22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kilolarınız için ATAK'a geçin.. Dukan'ın İlk Evresi ATAK Evresi Hakkında Merak Edilenler

Kilolarınız için ATAK’a geçin..

Dukan’ın İlk Evresi ATAK Evresi hakkında merak edilenler






Dukan Diyeti hakkında araştırmalarınızı tamamladınız, Kitabınızı aldınız ve okudunuz,

Testinizi yapıp, diyet programınızı öğrendiniz ve gerekli alışverişinizi de tamamladınız..

Şimdi artık başlıyorsunuz kitapta atak evresi hakkında bazı sorularınız olabilir ( Başlangıçta böyle şaşkınlıklar olabiliyor)

Öncelikle size önerim, protein nedir,karbonhidrat ve nişasta nelerde var.. hatta sebze nedir bu terimleri inceleyin.. Bazen yok canım daha neler dediğiniz bir sebzenin nişasta oranı uykularınızı kaçırabilir. Kitabınızda zaten tüm bu detayları bulacaksınız
Çok önemli bir tavsiyem daha olacak, tartıdaki gördüğünüz rakam tabiki sizin için önemli ama bu diyette size verdiğiniz kilodan daha çok vücut ölçülerinizdeki değişim sizi saskına çevirecek..
Oyüzden bir mezurayı elinize alın ve tüm vücudunuzun ölçülerinizi alınız..
basen, kalça, gögüs, bel bacak ve kol kalınlıklarınız ve özellikle dertli olduğunuz bölgelerinize ait ölçüleri özellikle alınız ve 10 günde birde bu değişimi yeni ölçüleriniz ile karşılaştırınız..



10 adet serbest malzemeniz var.. Atak ve Seyir evresinde goji berry hariç meyve yemek yasaktır.. Kitabı okuduğunuz için bunu zaten biliyor olmalısınız..

· Yulaf Kepeğiniz günde 1,5 yk

· Yumurta

· Süt Ürünleri ( Yağ oranı %2den az olacak şekilde)

Peynir, yoğurt, süt, kefir v.b.

· Et

Az yağlı etler, dana ve sıgır etleri (antrikot ve pirzola yağlı olduğu için önerilmez.) Etleriniz yağ oranı maksimum %10 olmalı kıyma alırken özellikle bu orana dikkat edin.

· Sakatat

Karaciğer böbrek, dana veya sıgır dili

· Tüm balıklar ve bütün deniz ürünleri

Uygun şekilde pişirildiği takdirde tüm deniz ürünleri serbest, fırınladığınızda ortaya çıkan balık yağından korkmayın..

· Derileri ve kanada yakın kanadı hariç olmak üzere ördek ve kaz haricinde tüm kümes hayvanları

· Günde 1,5 lt su

· Günde 20 dakika zorunlu yürüyüş


Kahve, çay, bitki çayı sınırsız izinli, ancak özellikle bitki çaylarında günde 3 fincanı geçirmemeniz önerilir.

Soğan, salatalık tursusu ve limon suyu çok az miktarda tatlandırma amaçlı kullabilirsiniz.
Yeni güncellemeler ile birlikte 2-3 cherry tanesi kadar domates veya 1 tkından biraz fazla domates salçası kullanabilirsiniz.

Baharlı otlar günde 1-2 dal olmak üzere izinli

Bu evrede sınırlı izinlileri kullanmayınız, kakao, mısır unu veya nişastası v.b.

İzin verilen gıdalardan istediğiniz saatte istediğiniz miktarda tüketebilirsiniz.


Atak süresi boyunca vücudunuzdan ödem atılacaktır. Dolayısı ile verdiğiniz kilo su kaybı ve ödemden oluşmaktadır. Asıl kilo verimi seyir evresinde gerçekleşir. Testiniz kaç gün diyorsa o kadar gün atak evresini yapın. Diyetiniz süresince kendinizi başkaları ile karşılaştırmayın.. Kesinlikle 10 günden fazla atak yapmayınız.

Benim test sonucuma göre 15 kg için 2 gün atak süresi çıkmıştı. Düşündüğünüz gibi daha çok kilo için daha fazla atak dönemi söz konusu değildir.


Kitabınızda atak evresinde başınıza gelecek vücudunuzdaki değişiklikler ile ilgili çok sayıda bilgi bulunmaktadır. Hala kafanızda soru işaretleri var ise lütfen bu bölümü tekrar tekrar okuyunuz..

Sevgiler
İlkay'ın Dukan Lezzetleri

15 yorum:

  1. Ben ne yaptıysam bu testi yapamadım atak evresinin 3. günündeyim kaç gün yapıcam bi fikrim yok. Bende 5 gün yapayım diye karar verdim gidiyorum

    YanıtlaSil
  2. http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/2012/08/dukan-testi-nasil-yapilir-diyet.html

    yukarıdaki yazıda testi nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.. Atak süresini fazladan uzatmanın bir esprisi yok. Mesela ben 2 gün yapmıştım. İSterseniz yazıyı takip ederek testi tekrar çözmeyi deneyim.www.dukandiet.com veya www.dukandiet.co.uk adresinden de yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. ilkay hn merhabalar nasılsınız?
    geçenlerde sayfaya yazdım mj bölümüz kapalı diye ama cvp veremedim yazdıklarım duvarımmda görünsün istemedim.
    ben kitabı aldım birazını hemen okudum (daha bitiremedim)
    testide yaptım 3 gün atak devrim var
    sizden istediğim öğün olarak bana menü yazarmısın?bana koçluk etmenizi rica edicem.normalde istemem fakat diğer diyetler gibi kişiye özel olmadığı için yazıyorum,prtein ağırlıklı 3 gün beslenmem gerek öğün olarak nasıl saatlendirebilirim acaba?
    şimdiden çok teşekkürler.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba iyiyim teşekkür ederim..

      kitabın tamamını okuduğunda bütün bu sorularının yanıtını bulacaksın.

      öncelikle saat ve öğün sınırı yok istediğin saatte acıktıkça yiyebilirsin.

      izinli olarak yiyecekler listesinden kendi öğünlerini oluşturabilirsin başladıktan sonra zaten alışacaksın. başlamadan bu endişelerin normal..

      ben 7-7 çalıştığım için gün içerisinde senin beni bulup soru sorman çok zor ben ancak vakit bulabildikçe görüp yanıtlayabilirim buda yanlış yapmana yol açar.. yazılarda birçok bilgi var onları oku kitapta anlamadığın noktaları anlamanı sağlayacaktır..

      sevgiler

      Sil
  4. dün gece oturup bitirdim kitabı ve bugün başladım yarın ne olur kilom merak ediyorum
    teşekkürler mesajıba cvp verdiğiniz için :)ama çok tatlı cnm çekiyor ne yapaım bu konuda bilmyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlı tariflerinde ataka uygun olanlara bakabilirsin

      Sil
  5. Merhaba ilkay . öncelkle sayfan cok gzel kıtabı aldm okudm testıde yaptm bz nısanlımla beraber baslcz dyete aklmza taklan sey bz saglık calısanı oldgmz ıcn 16-24 saatlık nbetler seklnde calsyrz o yuzden yemek hazrlamak bıraz zor bızm acmzdan sadece hazr gıdalarla orn. lıght sut yogurt yumrta yulaf kepeiği tarzı urunlerle beslensek uygn mu bıde nsanlm konserve ton balıgını cok sevyo ve ıs yernde bu onn en buyuk kurtarıcısı olacak yalnz benm ton balıgı konusunda suphelermız var yni sankı konservenn ıcnde 2 parmak yağ varken yemek yanls olur gbı gelyr yarn dukan alısversmze cıkıcaz ve cevbnızı beklyrz en kısa zamanda donersenz cok sevnrm :) He bıde bz cok hızlı sonuc almak ıstyrz cnku sıncu hemen gtoremezsk motıvasynumz bozulur . o yuzden 5/5 sp yapmayı dusnyrz seyır donmnde normaldede aynı turle beslendgmz ıcn bızı zorlamz bılıyrm ama 3 gun ataktan sonra 5 gun saf prteın mı yapcz yoksa once 5 sebze prteın sonra mı 5 gun saf proteın yapcz kafamz karstı :) bıraz uzun ve fazla oldu sorulrmz farkndayz ama sıze cok gvenyrz smdden teskkrler :)

    YanıtlaSil
  6. ben bugün başladım yulaf kepeği yoktu yulaf ezmesi yedim zaten o da onun aynısıymış sadece taneleri biraz iri. ayrıca yürüyüş yapamadım ama 1 saat spor yaptım , yine aynı sonucu verir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim dedi size yulaf kepeği ile yulaf ezmesinin aynı olduğunu ?
      Lütfen araştırın kepek yulaf tahılı çekirdeğinin kabugudur ezmesi ise yulaf çekirdeğinin kendisidir ve dukan diyetine uygun değildir. Doğru olarak uygulamadığınız dukan diyetinden doğru sonuç beklememek lazım.

      Sil
  7. Merhabalar :) benim kilom çok fazla değil sadece beş kilo versem yeterli atak evresinde verebileceğimi düşünüyorum direk güçlendirme ve korumaya mı geçmeliyim yada seyir evresini de yapmalımıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atak evresi 5 kilo vermek isteyenler için değildir. Sadece seyire başlamadan ödem atmak amaçlıdır. önce kitabı okumalı evrelerin anlamlarını öğrenmeli sonra testi yapmalısın yani 10 gün atak yapıp 5 kilo vericem dersen sağlığına zarar verirsin. fazla kilom az sıkılmak istemiyorum diyorsan dukan ekspress(Merdiven metoduna) bakmalısın

      Sil
  8. Tip 1 diyabetli birinin dukan yapması mumkun mu acaba ??

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Tip 1 diyabetli birinin dukan yapması mumkun mu acaba ??

    YanıtlaSil

  11. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice evening! yahoo email login

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...