26 Ağustos 2012 Pazar

Pofur Pofur Poğaça

Pofur pofur poğaça yemeyimi özlediniz:) alın size pofuduk poğaça..

12 yk yulaf kepeği

2 yk mısır nişastası
1 çaybardağı ılık süt
2 yk yoğurt
2 yumurta(sarılardan biri üstlerine sürmek için)
8 kaşık süt tozu
1 tk kuru maya(süt ile sulandırıldıktan sonra en son eklenecek
1 tk nane
1tk kırmızı biber
Beyaz peynir

bütün malzemeleri sırası ile karışıtırın bir yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın.. mayayı ısıttığınız sütün içerisinde eritip en son ekleyin hazırladığınız karışıma 1 tk nane, pulbiber ve peyniride (peynir miktarını ve baharatları istediğiniz kadar koyabilirsiniz.) ekleyin çok katı bir hamur olmadığı için dağılmasın diye muffin kalıplarına koydum..

önceden ısttığınız fırına koyun bir 10 dk kabardıktan sonra çıkarın üzerine yumurtalarını sürün ben bir tutam kadarda çörek otu koydum yumurtaya sürerken ortaya bunlar çıktı.. afiyet olsun 12 adet poğaçanız oluyor günde 2 tane yiyebilirsiniz.. afiyet olsun..

5 yorum:

  1. çok teşekkürler bu tarif için ne zamandır tarifler deniyorum deniyorum hepsi çöpe gidiyordu bu poğaça da olmasaydı artık denemicektim ..Ben yarım ölçüden yaptım daha taze olsun diye çok güzel oldu ..

    YanıtlaSil
  2. Peynir koymasam olurmu :(

    YanıtlaSil
  3. neden olmasın boşta kalabilir, kıymalı soğanlı harçta yapabilirsin ıspanakta koyabilirsin sana kalmış

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,ben fatma.seyir dönemindeyim.şu an ocak ayındayız ve güçlendirmeye mayısta geçeceğim.atnı zamanda mayısta tatile çıkacağız ve açık büfe olayı beni şimdiden sevindiriyor.orada istediklerimden azar azar yesem eve dönünce tekrardan normal diyetime(seyir mi-güçlendirme mi hangisi olacak bilemiyorum zamanı tam ayarlayamadık tatil için) dewam etsem nasıl bir şey olur acaba

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...