14 Eylül 2012 Cuma

DukanDiet.co.uk sayfasından Online Chatten bir bölüm-5,

Günaydın herkese,

genç ama tecrübeli bir dukan dostumun da yardımı ile çabucak diğer bir sohbet metninide size hazır hale getirdik..
faydalı olmasını diliyor.

Tgc Dkn:) arkadaşımıza yardımı için çok teşekkür ediyorum..


Herkese merhaba! 13 Eylül tarihli canlı sohbetimize hoş geldiniz. Sorularınızı en iyi şekilde cevaplamaya çalışacağız. Bugün Sonja sizlerle olacak. Chat süresi 1 saattir. İyi sohbetler!

GH1984: Herkese merhaba. Diyet mayonez buldum1 yemek kaşığında 13 kalori, 0.7 gr yağ, 0.22gr tuz, 0.4 gr şeker. Tadı gerçekten gerçek mayonez gibi değil ama hiç mayonez olmamasından iyidir. İzinli mi bu mayonez lütfen söyler misiniz?

Sonja : Merhaba ve hoş geldin! Bu mayonez yağ içeriği bakımından fena değil. Eğer sakıncası yoksa İçeriği ve yüzdelerinin tamamının olduğu bir listeyi verebilir misiniz?

GH1984 : sizce de uygunsa burada içeriği hakkınca geniş bilgi var. Link burda ve ayrıntılı listesi burda http://www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp . Ne düşündüğünüzü bilmek isterim. teşekkürler iyi geceler !

sonja : Tekrar merhaba link için teşekkürler. Üzgünüm ama hangi mayonez hakkında konuştuğunu burada bulamadım. Is it the sainsburry one? Eğer evetse malesef izinli değil çünkü biraz şeker ve nişasta içeriyor.

GH1984 : merhaba Sonja Sainsbury’ninki her kaşıkta 0.4 grm şeker bulunuyor. Bu gece biraz yemiştim.

sonja : tesekkürler GH, üzgünüm ama hayır hayır izinli değil. Ama telaşlanma, az miktarda yediysen büyük bir etki yapmayacaktır.Bir daha yememelisin iyi geceler.

Username71: daha önce cevap verilmeyen bir soru sormuştum diyet sırasında fındık tüketebilir miyim?

Sonja: Selam. Pazartesi konuşmasında soruna cevap verdiğime kesinlikle eminim. Gerçekten üzgünüm ama fındık diyetin ilk iki evresinde kesinlikle kullanılmamalıdır. İyi geceler dilerim.

kkhayat: merhaba ben 31.08.2012 de güçlendirme evresine geçtim. Ekmeğim olmasına rağmen meyve, peynir ve bir gün için 220 gr nişastalı karbonhidrat ekledim ama hala kilo kaybediyorum. Bu normal mi? Aksi takdirde bana biraz bilgi verebilir misiniz?

Sonja : Merhaba. Bu çok iyi bir metabolizmanızın olduğunu gösteriyor bu nedenle oluyor. Eğer 2 veya 3 kilodan fazla kaybedersen bizi bilgilendir. Bilgimiz ve tavsiyelerimiz dahilinde  daha fazla devam ederse güçlendirme 2 ye geçirebiliriz. Şimdilik böyle devam et.

Anu_debs : Bende anal fissür gelişmiş durumda (kabızlıktan kaynaklanır basur başlangıcıdır).Yulaf kepeği alımını artırabilir miyim diye sordum ve günlük 3 kaşık yulaf kepeği almayı denedim ama işe yaramadı.PS günü bitkisel ürünleri bolca tükettim, 2 litreden fazla su içtim. Şu anda meditasyondayım ve devam etmeyi düşünüyorum bana bir tavsiye verir misiniz?

Sonja : Merhaba. Bu hastalık için bir takım ilaçlar kullanmalısın ve doktorunun tavsiyelerine uymalısın. Bir süre PS günlerinde sadece bol sebze tüket , kendini daha iyi hissedene kadar. Lütfen bize bir kaç gün içinde nasıl hissettiğini bildir, kendine dikkat et tekrar konuşmak üzere.

 

 

pattimcgee : Güçlendirme evresine hazır olduğuma inanıyorum ve ayrıca 6 aylığına ülke dışına çıkacağım ve internet olmayacak. Neler tavsiye edersiniz? Bu zamana kadar aldığım bu yardımın (koçluğun) önemini şimdi anladım. Teşekkürler..
sonja : Merhaba Pattim! Güçlendirme evresine yarın başlamalısın ve verdiğin kilolardan ötürü seni tebrik ediyorum.Bildiğin üzere güçlendirme evresi verdiğin kilonun oranına bağlıdır. bu yüzden koçluğu beklemeye alman mümkün değildir. Bu evrenin kurallarını dikkatlice takip edersen iyi olacaksin. İyi geceler..
 
susy777 : 2 haftadır diyetteyim ve 4lbs kaybettim(hepsini ilk haftada verdim 2. Hafta kilo veremedim). O zamandan sonra hiç kilo kaybetmedim. Yağ yakıcı bir gıda ile ilgili bana bir mail geldi. O ürünü kullanmadan kilo veremeyeceğimi belirtiyorsunuz.
sonja : Merhaba susy sohbete hoş geldin! Her şeyden önce, her zaman bir açıklama ve bir çözüm vardır bu yüzden telaşlanma. Özel bir tıbbi tedavi  görüyormusunuz ve vücudunuzun su tutmasından kaynaklanan bir sıkıntı çekiyor olarabilir misiniz? Ayrıca hormonlarınızla ilgili menapoz benzeri bir tedaviniz devam ediyormu? Cevabınız hayır ise doktorunuza bir danışmalısınız. Yağ yakıcı yavaş olan metabolizmayı hızlandırmak için bir çözüm olabilir. Sizden haber bekliyoruz. İdeal kilonuza ulaşmak için endişelenmeyin.
kateed44 : Bir duraklama yaşıyorum ve umduğum gibi bir 10 kilo daha verebilecekmişim gibi hissetmiyorum.. Şu anda ulaştığım kilodan daha aşağısına asla sahip olamam. Lütfen kilolarımın bir şekilde gideceği hakkında biri bana ilham  versin/endişelerimi gidersin  ??
sonja : Merhaba Kateed! Diyete başladığından beri oldukça kilo kaybettin.Sonra birkaç tane kaçamak yapmaya başladın ve bu senin kilo vermeni kötü bir şekilde etkiledi. İdeal kilona doğru bir şekilde ulaşmak için bundan kesinlikle kaçınmalısın. Fiziksel aktiviteni artırmak için neler yapabilirsin ? Ve yaklaşık 3 gün boyunca tolared besinlerden asla yememeyi dene..
Eminim önümüzdeki günlerde güzel haberlerle geleceksin!
 
 
Joanbar : Önümüzdeki salı tiyatroya gideceğim. Akşam bir yemekle başlıyor. Üç ana yemekten birini seçerek, ertesi gün seyirden devam etmeli miyim  yoksa  onu izleyen 2 gün boyunca sadece protein tüketerek bedelini mi ödemeyi denemeliyim ?
sonja : Merhaba Joan! I tiyatroyu severim ne seyredeceksin ? yemeğe gelince sana karşı dürüst olacağım, yağlı şekerli ve nişastalı besinlerden kaçınmak ve PS günü yapmak senin için iyi olacaktır. Böylece onu izleyen günlerde ekstradan SP yapmana gerek kalmaz ama fiziksel aktiviteni mutlaka artırmalısın ve yaklaşık 2 gün boyunca tolared besinlerden uzak kalmalısın . İyi geceler..
 
 
talita_bresil : Merhaba atak ve seyir evresinde nohut, Hindistan cevizi suyu ve fındık yiyebilir miyim ? Şiddetli kramplarım (karın ağrısı da olabilir ) var iyi olmak için neler yapabilirim ? Tesekkürler..
sonja : Merhaba. Bu saydıklarının hiçbirini ilk 2 evrede yiyemezsin malesef. Krampların hakkında yapılabilcek birkaç tane şey var, ilki 1.5 2 litreyi geçmeden su tüket (yeşil çay ve su dahil ) Bu ayrıca kötü kan dolaşımından kaynaklanıyor olabilir. Bu yüzden  bitkilere dayanan doğal bir tedavi için GP ne sormalısın. Bu gerçekten yardımcı olabilir. Birkaç gün içinde nasıl hissettiğinle ilgili lütfen bizi bilgilendir.iyi geceler geçirmeni dilerim.(Brezilyadan olduğunu görebiliyorum o yüzden iyi öğleden sonraları J)

 

Shell4799 : 2 haftalığına tatile gideceğim.diyetime uymak için elimden gelenin en iyisini yapmayı deneyeceğim ama bu çok zorlaşırsa, düşük yağlı veya karbonhidratlı besinleri yemek benim için iyi olur mu?  Seyahatteyken kilo kaybedememek beni üzmeyecek ama kilo almamayı da tercih ederim.

sonja : Merhaba Shell chat e hoşgeldin! fiziksel aktiviteni artırma veya seçim yapma sansın yoksa PS günlerinde Tatilin boyunca neler yapacaksın?. Yağlı şekerli ve nişastalı gıdalardan kaçınmayı dene. Mesela çikolatalı bir kek yerine bir meyve yemeyi tercih et.Eminim herşey iyi olacak ve geri döndüğünde neler olduğunu göreceğiz. Tatilde eğlen!

Shell4799 : tesekkürler, bazen ne yazık ki bir secim yapmak zorunda kalmakla yüz yüze gelecekmiş gibi hissediyorum. olabildiğince düşük karbonhidrat ve düşük yağa dikkat ederek diyetim için elimden gelen en iyi şeyi yapmaya çalışacağım.

sonja : Rica ederim  Shell! Eminim her şey iyi olacak, yapay gıdalardan kaçın eğer mümkünse doğalları tercih et . Tatilde iyi eğlenceler !

Shell4799 : sinir bozucu olduğum için üzgünüm ama sorularımın tam olarak cevaplandığını düşünmüyorum eğer düşük karbonhidrat ve düşük kalori arasında seçim yapmak zoruna kalırsan hangisi daha iyi bir seçenektir ? tatilleri kastetmiyorum ama genelde birini mi yoksa öbürünü mü ? (burayı tam anlayamadım ama sanırım böyle)

sonja : tekrar merhaba shell! kalori yağ ve karbonhidrat 3 ayrı şeydir. dukan diyeti kalori hesabıyla ile ilgili değildir.yani en iyi seçenek düşük karbonhidrat ve düşük yağlı yiyecekleri tüketmektir aslında.merak etme sinir bozucu değilsin ,bunları sorman hata yapmandan çok daha iyidir J

 

Clearwalkeman : Meraba iyi akşamlar. Bazı eczanelerde bir sürü ek tavsiyeler var. benim şeker bağımlılığım var ve bunu söylüyorum ! benim bu bağımlılığımı tedavi edecek herhangi bir hap yada şurup var mı? aynı tırnak parlatıcı gibi onları tırnağınıza koyuyorsunuz ve tırnak yemeyi bırakıyorsunuz tırnaklarınızın tadı iğrenç oluyor yada alkolikler için olan morfin gibiJ

sonja: dürüstlüğün için sağol ! telaşlanma bende aslında bakarsan seninle aynıyım, bunu bazı dukanın yararlı tatlılarıyla yeniyorum bunlar şeker içermiyor aslında sen şeker tadıyla bağımlısın ama bunlarda şeker yok vücudun bunu alınca da endorfin salgılıyor ve şekere gerek kalmadan bağımlılığını gideriyorsun iyi hissediyorsun. online marketlerde sana seni daha az bağımlı yapacak şekerler satılır. kendini sıkma iyi geceler!

doodey123 : Merhaba ! GH, Dukan mayonezini Fransız marketten sipariş verebilirsin ! Aynı hellman tadar gibi !

sonja : Merhaba Doodey önerin için teşekkürler! Evet dukan mayonezi gerçekten çok lezzetli  ve mayonez bağımlıları bu tadı gerçekten seviyor iyi geceler!

doodey123 : SP günlerimde biraz Goji berry yiyebilir miyim ?

sonja : tekrar merhaba  Doodley! Evet SP günlerinde (kendi listendeki sınırlı izinli gıdalardan olan )1 yemek kaşığı goji berry yiyebilirsin bir problem yok.. !!

helenwhiteP : iyi akşamlar, ben et yemekten gerçekten sıkıldım başka alternatif var mı?



sonja : iyi akşamlar Helen! Deniz ürünleri balik veya tofu gibi bitkisel proteinleri yemeği denedin mi?

HelenwhiteP : Balığı çok sevmem.

sonja : Öyleyse, bazı bitkisel proteinleri almayı dene ,onlar oldukça rahat kullanılır ve lezzetlidir ! bunlar bolca bulunur senin zayıflama departmanındaki reçete kitaplarında . Ayrıca shirataki noodles, da tüketebilirsin oldukça doyurucudur ve birçok sey barındırır. Afiyet olsun !

helenwhiteP : teşekkürler  Sonja deneyeceğim iyi akşamlar..

sonja : Rica ederim Helen! Fikirlerini bilmeme izin ver 

kainarestram : Merhaba . Biraz sığır pastırması yiyebilir miyim ?

sonja : Chatimize hoş geldin Eğer pastırma yağsızsa ve çemensizse evet yiyebilirsin. Sadece vücudunun su tutması ve tuz dengesi hakkında dikkatli ol aşırıya kaçma.

Tillyfidgeon : İyi akşamlar ! Ben seyir evresindeyim ve gerçekten sıkılmaya başladım. Her şeyi düşünecek olursak bu evrede tıkanıp kaldım, son 5 gündür duraklama yaşıyorum…

sonja: merhaba tilly ! Aslında şunu gördüm ki son zamanlarda birkaç tane kaçamak yapmışşın ve bunlar senin duraklamanın kesinlikle tek nedeni. Egzersiz olarak neler yapıyorsun? 4 günlüğüne kesinlikle tolared besinlerden uzak dur ve gerçekten fiziksel aktiviteni artır. Güçlü ol. Bunu yapabileceğine ve ilerleyen günlerde bize güzel haberlerle geleceğine inanıyorum.

Tillyfidgeon: Tamam teşekkürler Bunu deneyeceğim ve neler olacak göreceğiz.
sonja: güzel Tilly! yakın zamanda konuşuruz.
Mod : Chat şimdilik bitmiştir. Katılımınız için çok teşekkürler umarım eğlendiniz. Bu chatte tartıştıklarımız yakın zamanda yayınlanacaktır. Kaçırdıklarınızı görebilirsiniz tekrar teşekkürler.
 
 

 

3 yorum:

  1. teşekkürler ilkaycığım. bende dukanın sayfasına girip çeviri kısmından okumaya çalışıyordum ama senin düzenlemenle daha anlaşılır olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkürler Ilkay.
    Cok yararli oluyor cevirilerin. devamini bekliyoruz. Sagol...

    YanıtlaSil
  3. işinize yariyorsa ne ala devam O zaman ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...