22 Ağustos 2012 Çarşamba

Haydi Başlayalım.. Hayatınızı Değiştirecek Bir Fırsat.. DUKAN DİYETİ… Asla Pişman Olmayacaksınız..














Defalarca diyet yaptınız ama başladığınız noktaya geri döndünüz veya aklınızda hep diyet yapmak var ama küçük porsiyonlar neticesinde diyetiniz pazartesi başlıyor çarşambayı görmeden bitiyor veya bu da değil iradeniz çok sağlam kısa sürede diyeti tamamıyla uygulayıp istediğiniz kiloya ulaşıyorsunuz ama sonrasında diyetten çıkmanın da vermiş olduğu haz ile birlikte açığı kısa sürede kapatıyorsunuz.

Veya en kötüsü diyet yapmanız gerektiğine inanmıyor, daha da kötüsü artık ben ne yapsam kilo veremem göbeğimde katlarımla yaşamayı öğrenmeliyim diyorsun.

O zaman tam doğru yerdesin, şimdi daha önce hiçbir diyetisyenin, hiçbir diyet listesinin sana sunmadığı bir beslenme düzenine başlamak üzeresin. Bu sistem sana hedefin olan kiloya inmenin yanı sıra hayatın boyunca o kiloyu koruyabileceğin bir yöntem sunuyor.

Üstelik aç kalmadan, kalori hesabı yapmadan, tatsız tutsuz doğal olmayan şeylerle beslenmeden, ilaç kullanmadan, yağ aldırmadan sıkı bir vücut öneriyor.

Sadece her zamanki tabağından bazı şeyleri çıkarıp, yerine izinli yiyeceklerden istediğin kadar doldurarak.

Dr. Pierre Dukan’ın bizlere sunduğu bu beslenme programı karşısında senden tek bir isteği var. Diyetle ilgili tüm bilgileri doğru öğren ve doğru uygula.. Sen bunu HAKEDİYORSUN..

Öncelikle bilmen gereken şeyler var. Bu diyet bir listeyi buzdolabına yapıştırarak, marketlerin diyet bisküvi, cornflakes reyonunu eve taşıyıp onlara bir dolap ayırmak ile yapılan bir diyet değil...

Diyetin gayet sistematik bir yapısı var. Tüm detaylar Dukan Diyeti kitabında… Bu kitap 10 dile çevrilerek tüm dünyada şu an seninle aynı arayışta olan insanlara sunulmuş bir kitap.

Kitapta neler mi var? Diyetin başlangıcından sonuna kadar vücudunun vereceği tüm tepkiler tüm sırasıyla, bu verilen tepkiler karşısında senin alacağın tavır ve önlemler.. ve artık tüm yemek listelerine ve menülere farklı bir açıdan bakmanı sağlayacak bambaşka deneyim..

Öncelikle diyete önyargılı olarak yaklaşabilirsin, olumsuz şeyler duymuş olabilirsin. Bunlar doğrumu yanlış mı öğrenmek için iyi bir araştırma seni bekliyor. Şu an bu yazıyı okuyabildiğine göre okuma yazman var ve internete bağlı bilgisayarın başında oturuyorsun. Bu demek oluyorki şu an sayısız bilgi ile başbaşasın hemen google aç ve dukan diyeti yazarak aramalara başla.. bir süre kendine bu araştırma süreci için ayır. Gördüklerinden memnun kalırsan hemen kitabı edin.. dediğim gibi kitap 10 dilde her ülkede mevcut, ister internetten ver siparişini, ister büyük marketlerin kitap reyonlarından veya kitapçılardan al..

Başlamadan önce, kitabın tamamını okumanı tavsiye ederim. Sonra atağı yaptım seyirin ilk haftası kilo veremedim. Neden veremedim diye üzülme.. Kendini gereksiz yere strese sokma.. Hemen malzemelerini tamamla.. Unutma eksik malzeme ile başlamak seni her zaman kaçamaklara ve başarısızlıklara sürükler..

Dukan Diyetinin mantığı çok basit olarak şu şekilde işliyor; yağ alımını mimimuma düşüyorsun, protein alımını mümkün olduğunca arttırıyorsun. Vücudun aldığın proteinleri yakmak için çalışırken, vücudunda yağ bulamıyor ve senin o göbeğinde, bacaklarında ve diyetin sonuna doğru aslında kemiklerimi iri dediğin bir çok bölgendeki yağları kullanmaya başlayacak. Ne kadar protein o kadar vücudundaki yağların yakılması demek.. Kasların erimemesi, kolesterolün dengede olması ve sayısız yararından dolayı yulaf kepeğini unutmamalısın. Karbonhidrat ihtiyacını vücudun yulaf kepeğinden karşılayacak. Ayrıca vücudunuz protein tüketirken kaybettiği su ve minerali yediğiniz sebzelerle yeniden kazanacak. Kitapta tüm bu detaylar ayrıntılarıyla mevcut örneğin neden salatalara yüklendiğiniz diyetlerde vücudunuzun fazlasıyla ödem topladığını fark edeceksiniz.

Protein ile beslendiğiniz için cildiniz güzelleşiyor, kaslarınız güçleniyor, vücudunuzdaki yağlar yakıldığı için verdiğiniz kilonun 2 katına yakın bir incelmeyi gördüğünüz zaman gözlerinize inanamayacaksınız..

Ve dukan size verdiği takvim ile hangi gün kaç kilo vereceksiniz, diyet programınız kaç gün sürecek hepsini size daha en başından söyleyecek..

yeni başlayanlar için sık sorulan sorular

Dukan Diyeti 4 aşamadan oluşan bir diyet..

1. Aşama ATAK

2. Aşama SEYİR

3. Aşama GÜÇLENDİRME

4. Aşama KORUMA



Bir sonraki yazıda ATAK’ın detayları ile devam edeceğiz..



Sevgiler

İlkay’ın Dukan Lezzetleri

1 yorum:

  1. 2 defa dukan yapabilirmiyim
    gecen sene 6 kilo vermistim ki geri aldim uzerinden 8 aygecti trkrar atak evresindenmi baslamaliyim acaba//

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...