30 Aralık 2012 Pazar

Çocuklara kurabiyeler (Dukana Uygun Değildir)

Merhaba öncelikle belirteyim bu tarif dukana veya diyete uygun değil yoğun talep uğruna gelen mesajlarınıza cevaben paylaşmak istedim..

Malum yarın yılbaşı yılbaşın sofralarının hep özenle hazırlanması gerektiğini düşünürüm. Daha önce denemediğim değişik güzel tarifler ararım..

Göreceğiniz iki kurabiye yarının atıştırmalıklarından..

Birinci Kurabiye

Spiral Aşk Kurabiyeleri 


Bu kurabiyeyi çocuklarla yapmak biraz zor olabilir ama siz yaparsanız bayılarak yiyeceklerdir..
Önümüzde sevgililer günü var sevgililer gününde de yapabilirsiniz.

Malzemeler

2 su bardağı un
2 çay bardağı pudra şekeri 
100 gr margarin / tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
kırmızı toz gıda boyası (kakaoda koyabilrsiniz)

(pudra şekeri ve unun yerine Dr.Qetkerin un kurabiyesi karışımının ununu da kullanabilirsiniz. çok daha pratik olacaktır.)

bütün malzemeleri güzelce yoğurun, bütünleşip bir hamur olana kadar pes etmeden yoğurun biraz zaman alıyor bütünleşmesi..

sonra hamurunu ikiye ayırın.. buzdolabı poşetleri burada çok işinize yarayacak, poşetleri yırtarak dikdörtgen şekilde açın, kolay dağılan bir hamur olduğu için poşetle birlikte şekil vermek çok kolay..

hamurunuzun yarısını buzdolabına koyun biraz dinlensin bu arada diğer parçaya toz gıda boyasından koyun ortasını oyun hamurun çok çok az koyun bir çay kaşığının ucu ile neredeyse 6 da 1i kadar yani.. yoğurarak pembe bir hamur elde edin..

pembe hamurunuzu buzdolabına koyun , beyaz hamurunuzu çıkartın ilk önce poşetin arasında dikdörtgen bir şekil verip yine poşetin üstünden merdane ile açın.. hazırladığınız hamuru buzdolabına pembeyi dışarı alın aynı şekilde pembeye de aynı şekilde şekil verin ve poşeti ile birlikte buzdolabına koyun.. hamur çok yumuşak olduğu için dışarıda çok bekletmemelisiniz.

10 dk kadar buzdolabında dinlenen hamurlarınızı kenarları bıçak ile fazlalıkları keserek dikdörtgen hale getirin, pembesi alta beyazı üste gelecek şekilde koyun rulo şeklinde poşetin yardımı ile kıvırmaya başlayın..

yine bir 10 dk kadar buzdolabında bekletin yarım cm kalınlığında dilimleyin yaklaşık 30 adet olacak..

sonra 165 derecede 20 dk kadar renkleri kızarmadan pişirin.. pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz..









İkinci Kurabiye


Çikolatalı Yıldızlar


tarifi az sonra.. henüz kurabiyeler süslenmedi yarın süsleyip bunları da paylaşacağım..

Malzemeler

2 su bardağı un
2 çay bardağı pudra şekeri
100 gr margarin / tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
tarçın kakao

hamurunuzu yoğurduktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin sonra merdane ile açtıktan sonra kalıplarınız ile kesin ve 155 derecede 15 dk pişirin..
soğuduktan sonra dr. oetkerin glazür kaplaması adı ile satılan hazır çikolatalarını kullanabilirsiniz yada evdeki çikolatalarınızı benmari usulü ile eritip üzerlerine sürebilirsiniz bu kadar:)

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...