17 Şubat 2013 Pazar

Küllü Kurabiye

Daha öncede söylemiştim sanırım bu hayatta en sevmediğim şey yalnız olmak...

Bu akşam sıkıntıdan ne yapacağımı şaşırdım. bu da onlardan biri:)

Küllü Kurabiye orijinalini bir ara veririm en sevdiğim ve en basit kurabiyelerdendir, bu da biraz değişikliklerle dukana uyarlanışı diyelim..

malzemeler

6 yk yulaf kepeği galeta karışımı

3 yk süt tozu

3 yk takita form tat

1 yk mısır nişastası

2 yumurta

1 pk kabartma tozu


üzeri için

1 çyk kakao
1çyk tarçın
1 yk takita


ilk önce hamurunuzu güzelce yoğurun bir buzdolabı poşetini dikdörtgen şekilde açın hamurunuzu bu poşetin üzerine koyun ve buzdolabında bir 15 dk bekletin

hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizi biraz su ile ıslatın ve yuvarlaklar oluşturun bu arada, üzeri için saydığımız malzemeleri yine dikdörtgen şekilde açtığınız poşetin üzerine bir süzgeç yardımı ile serpiştirin ve eşit olarak karıştırın.

yuvarladığınız kurabiyeleri bu karışıma bulayın ve yağlı kağıdınızın üzerine dizin

165 derecede 15-20 dk pişirin






afiyet olsun..

4 yorum:

  1. İlkay Hanım bu tarifte süt, yoğurt yok değil mi? aslında güzel oldu ama çok yapışkan bir hamur oldu, buzdolabında bekletince de çok katıydı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm malzemeler listelendiği gibi, çok katı bir hamur değil yapış yapış bir hamur su ile elinizde şekil veriyorsunuz., nasıl oldu kurabiyeniz

      Sil
  2. merhabaa... bu sabah galeta karisimim olmadigi icin yulaf kepegi ile olculeride yari yariya azaltarak yaptimm.8 tane cikti ve kitir kitir.... cok begendimm.. goruntude ayni oldu biraz altini yakmisim ama cok begendim aksam uzeri bitki cayima ve dizime eslik ettilerr kendileri :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...