25 Aralık 2012 Salı

Patlıcan Oturtma



Malzemeler

5 adet büyük boy patlıcan
yarım kilo minicik doğranmış ızgaralık tavuk but
1 baş soğan
2 yk sıvı yağ
1 yk domates 1 yk acı biber salcası

ben bu yemeği oldum olası çok severim ama eskiden hep patlıcanları bol yağda güzelce kızartırdım. kızartılmadan doğrudan yemeğe çiğ patlıcan atılmasını oldum olası sevmem yiyemem..

durum böyle olunca bir tavayı güzelce kızdırıp sıvı yağ ile yağlayarak patlıcanların tamamını minik minik doğrayarak bu tavaya aldım. 10 dk boyunca hem kızarmalarını hemde birazcık pişmelerini sağladım.

Bu arada patlıcanları kızartırken bir kaşık v.b. kullanmayın patlıcanları ezebilirsiniz, eğer yapabiliyorsanız tavanızı hoplatarak karıştırmanızı tavsiye ederim.

bir tencerede bir soğanı tavuklar ile birlikte kavurmaya başlıyoruz. tavuklar yağını hemen bırakacak tavukların rengi değişene birazcık kızarana kadar devam edin.

ardından diğer tavanızda kızaran patlıcanları ve salçaları ekleyin biz 2 kişi yediğimizi düşünürsek enaz 2 öğünlük yemeğiniz hazır oluyor.

afiyet olsun:)

sevgiler

ilkay

7 yorum:

  1. Oh mis mis. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Biz kestane yiyebiliyormuyuz. Güçlendirmede yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güç. nişastada nişasta hakkına göre tüketebilirsin

      Sil
  2. İlkay hanımcığım acaba biz hamurlarımızda yaş maya kullanabiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  3. Hımmm teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. selda ben. bu seyir için 2 yk sıvı yağ cok fazla degıl mı? seyır 15. gundeyım hc sıvı yag kullanmadım. acaba seyır olculerımı farklı? kıtapta hc onerılmıyo sıvı yag vb

    YanıtlaSil
  5. selda 1 tk sıvı yağ tolere gıda bir menüda patlican yiyeceğini düşünürsen yediğin anca yarım patlican olacaktır. bu tarif bir günlük değil ölçülerini azaltman gerekir daha az öğünde ve tek başına yiyeceksen

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...