5 Eylül 2012 Çarşamba

Diyabetik Hastalarında Dukan Diyeti


Dukandiet.co.uk saydasında ayın dosya yazısı;


Dukan kendi web sayfasında bu ay 2. Tip diyabetik hastalarına ilişkin bir yazı hazırlamış. Bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Diyabet hastalarının sürekli bu diyetle ilgili endişeleri olduğunu gördüğüm için paylaşmak istedim. Ancak tabiki bu yazıda yer alanları kendi doktorunuzla da bir görüşün.

Öncelikle Diyabet hastalığını ve tiplerini bilmeyenler için;

Tip 2 Diyabet Nedir?

·         Tip 2 Diyabet Riski Kimlerde Daha Fazladır?
Herkeste, her yerde, her yaşta diyabet teşhis edilebilir.

o   Ailesinde diyabetli olanlar,

o   Şişman kişiler,

o   4 kg’dan daha ağır bebek doğuran kadınlar,

o   Stres altında yaşayan kişilerde diyabetin görülme riski daha yüksektir.

Ayrıca pankreasın kronik iltihabı, pankreas tümörleri ve ameliyatları ile hipertiroidi, akromegali gibi bazı hormon hastalıkları Tip 2 diyabete yol açabilir.

Tip 2 Diyabetin Belirtileri Nelerdir?


Tip 2 diyabeti olan ve kan şekeri yüksek olan kişilerde;


o   Sık idrara çıkma,

o   Ağız kuruluğu,

o   Çok su içme,

o   Açlık hissi,

o   Cilt yaralarının geç iyileşmesi,

o   Kuru ve kaşıntılı bir cilt,

o   Sık sık infeksiyon gelişmesi,

o   Ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma görülür. Ancak bu belirtiler zaman içinde yavaş yavaş ortaya çıkar.

 

Dukanın sayfasında yazan yazıyı çevirecek olur isek şunlara değinmiş;

 

2.tip diabetik hastalarında kalp krizi ve felç riski artmaktadır.Kiloyu azaltmaya yönelik aktiviteler

2. tip diabetik hastalığına sahip hastalar arasında spor yapan ve fazla kilolarından kurtulan hastaların kanda şeker miktarının normale döndüğü ve  2. Tip diabetiğin etkilerinin azaldığını ve kaybolduğu gözlemlenmiştir.


Bu aşamada Dukan Diyeti 2. Tip diabetikle savaşmak için çok iyi bir araçtır.

Dukan Diyetin’de  Düşük Karbonhidrat Alınır.

Düşük karbonhidrat diyeti diabetiği yönetilmesine ve  prediabetin engellenmesine ve insülün direncinin ayarlanması en çok tavsiye edilen diyettir. Çünkü dukan diyetinde nişastalı besinler tüketmediğiniz, düşük karbonhidrat yediğiniz ve düzenli olarak sebze tükettiğiniz için karbonhidrat sayımına ihtiyacınız olmayacak.

Ayrıca dukan diyetinde kilo verdiğiniz evrelerde meyve olmadığı için, meyvede yer alan basit şeker kana karışmayaack ve hızlı asimilasyona sebep olmayacaktır. Bu da kilo verimi hızını arttırıacaktır.

 

Dukan Diyet’inde Düşük Yağ Alınır.


Diyabet kalp hastalıklarının oluşumunu arttırdığı için, diabet hastalarında düşük yağlı beslenmek önemlidir. Yağ oranı düşük ve özellikle doymuş yağ içermeyen yiyecekler bu riski düşürecektir. Dukan Diyetinde hiç bir tehlikeli trans yağ tüketmezsiniz. Siz bu diyette, sağlıklı bir kalp için ne gerekiyorsa yani, yağsız süt ürünleri, yumurta, et, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve nişastalı olmayan sebzelerle besleniyorsunuz.


Dukan Diyetinde Düşük Tuz Alımı Önemlidir.

Diyabet yüksek tansiyon riskini arttırır. Bunu önlemek için sodyum alımını azaltmak hatta kesmek esastır.  Daha az tuz tükettiğiniz için bu diyet kan basıncınızın düşmesine de yardımcıdır.

Dukan Diyetinde Önerilen Egzersizler

Egzersiz kan başıncını düşüren, iyi kolesterolü yükselten, insülün direncini azaltan ve kan şekeri yönetiminde çok etkindir.

Vücudunuzda kan oluşması ve yağ miktarı azaldığı için insülün duyarlılığınız artabilir. Fazla kilolu ve obez insanlar sadece yürüme yeterli bir egzersizdir. Yürüyüş kalori yakmak için en iyi egzersizdir. Ayrıca uzun vadede devam ettirebileceğiniz bir spordur. Serotonin ve endorfin salgısını arttırdığını için kendinizi dinlenmiş hisseder ve stresinizi azaltırsınız.

Dukan Diyeti Uzun Vadeli bir Çözümdür

Birçok düşük karbonhidrat diyeti kan şekerini çok çabuk düşürdüğü için ksa sürede çözüm sağlar. Ancak Dukan Diyetimde kilo kaybı sadece denklemin /faydasının yarısıdır. Her bir faz size sağlıklı yaşamın ve beslenmenin alışkanlıklarını öğretir. Koruma evresi ömür boyu kilonuzu korumanızı ve kalıcı bir kilo verimini sağlar. Böylelikle verdiğiniz kilolar asla size geri dönmez.



http://www.dukandiet.co.uk/en/700-the-file-of-the-month.html

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...