24 Ağustos 2012 Cuma

Arap Kızı (Islak Kek)

 Arap kızı:) (ilkayın ıslak keki)


İçindekiler

kek için

3 yumurta
4 yk yulaf kepeği
7 yk süt tozu
3 yk splenda
1 pkt kabartma tozu
1 yk kakao
1-2 damla vanilya
1 su bardağı süt
1 yk sıvı yağ

sos için
1 yk kakao
2 yk splenda
1 bardak süt
1 tk mısır nişastası
kek için öncelikle tüm kuru malzemeleri karıştırın. sonra sütü ve yumurtayıda ekleyin çırpın. splenda ve yumurtanın aklarını ayrı bir kapta krema gibiolana kadar çırpın.. ve diğerleri ile birleştirin 170 derecede daha önceden ısıttığınız fırına koyun.. 20 dk pişecektir..
sosunu malzemeleri küçük bir tencereye koyun kaynayana kadar karıştırın..
fırından çıkan kekinizin üzerine dökün kocaman bir borcam arap kızlarınız olacak:) Fotoğrafta gördüğünüzden 10 dilim kadar..

yulaf kepeğine göre 2 günde ama kakao olduğu için 4 günde yemeniz önerilir..
afiyet olsun..

13 yorum:

  1. borcamda 8 kocaman dilim oldu.2 tanesini hüplettim bile.evdekileri uzak tutmak için güzel olmamış falan dedim ama kanmadılar sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) eline sağlık evdekilerden kaçamazsın muhakkak tadına bakacaklardır:)

      afiyet olsun beğenmene sevindim..

      Sil
  2. harka oluyor rahmtli annem yapardı ilkay hanım elinize sağlık iyiki varsınız
    jale nebioğlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler jale hanım. rahmetli anneniz için başınız sağolsun :(

      Sil
  3. Şişmanlarken yediğımiz browninin aynısiiiiı fakat koca bir farkla,tamamen diyet.Denedim oldu,harika bir insansıınıiz İlkay hanim.Allah sizden razı olsun.islak kek araştırırken dukan olarak tüm tariflerin soslari yumurta sariliydi,yiyemem ben onu kokar ama İlkay hanim sizi kutlyorum Türk halki için gerçekten çok faydali bir işe koyulmuşsunuz.sağlam kafa sağlam vücutta bulunur zayif insan saglikli olur psikolojisi iyi olur sağlikli bireyler olmamiz yolunda bize en büyük destekçi olduğunuz için size müteşekkirim.Eğer bu gibi tariflerinizi paylaşmasaydınız belki birçok insan diyetten bezip vazgeçebilirlerdi,sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. İşte böyle mesajlar bu blogu yazmaya iyiki başlamışım dedirtiyor bana:)
      sevgilerimle,

      Sil
    2. Selam İlkay hanım Ben Simge Yine rahatsız ediyorum fakat bir tavsiyem var,jelatin hayvansal bir kimyasal olduğu için sanırım dukan bey sınırsız diye yazıyordu direk protein,ve çocukken tediğimiz jelibonlar aklıma geldikçe ağzım sulanmıyor değil aslında böyle bir tarif bulsak ne kadar güzel olur,birde sorum olacak sahlep serbestmi? Teşekkürler

      Sil
    3. simge hanım http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/2012/10/bayram-sekerleri-volume-1-lokum.html bu tarife baktınızmı.. tam bir jelibon tadını yakalamasanızda işe yarayacaktır. saf sahlep serbest , marketlerdeki karışımlar değil. pahalı ise saf oldğunu anlarsınız.

      Sil
  4. 3 aylık dukan maceramda hedefe 5kilo kalmışken bu tarifle tam olarak aradığım tadı buldum. Çok teşekkürler ilkay hanım ellerinize emeginize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. İlkay Hanım şimdiye kadar yaptığım ennn güzel dukan tatlisiydi hatta daha önce yediğim ıslak keklerden brownilerden bile daha güzel ☺ Pespese iki gun yaptim 😁Çoook teşekkürler! !

    YanıtlaSil
  6. İlkay Hanım şimdiye kadar yaptığım ennn güzel dukan tatlisiydi hatta daha önce yediğim ıslak keklerden brownilerden bile daha güzel ☺ Pespese iki gun yaptim 😁Çoook teşekkürler! !

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...