30 Ağustos 2012 Perşembe

Pankek (tuzlu veya tatlı)



Merhaba bu sabah 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz bugün.. Ülkemizin, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek bir sabaha daha uyanıyoruz.

Bu sabah kahvaltı için biraz geç kaldım. Evde olmanın keyfide diyebiliriz.

Malzemeler

3 yk yulaf kepeği
3 yk süt tozu
1 çay bardağının yarısından 1-2 parmak fazla süt
1 yumurta
bir tutam kabartma tozu

tuzlu yapmak istiyorsanız biraz tuz, tatlı olsun istiyorsanız biraz toz tatlandırıcı


hepsini bir cam kaba alıp bir çatal yardımı ile çırpıyoruz..

gril tavamızı hep et pişirirken kullanmayacağız ya.. bu sefer gril tavası ile yaptım tava yüzeyindeki şekllerden faydalanmak için..
hamurunuzu yuvarlak şekilller haline pişirin, çevirirken acele etmeyin iyice altı pişsin yoksa tırtıklardan dolayı zorlanabilirsiniz.. silikon spatula herzamanki burada kurtarıcı..

6 adet bu boylarda ekmekleriniz olacak, atak ve seyirde yulaf kepeği ve süttozu miktarlarını azaltabiliriniz örneğin 1 yk yulaf kepeği ve 1 süt tozu ile 2 adet büyük boy pankekiniz olacaktır.

Afiyet olsun..

15 yorum:

  1. çok lezzetlı gorunuyor elınıze sağlık, ben de bu dıyetı yapmayı dusunuyorum ama merak ettıgım koruma evresınde kılo alımı veya daha sonrasında kılo alan varmı? merak edıyorum korkuyorum bıraz acıkcası özgeG

    YanıtlaSil
  2. özgecim ben haziran 1 de koruma evresine geçtim. koruma evresinde haftanın 1 gün sp yapıyor günde 3 yk yulaf kepeği yiyorsun ben kilo almadım. ama tamamen artık eski düzende beslenmemek lazım tabi bir gün çok yedi isen ertesi gün biraz dikkat etmek gerek, yazılar bölümünde evreleri okuyabilirsin. koruma için de bir yazı hazırlayacağım..

    YanıtlaSil
  3. merhabalar ilkay hanım,ben dukana başlamayı düşünüyorum kitabı edindim.sitenizide hatmettim:))
    böylebi site için çok teşekkür ederim,fikir verme ve bilgilendirme açısından çok yardımcıoluyor.ben daha başlamadan korumada hergün 3yk yulaf kepeği tüketmek
    fikri canımı sıkıyo siz nasıl değerlendiriyosunuz merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba teşekkür ederim, öncelikle koruma evresinde tekrar kilo almamak adına, yulaf kepeği tüketmek çok önemli en basitinden başka bir hamur işine zaten midenizde yeriniz kalmıyor. ben tam buğday unu ile birlikte karıştırıp tarifler deneyerek tüketmeye çalışıyorum. vereceğin kilo çok az ise güçlendirme evresi gibi beslenip belki kilonuzu verebilirsiniz ama eğer kilo çok ise 4 evreyi uygulamanız çok önemli

      Sil
  4. Merhaba ben seyir dönemindeyim bugün pancake i denedim birazcık yansada fena olmadı tşk ederim tarif için, sormak istediğim şu; hergün yapıp yiyebilir miyiz? Sp günlerinde tüketiminde sakınca varmı kakao soslı yapıyorum o yüzden. Tşk ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pankekte sıkıntı yok hergün yapabilirsin, ancak kakao tolere gıda olduğu için her gün tüketmesen iyi edersin duraklama yapabilir, 3-4 günde bir 1 tk kadar tüketmelisin

      Sil
  5. Teşekkür ediyorum birde activia yoğurtlardan hergün yiyebilir miyiz? Kabızlık problemi için kayısılı yada ananaslı mesela..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir zaman yiyemezsin aktivialar uygun değil, sadece sütaş light meyvelilerden maks. günde 2 tane yiyebilirsin ama tolere gıdadır duraklama yapabilir

      Sil
  6. Öylemii başka blogda yiyebilirsin dedikleri için yedim bi de ya :(( peki tşk ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların dediklerini muhakkak kitaptaki bilgiler ile tart sonra uygula kafasına göre akıl verenler olabiliyor malesef içeriğine ve besin değerlerine bak niçin uygum olmadığını göreceksin

      Sil
  7. Evet haklısın teşekkür ediyorum birşey daha sorucam, ben seyir dönemindeyim 1+1 uyguluyorum yarın sebze günüm değil ama dereotlu ekmek tarifini uygulamak istiyorum protein günüm olduğu için yememde bir sakınca olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dere otu gibi baharlı otları bir kaç dal olmak üzere sp günlerinde de kullanabilirsin

      Sil
  8. nazendekardelen31 Ekim 2012 18:46

    bende dün kosa kosa bir sürü yagsiz meyveli yogurtlar yagsiz vanilyali süt muzlu süt filan aldim geldim eve birden aklima ne gelsin eee bunlar yagsiz sütten yapilmis ama ya sekeri nerdeyse aglayacakdim.ne heveslerle almisdim:((( tatlandiricili ve yagsiz sadece danone actimel %0,1var oda iki yudum zaten:(( bende ilkaycim cukulatandan kakosuz yaptim atakdayim diye ayni sirin kekden ilk yedigim gibi oldu alisacagim sanirim yarin dukenella deneyecegim atagin son günü:)))tesekkürler tariflerin icin.

    YanıtlaSil
  9. ilkay merhaba, bu pankek'i bugun yaptim, guzel de oldu. simdi bunun tatlisina kafayi taktim :)) bunu limonlu bir tatli haline nasil getirebilirim atak gunleri icin, var mi bir tavsiyen??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 tk splenda(tatlandırıcı) ve biraz limon aroması ile tatlı hale getirebilirsin.

      Sil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...