6 Eylül 2012 Perşembe

Dukan Online Sohbetten Sizler için bir bölüm-1 -05.09.2012


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rodrigo - Moderatör:
Merhaba Çarşamba günü için online sohbete hoş geldiniz.
Tüm sorularınızı bekliyoruz. Sorularınızı yanıtlamak için Simone, Rodrigo ve Michelle sizlerle olacak.
Alise 21
merhaba ben biraz ferahlamak için yağsız süt, buz, splenda ve 1tk kahve veyakakao ile milkshake yapıyorum. Sizce bir sorun olur mu?
Dr. Pierre Dukan:
Sevgili Alise, tabiki, sorun yok. Hatta bugün çok sıcak olduğu için mükemmel bir fikir, bende aynısından kendim için yapmak istiyorum.
mbritovi:
Merhaba seyir evresindeyim, neler yiyebilirim?
Dr. Pierre Dukan:
Sevgili marta, Sizin Dukan Diyetindeki 100 izinli gıdayı bilmemeniz beni gerçekten şaşırttı. Atak aşaması için 68 protein içerikli gıda var. Seyir evresinde ise 32 adet sebzede bu listeye ekleniyor. İşin sihirli kısmı ne kadar isterseniz o kadar yiyorsunuz.Ben asistanımdan sana listeyi göndermelerini isterim. Aklında tutabilirsin, çok kolay  proteinler şunlardır, yağsız et, bütün balıklar ve deniz ürünleri, derisiz tavuk,yumurta,jambon, füme,tofu ve soya fasülyesi. özellikle soya fasülyesi ve tofu vegeterjanlar için iyi bir seçenek. Ben umuyorum bu gıdalar seni memnun eder. Sen özellikle ilk haftalarda haftada 2 kg kadar verebilrsin. İyi sonuçlarla tekrar görüşmek üzere
Luz:
merhaba ben Pazar günü atak evresine başladım . Şimdi seyir evreminde 2 günündeyim. Çok ciddi bir kabızlık sorunu yaşıyorum. Ne yapabilirim?
Dr. Pierre Dukan:
Sevgili Luz, Bir iki günlük sadece protein ile beslenen atak sonrası kabızlık normal.Endişe etme bu sürede bir miktar daha fazla bitki çayı içmeye gayret et. Çorba yaparken içerisine 1 yk yulaf kepeği ekle bunu iç. Düzenli olarak 30 adet karın kaslarını çalıştıracak hareketler yap (mekik gibi) Kısa sürede bu problemin ortadan kalkacaktır.
alise21:
merhaba ben sonunda öğrendimki günde bir taneden fazla soda içmek kilo vermemi engelliyor. Son 10 kilom kaldı. Umarım onu da verebilirim.
Rodrigo - Moderatör:
Burada sizler için varız. Umudunuzu kaybetmeyin o 10 kiloda gidecek.
Afrodit:
Ben lacto vejetaryen ve yoğurt istediğiniz kadar benim için ben menü önerileri için ben de düşündüm ki Dana ve gibi şeyler alıyorum günlük talimatları olabilir. Bunu sınırlamak için Buut yönergeleri asay
Ben lacto vejeterjanım(süt ürünleri ve yumurta yemeyen demekmiş.) gönderdiğiniz menü önerilerini dikkate alarak sürekli dana eti gibi şeylerle besleniyorum. Ç:ok fazla yoğurt tüketmemim zararı varmı?Bana öneriniz nedir
Michelle - Moderatör:
Merhaba Julie, Sohbete hoşgeldin. Biz her gün size özel çeşitli menüler göndermeye çalışıyoruz. Bu menüler uygun değil ise göz ardı edebilirsiniz.  Bu menüleri dahada kişisel hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yoğurt konusuna gelince her ne kadar sınırsız bir besinde olsa. Çok büyük miktarlada tüketirsen içerisinde bulunan doğal şeker (laktoz) kilo kaybını azaltabilir. günde 2 porsiyon olarak tüketebilirsiniz.
Maria:
herkese merhaba, hedef kiloya bir seferde ulaşamamak, yani arada ara verip tekrar devam etmenin bir sakıncası varmı?
Rodrigo - Moderatör:
Maria bu özel durumlar haricinde tavsiye edilen birşey değil. Verdiğiniz kilonun güçlendirmesini tamamlayıp. Bir yıl koruma ile devam edip sonrasında tekrar diet yapmalısınız.
Maria:
kaç kez olmam gereken ağırlığı yazarak program yaptırabilirim. Böyle planım yok ama sadece merak ediyorum.
Rodrigo - Moderatör:
maria, Bu soruyu Dr. Dukan size yanıtlayacak.
taylor13:
Merhaba Dr. Dukan, Geçen hafta gönderilen listede çikolatalı kek yoktu, yemedim ama bu hafta yemek istiyorum.Motivasyon için yemem gerekiyor.
Dr. Pierre Dukan:
merhaba sorularınızı birlikte cevaplayalım. Öncelikle kilo kaybetmek kulağa kolay geldiği kadar kolay birşey değildir. Ama kilo vermek kendinize olan saygınızı kazanmak için çok önemli bir deneyimdir. Kendinize olan saygınızı kazanmak, yaşamın değeri anlamak için herkes için yaşamının nihai hedefi olmalıdır. Sen bir insan vücudunun nasıl çalıştığını bilmek istermisin? Aynı hayvanlardaki gibi insanlardada hipotalamus adı berilen çok küçük bir merkez vardır. Bu merkez yaşamak için ihtiyacımız olan enerji dalgasını üretir. beynin insan vücuduna mutluluk ve zevk duygusunu vermek için Serotonnin ve domapin üretmesi gerekir. Çikolata serotonin ve domapin için üretimini sağlar ama çikolata dışında aile, aşk, sosyal faaliyetler, doğa, sanat ve  daha bir çok güzel şey insan vücuduna bu mutluluk ve motivasyon duygusunu verebilir. Kendinize saygınızı kazanmak için ihtiyacınız olan motivasyonu  çikolata dışındaki şeyler ile sağlamalısınız. Sizin başardığınızı görmek bizi de mutlu edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...