelikle bu yöntemi uygulamak isteyenler yine kitabı (Dukan Diyeti-Dr. Pierre Dukan) baştan sona okumalı, ana kuralları bilmeden bu programı uygulayamazsınız.

Program başlıca 4 fazlık metodun sıkıştırılmış olanı olarak algılanabilir.

Dr. Dukan bir beslenme meridyeni şeklinde açıklamış bu yeni metodu;


1.GÜN: Saf Proteinler   tüketilmeli, atak programı gibi ve 10 dk tempolu yürüyüş

2.GÜN:Saf proteinler+Sebzeler,  Seyir evresinin protein sebze günü gibi düşünebilirsiniz. ve 12 dk tempolu yürüyüş

3.GÜN:Saf proteinler+Sebzeler,+ 2 meyve (üzüm,muz,kiraz hariç) ve 14 dk tempolu yürüyüş 

4.GÜN:Saf proteinler+Sebzeler,+2 Dilim tam buğday ekmeği +2 meyve (üzüm,muz,kiraz hariç) ve 14 dk tempolu yürüyüş

5.GÜN:Saf proteinler+Sebzeler +2 Dilim tam buğday ekmeği +2 meyve (üzüm,muz,kiraz hariç) , 18 dk tempolu yürüyüş ve 40 gr yağlı peyniri listenize ekleyebilirsiniz.

6.GÜN:Saf proteinler+Sebzeler +2 Dilim tam buğday ekmeği +2 meyve (üzüm,muz,kiraz hariç) , 20 dk tempolu yürüyüş ve 220 gr pişmiş nişasta öğünü ile birlikte 40 gr yağlı peyniri listenize ekleyebilirsiniz.

7.GÜN: Vee ödül öğünü var 7. gün . Ödül öğünü haricinde Saf proteinler+Sebzeler +2 Dilim tam buğday ekmeği +2 meyve (üzüm,muz,kiraz hariç) , 20 dk tempolu yürüyüş ve 220 gr pişmiş nişasta öğünü ile birlikte 40 gr yağlı peyniri listenize ekleyebilirsiniz.


Bu diyeti yaparken günlük 1, 5 yk Yulaf kepeğini zorunlu olarak tüketmelisiniz. Beraberinde en az 1,5-2 lt su olmazsa olmazlardan.

Bu 7. günlük programı istediğiniz kiloya ulaşana kadar sürekli baştan başlayarak tekrar edebilirsiniz.

Dukancı lolitalar grubu ve Hatice Güven hanım kitabın Fransızcasından bu bilgileri çevirerek bize ulaşmasını sağladılar. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu listelerden gelen bilgileri de aşağıda bulabilirsiniz. 

KULLANILABİLECEK TOLERE GIDALAR:

1-Actimel Nature 1 tane (TR'de bulunmuyor)
2-Yağı azaltılmış kakao 7gr
3-Taze Krema %4 yağlı 30 gr
4-Soya unu 1 yemek kasığı 20 gr
5-Hindistan cevizi sütü %15 yagli 10 cl (bir su bardağından biraz az )
6-Soya sütü 30 cl ( iki su bardağı)
7-Sut tozu yağlı 3 yemek kasığı
8-Mısır nişastası 1 yemek kaşığı (20 gr )
9-Tavuk yada hindi sosisi %10 yağlı max 100 gr ( zor durumlar için her zaman yememekte fayda var ) 10-50 gr Tempeh (Soya fasulyesinden yapılan geleneksel bir Endonezya yemeğidir. Tütsülenmiş ya da fıstıksı tada sahip olanları da vardır.)
11-3 yemek kasığı şarap yemekleri tatlandırmak için
12- meyveli yoğurt %0 yağlı 1 tane günde
13 -Soya yoğurdu 1 tane

NİŞASTA ÖĞÜNLERİ İÇİN KULLANILABİLECEK GIDALAR

210 gr mercimek, nohut, fasulye herhangi biri
200 gr kiona ( kionayi içeriğindeki proteinden dolayı tercih
etmeniz tavsiye olur )
190 gr makarna az pişmiş
170 gr makarna çok pismiş
170 gr kepekli pirinç
160 gr mısır konservesi
150 gr beyaz pirinç
80 gr patates (haşlama yada fırında )

DUKAN İKSİR TARİFİ

15 GR YEŞİL ÇAY

bir tutam toz acı kırmızı biber

yarım yeşil (lim limon) suyu)
ve isteğe göre tatlandırıcı

tamamı yarım litre suda demlenip soğuk olarak içilmelidir. Gün içerisinde 5 e bölünerek içilebilir, kitapta duraklamayı kırmak adına önerilmiştir.

29 yorum:

  1. Bu programda sınırlı izinliler kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanılabilir ama program zaten gayet esnek. benim önerim ilk 3-4 gün kullanmamaktan yana. özellikle 2 ilk gün kullanılmamalı

      Sil
  2. Merhabalar İlkay hanım bişey sormak istiyorum size. Acaba su programda da diğerindeki gibi yulaf kepeği galeta karışımı kullanabiliyormuyuz? Bilginiz varmı. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Günaydın İlkay hanım, (size yorum yazarken oğlumun facebooku açıkmış onun adına çıktı) çok teşekkür ederim vallahi beni çok mutlu ettiniz. Yulaf kepeği galeti karaşımında ekmeklerimiz daha artımlı oluyorya gözüm de doyuyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ilkay hanim, express uygulamaya geçtiğinizi okudum. Benim de 3 aşağı 5 yukarı 2-3 kilom kaldı. Seyir evresindeyim, expresse mi gecmeliyim yoksa seyirden devam mı etmeliyim bilemedim. Bu diyet yeni baslayanlar için mi yoksa seyirden geçiş yapılabilir mi!?

    YanıtlaSil
  5. Duygu hanımcım seyirden devam etmelisiniz bu başka bir metot dolayıısı ile seyirden bu metota geçmemlisiniz, ilk önce seyirinizi ve güçlendirmsini tsmamlamalısınız

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ilkay Hanim bu kirici iksiri ne kadar sure ile nasil icmemiz uygundur? Yemekten once sora veya 3 gun sureyle veya kilo verene kadar gibi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bir süresi yok, biliyorsun bitki çayları günde maksimum 3 fincan içilmeli. bu şekilde gün içerisinde içebilirsin. her gün kilo veremeyebilirsin, bu sadece ödem arttırmaya yardımcı bir tarif

      Sil
  7. Merhaba İlkay Hanım. Benim 4-5 kilo kadar fazlam var. Dukan ekspress yapmak istiyorum ve bugün migrosa gideceğim ki her gün gidebileceğim kadar yakın değil hatta uzak :(

    Sizden bana bir alışveriş listesi yazmanızı istesem çok mu şey isterim. Her gün gidemeyeceğim için eksik bir şey kalsın istemiyorum. Hoş dukan ekspresi nasıl yapacağımı da bugün kitabını alarak öğreneceğim. Bana bu bağlamda yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

    Bir de dukan ekspresste öğle aralarında ne yemem gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nora merhaba, dukan da bir liste yok , liste yapmak istiyorsan ilk alman gereken dukan diyeti kitabın, kitaptaki talimatlara göre öğünlerini ve menülerini belirleyebilir. kitapta belirtilen izinli besinleri günün her saatinde tüketebilirsin. yine de ana sayfada sağ üst köşede örnek alışveriş listeleri var ama bunlar sadece örnektir

      Sil
  8. Merhabalar, acaba güçlendirmedeki gibi 2 dilim tam buğday ekmeği yerine, tam buğday unu ya da nişastalı ürün kullanmak mümkün mü bu ekspressde :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. LİSTE GAYET GÜZEL AMA SABAH ÖĞLEN AKSAM DİYE NASIL AYRIM YAPACAGIZ :) ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle bu bir liste değil, kitabı okumadığın için sistemi anlamamış olabilirsin. kitabı okuyup diyetin nasıl uygulandığını öğrenmelisin. daha sonra bu izinli gıdaları öğünlerine yerleştirerek kendi listeni oluşturabilirsin dukan bir liste dyeti değildir

      Sil
  10. Ilkay hanim merhabalar ben 21 yasindayim size bir sorum olucak. Ben kendim diyet yaparak 62 kilodan 54 kiloya dustum vermem gereken son 4 kilom var. Hem daha fazla vermek hemde kendimle beraber vermis oldugum kilolari korumak icin express dukana baslamak istiyorum. Kendi yaptigimdan sonra bu diyete gecersem kilo alimi olurmu yada bu diyetle 4 kiloyu verdigimde normal hayata gectigimde kendi vermis oldugum 8 kiloyu geri alirmiyim birde bu dukan express bacak sorunu olanlar icin ayri uygulaniyormu cunki benim en buyuk sorunum bacak. Simdiden cok ama cok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle dukan diyetini öğrenmelisin, normal hayatta başarılı bir beslenme düzenin olsaydı zaten bu istemediğin kilolları almayacaktın. o yüzden diyet (yani senin için doğru beslenme metodunu öğrendikten sonra bu prensiplere uymalısın. bu haftanın 7 günü az yiyeceksin anlamına gelmiyor. zaten ekspress metoduna baktı isen bu gayet esnek bir program. bacakların için spor yapmalısın hiç bir diyet doğrudan bir bölgeni hedef almaz ama yağlanan bölgelerinde yağların azalacağı için bacaklarında incelecektir.

      Sil
  11. Merhaba yeşil limon bulamadım iksir çayı için normal limon olurmu

    YanıtlaSil
  12. Seyir evresinden dukan expresse geçersek ve istediğimiz kiloyu verirsek, hangi evreye geçeceğiz.. Güçlendirme mi, koruma mi ?? Direkt korumaya geçersek, güçlendirmeyi yapmadigimiz icin normal dukan diyeti ile verdiğimiz kiloyu geri alir miyiz acaba?? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seyirden ekpresse geçmeniz doğru olmaz öncelikle seyirde verdiğiniz kilonun güçlendirmesini yapmalı sonra exprese farklı bir sistem olduğunun bilinciyle başlamalısınız

      Sil
  13. Dukan ekspreste sebze yemekleri haslama mi olmali yoksa zeytinyag tuz salca icerebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günde 1 yk yağ hakkın var. bu şekilde istediğin gibi yapabilirsin. sebze var ise (şeker içermeyen) salça kullanabilirsin. tuzun fazlası ödem için zararlı kararında kullanılabilir

      Sil
  14. İlkay Hanım merhaba,ikikez dukana başlama maceram oldu,15 gün sonunda bırktım:( Dukan ekspres ile 15 kilo vermek mümkün mü,yoksa bu menü 4-5 kilo fazlası olanlar için midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba birakip birakip tekrar basladikca daha uzun surede netice alirsin oncelikle bunu hayirlatmak isterim. Dukan ekspress metodu daha uzun vadede kilo vermeyi hedefleyenler icin olarak dusunebilirsin yine verirsin ama klasik yontemdeki kadar hizli olmayabilir

      Sil
  15. İnşallah yarın başlıycam. Umarım başarılı olurum. Bloğunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. guzelisleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  16. 15 gr yeşil cay derken yeşil nane adacayi flan mi

    YanıtlaSil
  17. 15 gr yeşil cay derken yeşil nane adacayi flan mi

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...