23 Mart 2014 Pazar

4*4 lük tava böreği



Bu tarifin adı dört dörtlük.. Eminim beğeneceksiniz.. Artık fırını çalıştırmaya üşeniyorum bir iki günlük tarifler için hem böyle taze taze tüketmek daha da işime geliyor..

İçindekiler

2 yumurta (bir tek bu 2 ) ;)

4 yk yulaf kepeği

4 yk süt tozu

 4 yk yoğurt bu kadar ;)

4 parça peynir işin esprisi ne kadar isterseniz yeterki yagı uygun olsun

Hepsini (peynir hariç )karıştırın kek hamuru gibi bir hamur elde edeceksiniz bu arada uygun boy bir tavayı altını kısıp ısınmaya bırakın

Karışımın yarısını tavaya dökün kapağını kapatıp pişmeye bırakın . Çevirilecek gibi piştiğinde çevirin ve peynirleri dizin üzerine hamurun geri kalanını koyun ve sltı kısık kapağı kağpalı pişirmeye devam edin.
 Altı pişince tekrar hepsini bir çevirin.

Piştiğinde lezzetli bir kahvaltınız olacak 2 kişiliktir her evreye uygundur




4 yorum:

  1. Günaydın İlkay Hanım, Ekmeğim bitmişti. Hemen tarifinizi gördüm ve denedim. Ben iki günlük yani iki tava yaptım. Harika oldu. Bu sabah keyifle ve ımmmh ımmh diyerek yedim. Bayağıda artımlı oldu. Ellerinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler. Şimdi diğer tarifinize de gördüm. Hafta sonu içinde onu denemek istiyorum. Ben ekmeklerimi bir haftalık fırında ve paşabahçenin en küçük boy borcamlarında yapıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabaaa yine beeen. Dün akşamda yine iki günlük kıymalı tava böreği yaptım. Çok lezzetli oldu. Kıymaya biraz baharat birazda minik bir soğan doğradım. Herkese öneririm. Yine teşekkürler İlkay hanım. Bu aralar herhalde bu tava böreğine takılacağım epeyce bir kıymalı, peynirli, ıspanaklı. Bayağı artımlı olması (bir hamurcu olarak) hem kahvaltıya hemde ara öğünlerime yetiyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok sevindim.. böyle yorumlar beni çok mutlu ediyor. Bende yaklaşık bir hafta bu tarife takıldım:) afiyet olsun. ben de hobi olarak son 9 aydır butik kurabiye ve pasta ile uğraşıyorum. hamurla uğraşmak mutlu ediyor insanı:)

      Sil
  3. Herhangi bir süt tozu kullanabiliyor muyuz ¿¿¿

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...