12 Mart 2013 Salı

Damla Çikolatalı Kurabiye

Bugünlerde pek kahvaltı yapma vaktim olmuyor bende kurabiyeleri çantama atıp ilk bulduğum bir bardak çay ile karnımı doyurmuş oluyorum:)

Malzemeler şöyle;

12 yk yulaf kepeği galeta karışımı ( 4 günlük oluyor seyir için )
2 yumurta
1 yk mısır nişastası
yarım çay bardağı süt
vanilya aroması

ve çikolata bunun tarifini daha öncede paylaşmıştım..

Daha önce bir çikolata tarifi vermiştim hatırlarmısınız.. Çikotop tarifi içerisinde verdiğim çikolata tarifinden yapmıştım. Bu tarifi yapıp dolapta saklıyorum.. çikolata istedikçe yemek için hatırlamayanlar için tekrar kopyalayıp yapıştırdım..

çikotopun çikoları

2 kaşık süt
1 tk kakao
2 yk süt tozu
1 yk splenda hepsini karıştırın streç filme sekil vererek sarın..bir iki saat buzdolabında beklesin bunu ayrıca çikolata olarakta yiyebilirsiniz.. Bu çikolatanın 5te 1i kadarını kullandım.."


hamurunuzu yoğurun en son çikolatayı minik minik doğrayıp içine atıp elinizle şekil verin

benimkilerin boyutları ile 24 adet kurabiyem oldu.

150 derecede istediğiniz şekilde pişene kadar yaklaşık 20 dk pişirin, sonra fırını kapatın ama 1 saat daha kurabiyeleriniz fırında beklesin..
afiyet olsun..

5 yorum:

  1. Merhaba ilkay çikolatalar erimiyor mu hamura karıştırrken ben damla şeklinde kağıda yapmıştım 4 derece de buzlukta 3 saat beklettim hamura alabilmek için bıçakla kopardım ama yinede eridi :( afiyet olsun size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resimde göründüğü gibi oldu eriyor ama hamura karışmıyor kurabiye soğuduğunda tekrar katılaşıyor

      Sil
  2. merhabalar blogunuz cok guzel yenı basladım bende..ama bu kurabıyelerın seyır e mı guclendırmeye mı aıt oldugunu anlamadım...tum kurabıye tarıflerını seyırde tuketebılır mıyım cok tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resmin altında yazıyor seyire uygunsa zaten güçlendirmeye de uygundur. sadece güçlendirme yazıyorsa bilki seyire uygun değil. teşekkür ederim

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...