22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kilolarınızın Patır Patır Gittiği Evreyi Yakından Seyir Etmeye Hoş Geldiniz :)


 KİLOLARINIZIN PATIR PATIR GİTTİĞİ EVREYİ YAKINDAN SEYİR ETMEYE HOŞ GELDİNİZ



Etrafınız , Ah o gemide bende olsaydım diyecek insanlarla dolup taşıcak!
Siz bu evrede moralinizi bozacak, akla mantığa yatmayan sözlerle sizi üzecek insanlardan uzak durarak geçirin.. malesef herkes herkesin iyiliğini bazen istemeyecek insanlarda karşınıza çıkabilecek..


Öncelikle söyleyeyim bu evre asıl kilolarınızı verdiğiniz evreniz dolayısı ile vereceğiniz kilonun miktarına bağlı olarak bu evreniz kısada olabilir veya baktığınızda size asla bitmek tükenmeyecek uzun günler gibi de gelebilir. Size şunu söyleyebilirim, inanın ki Dukan testinde size söylediği seyir süresinin bittiği gün hedefinizde olan kilonuza inmiş olacaksınız hemde fazlasıyla incelmiş ve fit olarak.
Size sonuçta böyle harika birşey vadediliyorken, neden seyrinizin keyfine bakmıyorsunuz?
Bu evre adı üzerinde seyir evresi bir gemi ile birlikte denizin üzerinde olduğunuzu hayat edin, bir rüzgar çıkıyor hızlanıyorsunuz kilolar hızlı hızlı inmeye başlıyor, ama bazen rüzgarın durduğuda olacak.. günlerce kilonuz yerinde sayacak.. Veya bazen tartıya çıktığınızda kilonuzun arttığını göreceksiniz.
Hepsinin sebebini bilecek ve bu değişimleri, en az tartıdaki eksileri gördüğünüz sabahlardaki gibi olgunlukla karşılayacaksınız, ASLA panik olmayacak, ASLA umutsuzluğa düşmeyeceksiniz..
Bu konuda anlaştığımıza göre bu yazıyı şu an okuyor olduğunuza göre Dukan Diyetini artık biliyorsunuz, kitabınızı okudunuz, testinizi çözdünüz, alışverişlerinizi tamamladığınız ve Atak evresini bitirdiniz.
Atak evresinde diğer hiçbir diyette olmadığı kadar hızlı kilo verdiniz (bu verdiğinizin kilo olmadığını önceki yazımızda açıklamıştık) veya da bakıyorsunuz başkalarının söylediği kadar çok kilo vermediniz( demekki vücudunuzda ödem az veya yok) bununda sebebi ortada..
Şimdi seyir evresindesiniz kitabınız diyorki bu evrede artık menülerinize Atak’da yediğiniz serbest besinlere ek olarak nişastasız sebzelerde eklenecek..
Kitabınız bu sebzeleri sıralıyor, patates, mısır, bezelye , enginar gibi nişastalı sebzeler hariç tüm sebzeler neredeyse artık listelerinize girmek için sizi bekliyor. Eminim sebzeyi bu kadar özleyeceğinizi söyleselerdi inanmazdınız. Atak evresinde içinizde ateşler yanmış gibi susadınız sebepleri yine kitapta yazıyor... Ayrıca dukan birde havuç ve pancarı sık tüketmemenizi az miktarlarda tüketmenizi öneriyor.
Dukan SP- Saf protein (Pure protein) ve PS- protein Sebze (protein-vegetable) günleri dönüşümlü olarak yapmanızı öneriyor. Püf noktası 1 ay sonunda eşit oranda sp ve ps günü yapmanız. Sp günleri atakda alıştığınız gibi, Ps günleri ise protein ve sebzeyi artık birlikte tüketeceksiniz. Ama unutulmaması gereken bir püf noktası var her zaman sebze miktarı proteinden az olacak. Simla Hanım Dukan Diyeti tariflerim sayfasında bu miktarı ayarlayabilmeniz için 1/3 sebze 2/3 protein olacak şekilde düşünebilirsiniz diyor.
Dukan 1 sp+1 ps /5 sp+5 ps/ 2sp+ 0(yani normal kalori hesabına göre beslenme)/2 sp+5 ps/ olarak çeşitli dönüşüm programlarını bizlere sunuyor.

Bunlardan en çok önerilen 1+1 yöntemi bu yöntem sizi sıkmadan kilo vermenizi sağlıyor. Ayrıca üst üstte sp günleri yapmadığınız için sayfa 289’da bahsedilen YUMRUK yöntemini kullanmanız gerekirse bu dönemi etkili geçirmenizi sağlıyor.
5+5 ta yaptığınız yiyecekleri sonraki günlerde yemenizi sağlaması bir avantaj olarak görülebilir. Ama bu kadar üst üstte sp yapmak bazen sizi sıkabilir ve kaçamaklara yönlendirebilir. Ayrıca yumruk dönemine olumsuz etkisini belirtmiştik. Her iki yöntemde de 1. Ayın sonunda eşit miktarda kilo vereceğiniz belirtiliyor.
Eğer vereceğiniz kilo çok az ise 2+5 yöntemini deneyebilirsiniz. Yine aynı şekilde vereceğiniz kilo az ve bölgesel ise 2+0 yöntemini deneyebilirsiniz.

Atak evreniz bitti ve seyirin ilk haftasındasınız.. vücudunuz sebzelerle birlikte atak döneminde attığı suyun bir miktarını geri alacaktır. Dolayısı ile ilk 1 hafta kilo verişiniz durabilir, hatta fazlaca kaybettiğiniz suyu telafi için vücudunuz bir miktar kiloyu geri bile alabilir.
Size ATAK evresi ile ilgili yazımda tartıda gördüğünüz eksilerden ziyade mezuranızın size söylediği rakamları ciddiye alın demiştim. İşte mezuranız size bu zamanlarda yardımcı olacak. Tartının ibresinin kıpırdamadığı veya yükselişe geçtiği dönemlerde vücudunuzdaki incelmenin devam ettiğini göreceksiniz.
 
 

Bilmeniz gereken şu kitabınıza uyuyorsunuz, kaçamak yapmıyorsunuz, ve geçtiğimiz günlerde sınırlı izinlileri de fazla kaçırmadınız o zaman yanlış giden birşey olmasına olanak yok. Gayet olağan bir duraklama evresindesiniz. Eğer hiç bir hata yapmadığınız ve 20 günün üstünde kilo veriminiz kıpırdamadı ise o zaman buyrun kitabınızın sayfa 289. Sayfasında YUMRUK kısmına.. YUMRUK ile vücudunuzu şaşırtacak kaldığınız yerden devam edeceksiniz.


Veyahutta bir sabah kalktığınızda kilonuzun önceki günlere göre arttığını göreceksiniz. Bunun bir sebebi dönemsel ödem v.b. olabileceği gibi vücudunuzdaki yağ ve kas oranınız değiştiği için yeni gelen kaslarınızda olabilir. Biliyorsunuz aynı hacimde yağ ve kas karşılaştırıldığında kas her zaman ağır basacaktır.


Tartılırken ben her sabah hatta gün içerisinde defalarca tartıldığımı biliyorum. Ama gün içerisindeki gördükleriniz sizi üzmeyecekse böyle yapın çünkü sabah ve akşam kilonuz arasında her zaman fark olacaktır.
Sizin dikkate alacağınız kilo, elbiseleriniz üzerinizde değilken , kalktıktan bir 15-20 dk sonra ve tuvalet ziyaretinizden sonraki kilonuzdur.
Seyir döneminizde kendinizi üzmeyin hırpalamayın, kendinizi başkaları ile karşılaştırmayın. Dukanın bahsettiği Biyolojik hafızayı hatırlayın alınan kilolar vücudunuzda kaldıkları süreyle orantılı olarak gideceklerdir. Mesela 3-4 yıl 70 kiloda kaldı iseniz son bir yılda 75 e çıktı iseniz ilk 5 kilo hızlı gider ama sonraki kilolar biraz daha inatçı olacaktır.
Emin olacağınız tek şey kaçamak ile diyetinizi sabote etmediğiniz sürece size verilen seyirin sonu hedef limana varışınızı kutluyor olacaksınız.

Sevgiler
İlkay’ın Dukan Lezzetleri

105 yorum:

  1. sevgili ilkay daha bugün sormuştum bu soruyu simlanın bloguna.seyirin ilk haftası ve bir haftadır duraklama yaşıyorum diye.birde muayyen gün eklenince şişkinlikde cabası.bu yazı bana ilaç gibi geldi..yani herşeyin yolunda oldugunu duymak beni cok sevindirdi...tşkler.

    YanıtlaSil
  2. bende katılıyorum tülay'a okumak iyi geldi 500 gr oynayıp duruyor tartıda umarım limana istediğim kiloda varırım...

    YanıtlaSil
  3. aynen öyle hiç boş yere stres yapmayın bilinki kurallara uyduğunuz sürece o kilolar gidecek duraklamalar ve + lar en az _ler kadar normal..

    teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

    YanıtlaSil
  4. bende ATAK dönemini bitirdim yarindan itibaren seyire geciyorum ama tam olarakta bilmiyorum kitabida bitiremedim

    YanıtlaSil
  5. ilk kural , kitabı bitimeden başlamamak olmalı, bilmeden nasıl yapacaksın seyir evresini

    YanıtlaSil
  6. merhabalar ben testi yaptim 7 günlük atak cikti, bu süreyi doldurmam gerekirmi yoksa 5 gün sonra seyire gecebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerilen süreyi yapman iyi olur ama sıkıntı yaşadı isen 5 günden sonrada geçebilirsin

      Sil
  7. Öncelikle sayfanız için ne kadar teşekkür etsem azdır, sayenizde diyetimi çok rahat uygulayabiliyorum ancak takıldığım bir kaç konu var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
    1.Seyir dönemindeyim ve domates ile soğan olayını halen çözemedim bazı yerlerde sınırlı gıdalarda bazılarında sınırsız ve seyir sebze günlerinde 2-3 domates 2-3 e yakın soğan tüketiyorum günde.

    2.piliç derili pirzola alıyorum, derilerini pişirmeden iyice ayırıyorum fırına veriyorum ve aynı işlemi bagette'de uyguluyorum ama günde 1 öğünü geçmiyor akşam tavuk göğsü yiyiorum mesela sizce pirzola ve bagetti ne kadar tüketmeliyim bir sınır varmı bu konuda.

    3. bu ürünü aldım bugun lipton kaysılı forum tüketmemde bni sakınca varmı
    http://www.marketimyilmazlar.com/image/cache/data/cay/liptonn/form_plus_kayisi-154x140.jpg

    şimdiden teşekkür ederim diğer sayfalarınızda takip ediyorum hemen hemen hepsini okudum ancak işte diyette kaçamak olayı çok can sıkıcı dikkat etmek ve önlem almak amaçlı soruyorum affınıza sığınarak şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. merhaba mehmet, görüşlerin için çok teşekkür ederim.
    sorularına sırası ile cevap vereyim

    seyir döneminde ps günlerinde eğer kilo verme hızındada bir problem yok ise sebze miktarını protein ile birlikte gün içinde dengeleyecek şekilde istediğin kadar yiyebilirsin eğer kilo vermende duraksama var ise protein 2 sebze 1 olacak şekilde miktar olarak ayarlayabilirsin

    sp günlerinde ise biliyorsun sebze yok, ama yarım domates veya yarım soğan gibi bir sebzeyi gün içerisinde bir kere tüketebilrsin

    tavuğun derisini ayırdığın sürece istediğin kısmını istediğin kadar tüketebilirsin
    merak etme hiçbir sıkıntı yok

    %0,5 kayısı var içerisinde bu miktar sıkıntı çıkarmayacaktır ama aromalı olanı bulursan daha iyi olur


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim tekrar gönül rahatlığıyla diyetime devam edebilirim, zaman ayırdığınız içinde tekrar teşekkürler :)

      Sil
  9. Ilkay Hanim merhaba,
    Oncelikle yazinizin bana guc verdigini soylemek istiyorum. Yani benim gibi kilo takintisi olan birine:) ben 65.8 ile basladim diyetime ve ayni testtekine gore 4 gunde 1.5 kilo verdim. Sonra seyir evresine gectim. Bugun 2. Gunumdu ben 1/1 planina uyuyorum. Gunde bilmem kac kere tartilan biri olaak kilomun hep daha az olmasini umuyordum ben. Ama bugun tartida bir iki gram fazla gordum ya hemen atak gunu bir anda istahim acildi. Normalde cok yemeyen ben gece 11 de 1 hindi fume 1 kase light yogurt ve 1 tane meyveli activia yedim. Sonra nasil bir pismanlik duydum anlatamam. Ama daha sonra dukana baslamadan once okudugum bu yaziniz aklima geldi ve "ertesi gun detoks yapayim" "diyeti birakayim" dusunceleri uctu gitti birden. Onun yerine " bu senin atak evren ve sinirsiz yiyecekelrden yedin,sucluluga gerek yok,sakin pes etme!" dedim amacim 55 olmak. Dukan testinde 69 gun yaziyordu ama 2 hafta da direnc gosterirse vucudum 83 gun oluyor. Yine de olsun. Ben tartida 55 rakamini goreyimde bir! Size cok ama cok tesekkur ederim. Bu guzel yazinizla beni desteklediginiz icin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shanti,

      yazın beni çok mutlu etti, benim yaşadıklarımı sizlerle paylaşıyorumki aynı şeyleri yaşayan birçok insan olduğunu görmüş olun.İnsan diyetin değişik dönemlerinde değişik ruh hali içine girebiliyor, nasılsa veriyorum deyip rahatlayabiliyor veya neden veremiyorum diye yok yere üzüyor. Her tartıldığında - değil hatta + bile göreceğin günler gelecek. Önemli olan pes etmemek ve hedefine ulaşacağından emin olmak. Sana söylenen tarihe çok yakın bir tarihte (duraklamaları hesaba katarsak) hedefine ulaşmış olacaksın,yeterki pes etme ve devam et, sevgiler..

      Sil
  10. "13/8/2013" de 74 kilo ile diyete başladım.Testte 3 günde 1.1 dediği gibi kilomu verdim. "22/10/2013" gününe kadar testte geri kalan 8.5 kilomu verebileceğim yazıyordu.Bugün itibariyle "21/8/2013" kilom 70.600. Hedefim ise 65 kilo. Bazen tartıda çıkan +lar moral bozsa da kesinlikle bir defa olsa bile kaçamak yapmadım.Bu konuda kendime güvenim tam.Bu yazınız bana daha da güven verdi teşekkürler :) (Ayrıca yeni keşfettim bloğunuzu ve çok hoş bilgiler var :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya hanımcım hoş geldin.. facebookta da aynı isimli bir sayfam var. Oraya da beklerim.

      Sil
  11. Ilkay Hanim merhaba,
    Ben spor konusunu soracaktim size. Spor salonuna gidiyorum ve ozel programimla fitness yapiyorum. Haftada en az 3 en fazla 5 gitmem gerekliymis sonuc almak icin fazla sporla kas yapabilirmisim bacaklardan. Ama dukanda hergun 30 dakika yuruyus diyor. Acaba haftada 3-4 saat spor yapsam (gunde 1 saat olarak) sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. shanti dukan spor konusunda şunu savunuyor,maksimum hayat boyu yapabileceğin devam ettirebilecğin kadar , minimum 30 dk yürüyüş ona göre karar vermelisin

      Sil
  12. Bir de ben 1/1 programini uyguluyorum ama farkettimki ben sp gunlerinde kilo alip ps gunlerinde veriyorum:) acaba bunun icin yapabilecegim birsey var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1+1 en ideal yöntemdir totalde vereceksin zaten böyle devam et

      Sil
  13. Merhaba İlkay Hanim ben duraklama donemine girdim ve 15 inde basladigimdan beri kilom 64 te. Hatta bu hafta 64 kiloyla basladim yine. Sonra sakin olmam gerektigini duraklama donemine girms olabilecegimi dusundum. Ama cok buyuk bir yalnis yaptim ve dukan da kacamaklarin affedilmeyecegini unuttum. Bir dugune gittim ve dugunde aman neyse yarin devam ederim dukana diyerek herseyden yedim. Ertesi gun de yumruk harekatina basladim. 4 gun yaptim ve 63.5 kiloya inebildim. Simdi de ya tekrar 64 olursam diye korkuyorum:( 61 rakamini gorsem buyuk bir mucize olur benim icin bu. Tabiiki hedefim 55 ama 62kilo kirilma noktam benim normalde. 61 rakamini gorursem gercekten kilo vermeye devam etme umudum artar. Sizce ne yapmaliyim? Diyete ataktan tekrar mibaslayayim yoksa 1/1 seyire devam mi edeyim? Kilo alma riskim olur mu seyire devam edersem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. shanti ilk önce sakin ol ve kendine gel.. kendi kendine uygulama yöntemleri geliştirmeyi bırak pierre dukan ne zaman ne yapman gerektiğini söylüyor zaten.. öncelikle yumruk ne zaman yapılır?? lütfen tekrar oku kaçamaktan sonramı.. yoksa nedensiz sebepsiz uzun duraklamalardan sonramı bu bile 20 günü geçtikten sonra yumruk hakkın var. sebepsiz yere yumruk yapman sadece gerçekten yumruğa ihtiyacın olduğunda hiç bir etki etmemesine neden olur.. diyete ne yaparsan yap ataktan tekrar başlayamazsın. atak diyeti başlatmak için ödemi atman içindir.. kaçamak yapınca veya duraklama yaşayınca başa dönemezsin problemin ödem değil yaptığın kaçamak..

      1+1den devam etmelisin, yürüyüşü arttırıp, tolere gıdalardan uzak durursan kilo verimin yeniden başlar

      Sil
  14. ilkay hn merhaba,
    dukan diyetini araştırdım kitabını okudum ve bende bu yolda yürümeye başladım.bugün atak 4.günümdeyim 2kilo verdim.yalnız nette olumsuz çok fazla yorumlar var dukanın zararları ile ilgili doğrusu aklım karıştı.acaba ilerde bir zararı olurmu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dukan diyetini öğrendikçe o yorumların dukanı bilmeyenler tarafından yazıldığını göreceksin. düşün yediklerinde sağlığına zarar verecek birşey varmı? tam aksine zararlı şeyleri çıkarıyorsun menülerinden

      Sil
  15. Merhaba ilkay hanim.size bisey sormak istiyorum ben dukan diyeti atak evresini 5 gun yaptim bugun ps asamasina gectim ust kilo sorunum var alt kilom hic yok 59 kilo oldum 1.5 kilo verdim atakta.ust kol gitmesi icin seyir evresinde neler yapmaliyim.ust kolum cok yok ama yine 2 cm incelme olsun istiyorum 1 ayda olur mu sizce neler yapsam olur yardimci olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. panik yapmadan programa devam etmelisin üst kolun için pet şişeleri su doldurup kollarını çalıştırabilirsin hem böylelikle sarkma riskinide en aza indirirsin

      Sil
  16. Meraba ilkay hanim ben 20 gun once dukan diyetine basladim 60.5 kilo ile basladim 20 gun boyunca 58.5 olabildim.cok uzuluyorum morelim bozuk ayni zamanda regl donemim ve 13 gun gecikme oldu ce hala devam ediyor gecikme durumum gerginim acaba bu yuzden mi veremedim kiloyu.derken diyeti birakma karari aldim bugun pasta ve borekler yedim sonra cok pisman oldum ne yapmaliyim bu diyet bana yaramadimi sizce ne yapmaliyim tskrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vermek istediğin kilo az dolayısı ile yavaş gitmesi de normal .. ama duraklama bile yaşasan bunu pastalarla böreklerle kıramazsın. diyet yaptığın dönemde vücudunda hormon değişikliği olduğu için gecikme yaşanabilir bunu da doktoruna danışmalısın

      Sil
  17. merhaba İlkay hanım siteden testi yaptım ve 60.5 kiloyla 3 gün atak ile diyete başladım 1 kilo verdim. seyire geçtim yaklaşık 3 hafta olucak ama 58.5 - 59 arası gidip geliyorum sürekli. haftada 3-4 gün spor da yapıyorum ama kilo vermem durdu resmen almaya başladım gibi hissediyorum hatta. 53 kiloya düşmek istiyorum bu duraklama evresini aşabilmem için önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim yoksa bırakmanın eşiğine geliyorum diyeti... :(

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar, ben 3 gun atak yaptim. 2 gun sebze protein 1 gun de sp yapiyorum. Dogrumu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapta okuduğunuz gibi eşit sayıda sp ve ps günü yapmalısnız. yani 1gün sp 1 gün ps veya 2 gün sp 2 ps gibi. o şekilde düzenlerseniz verim elde edersiniz

      Sil
  19. Ilkay Hanim ,merhabalar ,ben dw yeni baslayacagim bu diyet e .ama emziriyorum yirmi kilo fazlam var guc iki yapicam
    ,neler yapmaliyum ya da yapmamamliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle kitabı okumalısın okumadıysan, sonra dediğin gibi güçlendirme 2 evresinde neler var ise onları uygulamalısın. Saf protein günü yapmamlısın

      Sil
  20. Mrblar ilkay hanim bn atak evresindeyim 70 kiloydum 4 gunde 67 dustum sizde 4 gun icin cok bir kilo mu seyor evresine gecmelimiyim sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. test yaptınız değil mi, ödem olabilir seyire geçtiğinizde bir kısmı geri gelebilir. test evreleri kaçar gün verdi ise ona göre ilerlemenizi öneririm

      Sil
  21. İlkay hanim tesekuller cevabiniz icn bn nirmalde 56 kiloydum hamile kaldim dogumda aldigim kilolri vermek iatedim sadece ama 4 gun atak evresinde uc kilo verdim her gub icin bir kilo vermis oldum korkuyorum geri kilo almaktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda cevap verdim sanıyorum kitabı okudunuzmu, testi çözdünüz mü, dukan diyeti hakkında bir bilginiz varmı, kiloların geri alınmaması için evreleri tamamlamanız gerektiğini biliyormusunuz, emziriyormusunuz, emzirirken atak vb sp günleri yapmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. lütfen öncelikle diyetin detaylarını öğreniniz

      Sil
  22. ilkay hanım 90 kg lşa diyete karatyla başladım ve 78 ken dukana döndüm suan 72 kgmım ve kendımı hep bu kılolarda hatırlıyorum yasım 23 boyum 170 cm 72nın altını görememdim ve suan diyet yapmıyorum 8 aydır bıraktım baslarsam veremem mı bu hayatımda sadece 2 kez mı yapma sansım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başlarsan verirsin ama başlamadan önce kararlı olmalı daldan dala zıplamamalısın. 2 kez yapılmamasının sebebi tekrar tekrar aynı hataları yapıp kilo alma sağlığına zarar verme

      Sil
  23. Merhaba ilkay hanimcim bende 1 haftadir tek gram veremedim cok sinirim bozuluyor herşeyi duzenli yapıyorum 82 ile başladim suan 65.9 kg da takildim kaldim 😢 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeliz çok güzel kilo vermişsin .. moralini bozacak hiç bir şey yok bilmen gerekki son kilolarda 1 haftayı birak belki 1 ay aynı kiloda kalacaksın.. geçmiş yıllarda uzun süre kaldığın kiloları kırmak daha zordur pes etme

      Sil
  24. merhaba.kitabi okumadan diyete bashlaya bilirmiyim? testi yapdirdim internetden. teshekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güler kitabı okumadan bu diyeti doğru uygulaman çok zor, neyi neden nasıl yapacağını kitaptan öğrenmelisin

      Sil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. merhaba ilkay hanım ben seyir evresinin 10.günündeyim ve bende bağırsak tembelliği var üç gündür. seyir evresinde yardımcı olacak besinlerden ne yiyebilirim.
    teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebze yiyebilirsin, buharda haşlanmış brokoli karnıbahar vb tüktebilirsin

      Sil
  28. ilkay hn merhaba;
    5 gün atak sorası seyır evresının 7 gunundeyım.72 ıle basladıgım dıyetıme bugun 65,900 olarak sıkı sekılde devam edıyorum.Cok sıkı takıp ettıgım dıyetımı son 2-3 gundur sarsmaya basladı.S+P gunlerınde bıle sadece gun boyu 2 domates 2-3 yaprak marul ve 1salatalık harıcı sebze eklemedım.Bi yerlerde terse gıden bısey mı var acaba demeye basladım.Son 2-3 gundur baş agrısı ,sarsıntı ve kafamın ıcınde basınc hıssı duyuyorum.Yardımcı olursanız memnun olurum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebze protein gunlerde cesit cesit tum sebzelerden bol miktarda eklemelisin. Az sebze yemen saglikli degil

      Sil
  29. merhaba yulaf kepeği karısımı ızınlımıdır sadece yulaf kepeği sparıs etmıstım yulaf kepeği karısımı gelmıs :(

    YanıtlaSil
  30. ilkay hanım merhaba. atak evresinde 4 kg verdim. seyir evresine başlama sürem 1 ay olmasına rağmen henüz 4 kg verebildim. Bu süre normal midir?
    tşk. buket

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok normal atakta cok cokfazla vermissin zaten. Irtalamada ideal olan haftada 1 kg verebilmektir

      Sil
  31. Bn 5 gun atak yaptim ve 3 verdim seyir doneminin ilk haftasinda da 2 kilo ancak iki gundur cok buyuk kacamklar yaptim ve baya abarttim 3 kilo geri almisim ne yapmaliyim cok pismnim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kacamak yapinca yapilacak tek seyw olacaklari kabullenip siki sikiya kaldigim yerden devam etmek. Atlta vucudundan su ve odem gider hemen bozduğun icin geri gelmisler sakince seyirden devam et

      Sil
  32. Meraba ben 10 gun atak donemini bitirdim ve 7 kilo verdim simdi 5 gun seyir donemini bitirmek uzereyim 5 gunde atak yapip bu sekilde ilerlemeyi planliyorum fakat seyir evresinde hic kilo veremedim neden acaba fazla sebseze tuketmedim dediklerinize harfiyen uyguladim bana yardimci olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhan bey hanim zaten gayet iyi vermissiniz haftada 1 kilodur ideal olan . 7 kilodan spnra vucudun bir sure duraklamasi normal endise etmeyin aynen devam edin. Dogru yoldasiniz

      Sil
  33. Merhabalar 74 kg ile 9 gün atak sonu 67 kiloyu gördüm. Özel gün krizinde biraz tatlı kaçırdım. şimdi 5 gün sp son günü yarın sonrası 5 gün protein 55 görmem lazım 6 ocak 2016 da inşallah. test 57.5 verdi bu tarihe ama ben kendimi 55 sartlandiriyorum ins basaracagimmmmmmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kacamak ypildiginda saf protein yapmiyorsunuz kldiginiz yerden devam ediyorsunuz. Ama kacamak duraklatqbilir bunu kabul ederek kacamak yapin. Bir cok dukana uygun tatli tarifim var onlara goz atin

      Sil
  34. Merhaba acil olarak bir sorum olacak, ben seyir evresindeyim 20gundur ve 1+1 yontemi ile zayifliyorum ancak benim vermem geereken kilo alt kisimdan ve bu nedenle 2+0 yontemiyle devam etmeye karar verdim uygun olur mu?? Kilo vermem devam eder mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kac kilo vereceksiniz toplamda 2+0yontemi 1-2 kilo fazlasi olanlar icindir. Fazla ise 1+1 ile devam edin

      Sil
    2. Arkadaşlar bende seyir devresindeki 64 başladım suanda 60.300kg dayım yaş 46 bende basın var 2...0yöntemini uygun mu benim için 3 vermem lazım yardım derseniz sevinirim

      Sil
  35. Merhaba acil olarak bir sorum olacak, ben seyir evresindeyim 20gundur ve 1+1 yontemi ile zayifliyorum ancak benim vermem geereken kilo alt kisimdan ve bu nedenle 2+0 yontemiyle devam etmeye karar verdim uygun olur mu?? Kilo vermem devam eder mi

    YanıtlaSil
  36. Atak evresinin 2.gununu bitiriyorum ve 1 kilo aldim :(

    YanıtlaSil
  37. ilkan hanım merhaba. seyir evresinin 3. ayındayım ve 24kg verdim. son 4 kilom kaldı ve gitmek bilmiyor. karbonhidrat miktarı az olduğu için efor isteyen sporları yapamıyorum. korumaya geçip fitness ile beraber sürdürmeye başlarsam. kilo verebilir miyim? bunda dukan diyetinin kimyasına aykırı bir durum var mıdır? şimdiden çok teşekkürler. iyi günler

    YanıtlaSil
  38. iyi akşamlar 2 haftadır seyir evresindeyim ve 1 haftadır aynı kilodayım ve hatta geri aldığım 1.5 kilo oldu geri verdiğim 1 kilo fakat 64 te sabitlendim.
    kaçamak hiç yapmadım.Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  39. Ilkay hanim46 yasindayim atak devres i I64 kiloda başladım 10 günde 60.300kg düştüm 15 GÜNDÜR SEYIR Devresi devam ediyor 3 kilo vermem lazım benim basen sorunum var r kilo vermeme zorlanıyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1+ 1ile devam etmelisin gayet iyi veriyorsun . Kilolar 10 gunde alinmadigina gore verirkende daha hizli vermeyi bekleme bosyere moralin bozulur. Kilo verme hizina takilma bir mezura al bedenindeki incelmeyi takip et

      Sil
  40. Ben suan atak 4. Gunumdeyim atak 6 gun cikmisti testte 101 kiloyum seyirde 5+5 yapmali miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 gun atagi bitirdikten sonra 1 gun sebze proteim 1 gun protein seklinde ilerlemeni oneririm

      Sil
  41. Merhaba ilkay hanim ben atagimin 2.gunundeyim baya kacirdim ekmek falan 71 kiloyum kac gun atak yapayim ve 55 kiloya dusmek istiyorum ne kadar zamanini mi alir tahmini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle gerçekten kilo vermeye karar verene kadar ara vermeni oneririm. Bu sekilde olmaz yani daha atagin 2. Gununde kacamak yaparsan 55e ulasamazsin. Ama.karar verir ve testinde cikan programa harfiyen uyarsan maksimum 3. Ayin sonunda ulasirsin o kadar bile surmeye bilir. Kacamak yaptiginda basa donemezsin programa devam edersin

      Sil
  42. merhaba, blogunuz çok başarılı tebrik ederim, soya unu seyirde kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim 😄hayir yulaf kepegi disinda benzer bir urun kullanamazsiniz

      Sil
  43. Merhaba İlkay hnm. Kitabı okudum testi yapptım ve 4 gün atak verdi. Atağın 4. günü sabahı tartıda - 3kg varken ertesi sabah verdiğim kilonun 2 kg sini geri almışım bu normal mi daha seyire bile başlamadım :( Atak evresini harfi harfine uyguladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atak evresinde odem atar vucut dolayisi ile seyir evresinde bir miktar geri gelebilir. Ayrica regli dönemi vb de yaklasiyor olabilir kilo artisinda

      Sil
  44. Benim 6 gün atak çıkmıştı ve 3 kilo verdim ama 1 haftadır kilo veremiyorum yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  45. mrb ilkay hanım ben 15 subatta basladım 6 gun atak yaptım 5 kilo verdım. 1 ayı geçti toplamda 7,5 kilo verdım bu ıyımı sizce yoksa yavaşmı veriyorum

    YanıtlaSil
  46. Merhaba ben 8 martta başlayıp 3 gün atak yaptım.seyir evresine geçtim.8 nisanda 4.5 kilo gitti.29 nisanda seyir evren bitecek 65.500 ile başladım şimdi 60.500 um.acaba 29 una kadar 2 kilo daha giderim.58 olmaliyim l.gerçi dukan testi 57 olmam gerektiğini söyledi.birde dukan pogaca si yaptım 3 4 kaşık yulaf kepegi gün boyu yedim fazlamidir

    YanıtlaSil
  47. Kolay gelsin chia tohumu yiyebiliyor muyum yarın seyir evresine geçicem

    YanıtlaSil
  48. Merhaba demet ben. sayfanız ve bilgiler için teşekkürler. 22 nisan sabahı 57,3 ile dukan diyetine başladım. hedefim 52 kilo. 3 gün atak yaptım. pazartesi günü 55,5 çıktım :) bu benim için inanılmaz mutluluk vericiydi. motive ile diyetime her geçen gün daha da sıkı sarıldım. pazartesi seyire geçtim ve az olmak şartıyla sebzelere geçiş yaptım. ancak salı ve bugün kilom yine + olarak çıkıyor. biliyorum seyirde bu normal ama ben istediğim kiloya ulaşamamaktan çok korkuyorum. bu sabah 55,9 gördüm ve çok üzüldüm :( kaçamaklara çok eğimli birisi olmama rağmen bana uzatılan tüm tatlıları geri çeviriyorum ve sadakatle diyetime devam ediyorum. hep izinli gıdalarımı tüketiyorum. 50-52 kiloyu görmek için uzun çabalar verdim ancak hepsi 54 te son buldu. çok aşırı inatçı kilomvar sabitlendi gitmiyor. ya yine gitmezse :( öenerilerinizi şiddetle bekliyorum. tşk ederim

    YanıtlaSil
  49. birde merak ettiğim seyir evresini hangi yöntemle yapmalıyım? 1/1 mi yoksa diğerlerinden birisimi?
    ben şu an 1/1 yapıyorum. tşk

    YanıtlaSil
  50. merhaba ilkay hanim bugun seyir evremin ilk gunu. 18 kilo vermem gerekiyor 3/3 seklinde uygulasam sizce uygun olur mu?

    YanıtlaSil
  51. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba ilkay hanim benim atak 3 gun cikti bugun son gun yarin seyire baslayacagim fakat nasil????? İnternette bazi sayfalarda seyin 1/1 2/2 5/5 vs programlari oldugunu gordum ben hangisini yapacagim bir diger sorumda hem ogle hem aksam yemeginde de protein mutlaka tuketecekmiyim

    YanıtlaSil
  53. Merhaba bahar hanim 1+1 olarak uygulayabilirsiniz. Kitabi okudunuz mu? Ogrenmeden baslamayin lutfen. Dukan diyeti turkiye resmi sayfasini da takip edin . Bizzar dr. Dukanin ekibi tarafindan yonetiliyor. Kocluk hizmetide veriliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabini su anda okuyorum internetten de surekli arastiriyorum yine de aklima takilan sorular oluyor testte seyir 69 gun cikti 69 gun boyunca 1/1 mi yapacagim hem ogle hem aksam

      Sil
  54. Merhaba ilkay hanim seyirin 4. Gunundeyim kilom sabit duruyor hic bir dusus olmadi gram bile bu normal mi

    YanıtlaSil
  55. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  56. merhaba ilkay hanım tariflerinizi severek yapıp tüketiyorum. bizlerle kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim size. 4 yıl önce dukanı yaptığımda hedefime hızla ulaşmıştım fakat yarıda bırakmıştım. şimdi yeniden yapıyorum 2 aydır. acak seyir evresi fazla uzun sürdü. 3 aralıkta bitmesi gerekiyordu. yalnız seyirde kilo vermem durdu. ben de bu durumdan çok sıkıldım. 2-3 kg kaldı vermem gereken. şimdi ben 1+1 den 2+0 a geçiş yaparak bu durumu tolere edebilir miyim ? kilo alırım die korkuyorum açıkçası. ama motivasyonum kalmadı artık. 1-2 hafta 2+0 uygulayıp sonra güçlendirme yapsam ve yeniden hazır hissettiğimde tekrar başlasam, ne tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  57. İlkay merhaba seyirin 13. Gununu bitirdim ama atakta verdigim kiloyla duruyorum 3 gun atakta 2 kilo vermistim seyirde hic kilo veremiyorum ne yapmam lazim

    YanıtlaSil
  58. Seyire devam etmelisiniz. Hic gozunuze kucuk gorunen kacamaginiz oldu mu

    YanıtlaSil
  59. Hayir hic kacamak yapmadim fakat bi sorum daha var kelebek yiyebiliyo muyuz yavugun sirt kismindan yapiliyor yalniz fazla yagli. Birde egzersiz yapmiyorum bunun etkisi olabilir mi

    YanıtlaSil
  60. Birde yulaf unu karisimi ile yulaf kepegini karistirdim bundan 2 kasik tuketiyorum gunluk yanlismi yapmisim

    YanıtlaSil
  61. Lutfen sadece yulaf kepegi tuketin

    YanıtlaSil
  62. Merhaba İlkay Hanım
    İzinli yiyeceklerden istediğim saatte ve istediğim miktarda sınırsız yiyebiliyor muyum ? Ayrıca iki izinli yiyeceği aynı anda tüketebilir miyim?

    YanıtlaSil
  63. Merhaba ben yarin sabah baslayacagim isim agir oldugu icin oruc 4 gun tutabildim allah affetsin bana yardimci olurmusunuz mesela yarin tam gun ne yiyebilirm sabah ogle aksam ve ara ögünler 64 kiloyum belfitigim var ve kilo vermem gerekiyo 55 olmam lazim lutfen yardimci olun

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben yarin sabah baslayacagim isim agir oldugu icin oruc 4 gun tutabildim allah affetsin bana yardimci olurmusunuz mesela yarin tam gun ne yiyebilirm sabah ogle aksam ve ara ögünler 64 kiloyum belfitigim var ve kilo vermem gerekiyo 55 olmam lazim lutfen yardimci olun

    YanıtlaSil
  65. It's actually a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful information for us.
    Thanks for sharing.obat aborsi
    obat aborsi jakarta

    YanıtlaSil
  66. İlkay hanım 21 yaşındayım 62 kiloyla başladım 3 gün atak yaptım 58 e düştüm 4.gün seyire geçtim sebze+protein yaptım 59 oldu 5.gün yani bugün saf protein günümde 60 a çıkmıştım yazınız çok güzel gayet anlaşılır fakat sizden bireysel duymak benim için daha güzel olucak yani seyire geçtiğimde 2 kiloyu almam normalmidir ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz gözde hanım 🤗 su seçenekleri degerlendirin regli döneminiz yakın mi. Boşaltım ile ilgili bir sorun yasiyormusunuz. Yeterli su ve sebze tuketimine dikkat ediyormusunuz. Bunlar etken olabilir. Seyir evresinde baslangicta bir miktar kg alabilirsiniz . Yukarıda şıkları gözden geçirin eğer sorun burada ise onları çözmeyi deneyin

      Sil
  67. Selam Ben 5gun atak donemi 3klo verdim 5seyir donemi hic kilo kaybetmedim ne etmeliyim sizce.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız buraya..

Bu yazılarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...